GÜNCEL 21.08.2017 18:13:02
AKDOĞAN EKİBİ İLE START ALDI

AKDOĞAN EKİBİ İLE START ALDI

Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Cemalettin Akdoğan, kent genelinde ki iş adamlarını ve müteşebbisleri bir araya getirerek, şehir de ki sanayi potansiyelini yükselteceklerini söyledi. Şehre iki dönem Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığ

TECRÜBEMİ TEKRAR AKTARACAĞIM

İki dönem Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı´nı yürüten Cemalettin Akdoğan, önümüzdeki aylarda yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçiminde aday olacağını ve iki dönem yaptığı başkanlığa tekrar talip olduğunu söyledi. Şehirdeki işadamlarının kendisini adaylığa layık gördüğünü ve müteşebbislerle fikir alışverişinde bulunduğunu belirten Akdoğan, şehre iki dönem Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptığını ve tecrübesini tekrar Kırıkkale sanayicileri için harcayacağını bildirdi. Tecrübelerini, bilgi ve birikimini Kırıkkale´de sanayinin gelişmesi için harcayacağını belirten Akdoğan, şehirdeki sanayicilerle fikir alışverişinde bulunduğunu ve kendisini adaylığa layık gören sanayicilere teşekkür ettiğini belirterek, şehir içinde kendisine yönelen bu teveccühü boşa çıkarmayacağını bildirdi.

 

BANA SUNULAN GÖREVDEN KAÇMADIM

Ticaret Odası kanuna göre geçtiğimiz dönemlerde Ticaret Odasına iki dönem başkanlık yapan birinin üçüncü dönem aday olmayacağı kanunun olduğunu ve o dönem aday olmadığını belirten Akdoğan, Anayasa Mahkemesi´nin bu kararı kaldırdığını ve kendisinin o dönem Ticaret Odası Meclisinde görev yaparak tecrübelerini üyelere aktardığını ifade etti. Adaylık süreci döneminde şehirdeki havanın iyi olduğunu ve rüzgarı arkasına alarak tekrar aday olduğunu belirten Akdoğan, kendisine hiçbir zaman kendisine sunulan görevden kaçmadığını belirterek, bu dönem de kendisine sunulan adaylık teklifini geri çevirmediğini ve aday olduğunu kaydetti.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAYACAĞIZ

Aday olan herkesin kendilerinin arkadaşı olduğunu ve seçimin demokratik bir şekilde geçmesi temennisinde bulunan Akdoğan, bütün gruplardan listelerin çıktığını ve seçime tam anlamıyla hazır olduklarını açıkladı. Şehre yakışır genç bir ekiple Ticaret ve Sanayi Odası´nın çalışma yapacağını, işadamlarının önünün açılacağını ve şehirde ki sanayici ve işadamlarının birlik ve beraberlik içinde çalışacağını belirten Akdoğan, ekonomik anlamda kentin gelişme kaydetmesi için hep birlikte elini taşın altına koyacağını söyledi.

 

BULUNDUĞUM MAKAMI KAMUYA KULLANDIM

Belediye başkanlığı döneminde, Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı zamanında kendi menfaati için hiçbir şey yapmadığını, bulunduğu makamı ve gücü kamu yararına kullandığını belirten Akdoğan, her zaman şeffaf çalışma içinde olduklarını ve ‘Halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla´ çalıştığını bildirdi.  İki dönem Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı döneminde önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Akdoğan, yarım bıraktığı projeleri tamamlamak ve iş adamlarının önünden engelleri kaldırmak için çalışacağını belirterek, hep birlikte iyi bir sinerji ile Kırıkkale´yi sanayi anlamında geliştireceklerini hatırlattı.  

 

İŞ ADAMLARININ SIKINTISI VAR

Kent genelinde ki iş adamlarının bazı sıkıntıları olduğunu ve vize konusunda sıkıntılar olduğunu belirten Akdoğan, iş adamlarına yeşil pasaport verilmesi gerektiğini belirterek, hükümetin bu konuda çalışmalar yapması gerektiğini bildirdi.  İhracatta iş adamlarının ve esnafların önünün açılması gerektiğini belirten Akdoğan, bu konuda şehirde işadamlarını bilgilendireceklerini ve bu konuda çalışmalar yapacaklarını belirterek, hizmeti sanayicinin ayağına getirmek için gece gündüz çalışacaklarını kaydetti.

 

İDDİALAR ASILSIZ VE GERÇEK DIŞI

Bir gazetecinin, mevcut başkan Ahmet Varlı´nın Ömer Akçelik´in adaylıktan çekilmesi halinde Cemalettin Akdoğan´ın da aday olmayacağını ve listeye destek vereceğini açıkladığını ve bu konuda görüşleriniz nelerdir sorusuna cevap veren Akdoğan, böyle bir konunun gündemde olmadığını ve bunun asılsız bir iddia olduğunu açıkladı. Yine bir gazetecinin, Kırıkkale´nin Türkiye´de ihracatta 81 ilden 75´inci olduğunu ve bu başarısızlığın neden kaynaklandığı sorusu üzerine açıklama yapan Akdoğan, sanayicinin ve işadamının ayağına giderek ihracat konusunda onları teşvik edeceklerini söyledi.

 

 

CEMALETTİN AKDOĞAN KİMDİR?

1952 yılında Kırıkkale´de dünyaya gelen Cemalettin Akdoğan, Kırıkkale İş Okulu´nda 1971 yılında tamamladığı orta öğrenimini müteakip 1972 yılında MKE Kırıkkale Mühimmat Fabrikası mastar işletmesi bünyesinde iş hayatına atıldı. Aynı yıl İstanbul Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi (Yıldız Teknik Üniversitesi) Harita-Kadastro Mühendisliği bölümünde yüksek öğrenimine başlayan Akdoğan, 1977 yılında bu bölümden mezun oldu. Mezuniyet akabinde Kırıkkale´de kurucusu olduğu serbest mühendislik bürosunda mesleki çalışmalarına devam etti. Üniversite yıllarından itibaren fiilen siyasetin içinde olan Akdoğan, 1977 yılında yapılan ilçe kongresi kapsamında MHP Kırıkkale İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve İlçe Sekreterliği görevlerinde bulundu.

 

BİRÇOK GÖREVDE BULUNDU

Vatani görevini 1980-1981 yıllarında yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nde tamamladıktan sonra Kırıkkale´de mühendislik faaliyetlerine devam etti. 1983 yılından itibaren siyasi yaşamını Anavatan Partisi bünyesinde sürdüren Akdoğan, 1991-1993 yılları arasında bu partinin Kırıkkale İl Başkanlığı görevinde bulundu. 1994 yılı yerel seçiminde Kırıkkale Belediye Başkanı seçildi ve bu göreve 1999 yılına kadar devam etti. Aynı yıl T.C. Başbakanlık Müşavirliği görevine atanarak 2004 yılında bu görevinden emekli oldu. 2005 yılında seçildiği Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini 2013 yılına kadar sürdürdü. Halen Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeliği görevini yürütmekte olan Akdoğan, orta düzeyde İngilizce bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır. 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024