Işıklar Köyü’nde ‘yağmur duası’ edildi Işıklar Köyü’nde ‘yağmur duası’ edildi


 

 

Kırıkkale İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Nur Camii Konferans Salonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü´nün konuşmacı olarak katıldığı “Kur´an ve Sünnet Perspektifinden Aile” konulu bir konferans düzenlendi.

 

AİLE TOPLUMUN YAPITAŞI

Konferansa protokol eşleri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, Kuran Kursu Öğreticileri ve öğrencilerinin yanında birçok vatandaş iştirak etti. Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İl Müftüsü Şahin Yıldırım, aile toplumun yapıtaşı olması ve toplumun şekillenmesinde en önemli bir etken olarak karşımıza çıkmasından dolayı hayatımızın en önemli faktörlerinden biri olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Konuşmacı olarak Ankara´dan gelen Doç. Dr. Ülfet Görgülü´ye ve dinleyicilere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

 

BİLMEK AYRI ŞEYDİR

Konferansını vermek üzere kürsüde yerini alan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü konuşmasında özetle şu bilgilere yer verdi:  “Aile ile ilgili olarak konuşacağımız konuların çoğu hepimiz tarafından bilinen fakat ayetlerde hatırlatmanın ifade edilmesinden de anlaşıldığı üzere tekraren hatırlamakla yaşantıya geçirebileceğimiz meselelerdendir. Çünkü bilmek ayrı şey, yeri ve zamanı geldiğinden hatırlamak ile yaşantıya geçirmek ayrı şeydir”

 

AİLE EN ESKİ AMA ESKİMEYEN BİR KURUMDUR

“Aile yeryüzünün en köklü ve en eski ama eskimeyen bir kurumdur. Yeryüzü hikâyemizin ana fikridir. Hayatta sahip olunabilecek en değerli hazinedir. Hem büyük bir nimet hem çetin bir imtihandır. Peygamber a.s.m “Mü´minin imtihanı önce kendisi ile sonra ailesi ve sonra komşularıyladır” buyurmuştur. En büyük sorumluluklarımız en yakınlarımızladır. Yakınları ile sorunsuz ve yapıcı münasebetleri olan kişiler diğerleri ile de sorunsuz ve olumlu münasebetler içerisinde olurlar. Aksi durum ailede bir sorun olduğunun göstergesi olur”

 

İNSAN GİBİ DOĞAR VE ÖLÜR

“İnsan gibi aile de canlı bir organizmadır. Bu organizma da insan gibi doğar ve ölür. Vefat ile fiziksel olarak ölen aileler manen sonraki nesillerde yaşayan çok aileleri netice verir. İşte içimizdeki Aişe´ler Fatıma´lar, Haticeler Peygamberimizin ailelerinin çeşitli niteliklerde yaşayanlarıdır. Uzun zaman önce değil, daha dün gibi bütün çocuklarının yeme ihtiyacını adil bir şekilde karşılayabilmek için yiyecekleri kilitleyen ama ona rağmen Allah´a şükreden bir anneyi ve şimdi içinde bulunduğumuz nimetleri ve ailelerimizi bir düşünelim. Ne kadar nimetlere şükretmemiz gerektiğini ve önemsiz konularda şikâyet etmemizin ne kadar anlamsız olduğunu anlayalım”

 

İLAHİLER İLE SONA ERDİ

“Aile külfeti birlikte yüklenmek, rahmeti nimeti beraberce paylaşıp yaşayabilmektir. Yoksa aile aynı soyadı almak, aynı nüfus kütüğüne kaydolmak ve aynı mekânı paylaşmak değildir. Dünyanın imtihanı deniz dalgaları gibidir. Denizin dalgalarının bazen büyük bazen küçük olması ve bazı zamanlarda da durgun olması gibi dünyada da özellikle durgun zamanları değerlendirerek bu imtihan dalgalarına karşı durabilecek sağlam gemilerimiz, sağlam temelli ailelere ihtiyacımız vardır.  Bu Allah´ın yeryüzünde daima tecelli etmesinden dolayıdır ve imtihanın gereğidir” dedi. Konferans programı Kur´an Kursu öğrencilerinin düzenledikleri piyes ve seslendirdikleri ilahiler ile sona erdi.  Haber: Emel Selci