SİYASET 26.08.2015 17:21:13
AK PARTİ DEMEK MİLLET DEMEKTİR

AK PARTİ DEMEK MİLLET DEMEKTİR

AK Parti İl Divan Kurulu toplantısı parti binasında yapıldı. Toplantıda konuşan Milletvekili Ramazan Can ülkenin tekrar seçim atmosferine girdiğini bunu tek sorumlusunu MHP lideri Bahçeli olduğunu söyledi. Can Ak Partinin millet demek olduğ

AK parti tarafından tüzük gereği her ay yapılan  İl Divan Kurulu toplantısı parti binasında yapıldı. Toplantıya Ak Parti Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal,Ramazan can, İl başkanı Mürsel Akçay, Ak partili belediye başkanları, ilçe başkanları,il yöneticileri, merkez ilçe yöneticileri ve partililer katıldı. Divan kuruluna Merkez ilçe Başkanı Enver Kılıç üyeliklerine Aşkın taştan, Engin Pehlivanlı, Nurgül doğmuş, Tuğrul Resul Sofuoğlu´nun seçilmesi ile başlayan toplantı, saygı duruşu ve İstiklal marşı ile devam etti.

ŞUAN ERKEN SEÇİM OLUYORSA TEK SEBEBİ BAHÇELİ´DİR

İl divan kurulunun ilk konuşmasını İl Başkanı Mürsel Akçay yaptı. Aylık divan toplantısının her ay gerçekleştiğini belirten İl Başkanı Mürsel Akçay 7 Haziran seçimlerini hep birlikte yaşadıklarını gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek  “Seçimin ardından halkımız karar verdi ve yüzde 42 ile birince parti olduk. Ancak  tek  başına iktidar olmamıza izin vermedi.  Muhalefet partilerinden  MHP Lideri Devlet Bahçeli daha ilk gün  hiçbir şekilde koalisyonda yer almayacağını söyledi.  AK parti ve CHP bir masaya oturdu ve koalisyon sonucu çıkmadı. Bunların yaptığı tek şey Cumhurbaşkanımıza laf atmak buna rağmen Başbakanımız ülke geleceği için Bahçeli´ye gitti ve çalışma için teklif götürdü. MHP Genel Başkanı ile yapılan görüşmede dört madde ile geldiler. Ülkenin bütünlüğünü siyasi gelişimini bu dört maddeye bağladılar. Şuan erken seçim oluyorsa tek sebebi Bahçeli´dir. Hiçbir şey zaman HDP´ye bir şey demedi.   Erken seçimi istemiyoruz diyorlar. O zaman neden hükümet kurulmasına destek verilmedi. Bırak başını parmağını taşın altına koymadı. MHP tek başına iktidar gelmiyor. Koalisyon istemiyor. MHP neden siyasi parti anlamış değilim. Şimdide diyorlar seçim hükümetine Bakan vermeyiz. Bugün HDP bakanlık alıyorsa tek sebebi MHP´dir. 1 Kasım´da tekrar seçim olacak biz birlik içinde seçime hazırız eksiklerimizi görerek en iyi şekilde seçimi geçireceğiz. 1 Kasım´da gereken cevap muhalefet partilerine verilecektir” ifadesini kullandı.  

AK PARTİYE KİMSE ÖDEV VEREMEZ

Ak parti Milletvekili Ramazan can İl divan kurulunda yaptığı konuşmada 7 Haziran seçimleri sonunda %49 oy oranında %42 oy oranına düştüklerini ve milli iradenin kendilerine tek başına iktidar şansı tanımadığını söyledi. Can “ Biz kendi içimizde oy oranımızın düşüşünün muhasebesini yaptık.Bizim kadar bazı vatandaşlarımızda seçim sonuçları karşısında yaptığı hatanın farkına vardı. Biz ülkeyi yönetmek için yine talip olduk. Koalisyon hükümeti kurulması için çalışmalar yaptık. Gönül isterdi ki tabanlarımızın anlaştığı milli ve muhafazakar duyguları yoğun olarak yaşayan Milliyetçi Hareket partisi ile bir koalisyon hükümeti kuralım. Ancak MHP lideri daha ilk günden 80 milletvekili almasına rağmen “Millet bize ana muhalefet görevi verdi” dedi çıktı. Ondan sonrada her şeye karşı çıktı. Bugün ülkenin seçime gitmesini tek sebebi MHP lideri Devlet Bahçeli´dir. Her şeye olmaz yok diyen siyasi düşüncesidir.Bu düşünce ile zaten iktidar olduğu dönemde 2.5 yıl iktidar olduktan sonra ülkeyi seçime krize götürdü. Şimdi 1 kasım´da seçimler olacak. Bu seçimlerde bizler parti olarak şu 70 günlük süre içinde yaşadığımız olayları halkımıza anlatacağız.Kapı kapı dolaşacağız. Çalışacağız, çalışacağız. Türkiye´nin geleceğini ufak tefek kaprislere mahkum edemeyiz.AK Partiyi tekrar tek başına iktidara getirmeliyiz.  AK parti demek millet demektir çünkü. AK partiyi kimse Milet ile karşı karşıya getiremez. 1 Kasım seçimlerinde de millet tekrar Ak partiyi tek başına iktidara getirecektir. Buna sonuna kadar inanıyorum “ ifadesini kullandı.

 

MAALESEF TÜRKİYE´NİN 70 GÜNÜ ÇALINDI

Ak Parti Milletvekili Oğuz kağan Köksal İl divan Kurlu toplantısında yaptığı konuşmada 7 Haziran seçimi öncesi yaptıkları seçim çalışmalarında vatandaşlara  yanlışlık yapmayın. Koalisyona bizi mecbur etmeyin tek başına iktidar yetkisinin verilmesini istediklerini belirterek “ Koalisyon kurulması veya koalisyonun çalışması çok zordur. Ülke çok zaman kaybeder. Onun içinde her zaman tek başına iktidar önemlidir. AK Parti olarak ta 12 yıldır yaptığımız sistemlere baktığımız da da tek başına iktidarda bizim hakkımızdı. Onun içinde de vatandaşımızdan bu noktada oy istedik. Şimdi gelinen noktaya bakıyoruz. Bırakın koalisyonun zor çalışmasını koalisyon kurulamadı bile. Partiler bir araya gelemedi. İşte manzarayı görüyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız anayasa gereği 1. olan siyasi parti AK Partinin genel başkanı Ahmet Davutoğlu´nu çağırıp, dedi ki bu hükümeti kur. Davutoğlu liderlere gitti hepsiyle konuştu. Çok güzel şeyler söylendi. Zaman zaman güzel fotoğraflar verildi. Esasa gelinince ortada hiç bir şey yok. Maalesef Türkiye´nin 70 günü çalındı “ ifadesini kullandı.

İYİ ÇALIŞMALIYIZ

Seçimlerden çıkmış birinci parti olarak Koalisyon hükümetinde söz sahibi olmalarını normal olduğunu belirten Köksal “ Elbette ki hükümetin motorunda AK Parti olmak zorunda. Ondan sonrasında her türlü koalisyona varız. Vatandaşımıza çok büyük görev düşüyor. Şu 70 günlük süreyi 1 kere daha kafasında muhasebesini yapması lazım. Ne oldu da 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra aradan 10 gün geçmeden terör böyle birden bire hortladı. Her gün bir şehit gelmeye başladı. Ülkenin ekonomik istikrarı bozuldu. Bu yüzden 1 kasım seçimlerine iyi çalışıp AK Partiyi tek başına iktidara getirmeliyiz” ifadesini kullandı 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024