AKP İL BAŞKANLIĞI!..

Bir gazetenin anket düzenleyip,

İlgilinin niyet okuyup,

Menfaatçinin menfaatini kollayacak isimi dillendirdiğinde  AKP Kırıkkale il başkanlığı için,

  Aklıma geldi!..

Turgut Özal,

O enine geniş boyuna kısa fiziğine sonradan takılmış gibi duran kollarını abanarak kafasının üzerinde çevirip havada tutuşturduğu ellerini, simge yaptığında demişti  “dört eğilimi birleştirdim!”  (sağcı-solcu-dinci-paragöz!)

İlke yok!..

Prensip yok!

Felsefe,

Siyaset hak getire,

Oturmuş bir düşünce dahi yok!..

Özal satacağım diyor, tabi yaa! Diyor taraftarı,

Satmıyorum diyor, yine tabi yaa!..

Devlete ait her şey satılma, para kazanma, yandaş zengin türetme üzerine kurulu idi,

Ve

Bu gün olduğu gibi! Sanki o gelinceye kadar “şehirler arası patika yollarda “deve” ile yolculuk yapmış, incir yaprağından götüne don dikmiş gibi hisseden necip milletim! Pek sevdi  bu anlayışla yönetilen yeni Türkiye´yi!..

Atı oldu,

Arabası da!..

Para yerken yakalanıp, yerine gelenin tekrar yakalanıncaya kadar geçecek sürede tamamlanamayacağı aşikar kooperatif evi-yazlık konutu oldu!.. (bankalara borç, icra, iflas, intiharlar bu günkü gibi bonustu!)

Daha ne istesin millet,

Her şeyin sahibiydi bir anda!..

Bu arada,

Güce,

Yeni  anlayışla gücün getireceği şatavata sahip olabilmek için evlere şenlik yarışlar oldu ilçe yönetimine, 89 la birlikte il yönetimine girmek için insanlar arasında, başkanlık ve adaylık için düzenlenen hengame ise başka bir şenlikti!..

Tüm bunlar yaşanırken askerdi İbrahim Çelebi!..

Geldi,

Bizim mahalleye önce bakkal,

Sonra çiçekçi dükkanı açtı.

Belediye başkanı ile tanış, milletvekili tanış, bakan ile tanış olduktan sonra gençlik kolu başkanı oldu,

İş adamı oldu!

Mesut Yılmazla tanış oldu.

ANAP´ın on yıldan fazla süren Hasbahçe ve Saltanat kayığı yaşamı bitti bu arada, ANAP´lı da bitti, gücü elinde bulunduran ANAP´ın kendide bitti, Turgut Özal öldü.

O günlerde memleket aşkı! ile yanıp tutuşan iş adamı, esnaf, bürokrat, sonradan olma ne kadar  müteahhit  ve bu gün AKP den öncesini hırsızlıkla suçlayan kurnaz varsa tarumar oldu, kimi geldiği yere inerken kurnaz olanı başka başka partilere, en sonunda da AKP´ye savruldu.

ANAP genel başkanlığı, namı diğer bizim mahallenin bakkalı, İbrahim Çelebi´ye kaldı!..

Şimdi,

Şu an,

Henüz,

Ve

Devlet olanaklarını hala elinde bulunduran  AKP´ye herkes, kendine, çıkarına, durumuna ve ikbaline göre memleket aşkı! ile yanan, geneli müteahhit olan il başkanı arıyor!..

Teşbihte hata olmaz derler,

Aklıma geldi yazdım...

İnşallah gelecekte bir gün AKP genel başkanlığı, tıpkı ANP´IN olduğu gibi bizim mahallenin şu anki bakkal veya çiçekçisine kalmaz!..

İnşallah!..