MUTLULUKLARINI REKTÖR YILDIZ’LA PAYLAŞTILAR

KMYO Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı 2. sınıf öğrencileri Harun Çavuş, Can Akbulut, Ali Çapraz ve İsmail Yunus Çühedar’ın çektiği “Çekçek” isimli belgesel filmi, bu yıl Okan Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi’nin düzenlediği 5. Kısa Film Festivali’nde “En İyi Belgesel Film Ödülü”ne uzanmıştı. Ödüllerini alıp sevinçlerini Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız ile paylaşmak isteyen öğrenciler, Rektör Yıldız’ı makamında ziyaret ettiler.

 

BAŞARI ÜNİVERSİTE AÇISINDAN ÖNEMLİ

Harun Çavuş, Can Akbulut, Ali Çapraz ve İsmail Yunus Çühedar Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özgür Selvi ve Öğretim Görevlisi Hasan Basri Özdemir’in eşliğinde Rektör Prof. Dr. Yıldız’a “Çekçek” isimli belgesel hakkında bilgi verdiler. Öğrencileri bu başarısından dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Yıldız, bu başarının üniversite için oldukça olduğunu belirterek, öğrencilere ve başarılarında emeği geçen hocalarına teşekkür etti. Üniversitemiz Genel Sekreteri İsmail Altan Akgün de kendisini makamında ziyaret eden öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

 

ALTIN ÇINAR’DAN ÖDÜL BEKLİYORUZ

 “Çekçek” bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali’ne başvuran 190 film arasında da ilk ona kaldı. Festivalde Kırıkkale Üniversitesi adına yarışacak film 5-8 Mayıs tarihleri arasında Kayseri’de yapılacak olan festivalde, finalde yarışacak.

 

DAHA NİCE BAŞARILI ESERLER ÇIKACAK

Öğrencilerin bu başarısının üniversite ve şehir açısından önemine değinen Bölüm Başkanı  Yrd. Doç. Dr. Özgür Selvi şunları söyledi: “Ulusal ve uluslararası festival ve yarışmalarda finale kalmak ve ödüle uzanıp kürsüye çıkmak hem öğrencilerimiz hem de bizler açısından mutluluk verici. Bu başarı bölümümüzdeki diğer öğrencileri de teşvik edecek ve bölümümüzden, üniversitemizden daha nice başarılı eserler çıkacaktır diye düşünüyorum.”

 

Bozkırdaki renk cümbüşü havadan görüntülendi Bozkırdaki renk cümbüşü havadan görüntülendi

ÖZDEMİR’İ TEBRİK ETTİ

Öğretim Görevlisi Hasan Basri Özdemir’in yönetmenliğini yaptığı Turab isimli belgeselin de Uluslararası İnönü Kısa Film Festivali’nde en iyi belgesel ödülüne uzandığını hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Selvi, bu belgeselin yurt dışındaki festivallere de gönderildiğini sözlerine ekledi.