Yerel seçimlere odaklanan Ak Parti en kısa sürede belediye başkan adayları ile ilgili temayüller yapılacak. Kasım sonuna kadar ise AK Parti´nin yerel seçimlerde göstereceği bütün adayların belirlenmesi hedefleniyor.

Sevim Ana’dan Kırıkkalegücü futbolcularına tatlılı motivasyon Sevim Ana’dan Kırıkkalegücü futbolcularına tatlılı motivasyon

 AK Parti yönetimi yerel seçimlerde başarılı olmak için kılı kırk yaracak şekilde hazırlık yapmaya başladı.

***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarına gönderdiği mesajda '2019 Mart ayında yerel seçimler için şimdiden sahayı adım adım gezmeye başlamamız gerekiyor. Belediyelerimizin artık, işleri toparlama, çukurları kapatma ve üstyapıya yönelik icraatlarla şehri güzelleştirme zamanı gelmiştir. Seçime kadar bu anlayışla sıkı bir çalışma yürütmelerini istedi.

***

Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından ise bir yandan AK Partili bütün mahalli yöneticilerin ´Performans karneleri´ hazırlanırken, bir yandan da mevcut belediye başkanlarına 2019´a kadar vaatlerini yerine getirmeleri uyarısı yapılıyor.

Bu süreçte, 800´ün üzerinde belediye başkanı ve 7 bin 500 civarındaki belediye meclis üyesi ile toplantılar yapan AK Parti yönetimi, yerel seçimlerde izleyecekleri yol haritasını belirlemeye çalışıyor.

***

Parti yönetimi, AK Partili başkanlara 'Seçim vaatlerini yerine getirmeleri, yanlış anlaşılmalara son verilmesi, parti teşkilatı ile varsa sıkıntıları bitirmeleri, CV´lerini düzeltmeleri' uyarısında bulundu. Mevcut başkanların yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceklerinde referansın yine kendileri olacağını belirten AK Parti kurmayları 'Çünkü başkanların referansları bir anlamda yönettikleri kurumlar olacaktır.

İcraatları, halka ilişkileri olacaktır. Bir belediye başkanı kendi kendine referans olmuyorsa, yeniden adaylık başvurusu yapmasın'  deniliyor. Hadi Hayırlısı bakalım.