AK PARTİ

DELEGE SEÇİMİNDE

KÖYLÜ İSYANI

 

AK Parti Balışeyh Delege seçimine Işıklar ve Bey Obası Köylülerinin isyanı damga vurdu. Köylüler mahkemeye taşınan imar uygulamasında haklarının yenildiğini ifade ederek Ak Parti Genel Merkez Yöneticilerine, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu´nu şikayet etti.

 

DEDELİOĞLU´NU ŞİKAYET ETTİLER

Hafta sonu Balışeyh´te yapılan Ak Parti delege seçimine köylülerin isyanı damga vurdu. Balışeyh ve Işıklar Köylerinde yapılan ve usulsüz olduğu iddiaları ile mahkemeye taşınan imar uygulamasına tepki gösteren köylüler, Ak Parti Genel Merkez Yöneticilerine Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu´nu şikayet ettiler. 2002 yılından bu yana Balışeyh´in her seçimde büyük farklarla Ak Partiyi seçtiğini ifade eden köylüler, mahkemeye taşınan imar uygulamasına isyan ettiler. Hatırlanacağı üzere Balışeyh Belediyesi 6000 dönüm arazide imar uygulaması yapmış, %38 düzenleme ortaklık payı almış ve köylülerin arazilerini tarım araçlarının dahi giremeyeceği dağlık bölgelere dağıtmıştı. Üstelik yapılan imar uygulamasında mücavir alanın dışına dahi çıkılmıştı. Bu imar uygulaması ile haksızlığa uğradığını ifade eden köylüler konuyu mahkemeye taşımış ve hukuki olarak haklarını aramaya koyulmuşlardı. Kırıkkale Valiliği de yapılan imar uygulamasında ki usulsüzlükler nedeni ile Balışeyh Belediyesi hakkında soruşturma açmıştı.

 

AK PARTİYE ZARAR VERİYOR

Hafta sonu Balışeyh´te yapılan Ak Parti Delege seçimlerinde Işıklar Köyü Muhtarı Ali Bedir, Bey Obası Köyü  Muhtarı Ercan Bayrakçı ve Işıklar Köyü Dernek Başkanı Murat Ağırman söz almış ve sıkıntılarını dile getirmek için Genel Merkez Yöneticisi Mustafa Necati Işık´tan görüşme talep ettiler. Görüşme talepleri olumlu karşılanan köylüler yapılan imar uygulamasının usulsüz ve kanunlara aykırı olduğunu belirten köylüler, arazilerinin belediye tarafından küçültüldüğünü, parçalara bölündüğünü ve dağlık arazilere dağıtıldığını ifade ettiler. Haklarını her platformda aradıklarını ve aramaya devam edeceklerini ifade eden köylüler, yapılan uygulamanın Ak Partiye de zarar verdiğini ifade ettiler. Köylerinin 2001 yılından bu yana güçlü bir şekilde Ak Partiyi desteklediğini ifade eden köylüler yapılan imar uygulaması ile birlikte Ak Partiye de güvenin azaldığını belirttiler.

 

BİLGİ TOPLADI

Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor

Köylülerin sorunlarını dinleyen ve yapılan imar uygulaması hakkında İl Başkanı Nuh Dağdelen ve Balışeyh İlçe Başkanı Yusuf Akkurt´tan da bilgi alan Genel Merkez Yöneticisi Mustafa Necati Işık, konu ile ilgileneceğini ifade etti. Köylülere müsterih olmaları gerektiğini ifade eden Işık, “Köylünün sorunu, Ak Partinin sorunudur. Konuyu araştıracağım, gerekli yerlere de bilgi vereceğim.” İfadelerini kullandı. Program sonrası gazetemize konuşan Işıklar Köyü Dernek Başkanı Murat Ağırman “Ak Parti Genel Merkez Yöneticisi Sayın Mustafa Necati Işık´a sorunlarımızı ilettik. Yapılan imar uygulaması ile köylülerimiz mağdur olmuştur. Benim kendi arazimde de imar uygulaması yapıldı vergim arttı, arazim küçüldü, arazimin değeri düştü, arazim parça pinçik edildi. Köylülerimiz ile birlikte bu haksız uygulamayı durdurmak için mücadele ediyoruz. Gereken her yere sorunumuzu ileteceğiz ve bu imar uygulamasını durduracağız” dedi.