Sungur ziyareti
TEMAD Başkanı Koçak, ziyarette yaptığı konuşmada, şehitlerin ruhlarının kendileriyle beraber olduğunu belirterek, onların vatan savunmasında şehit olduğunu söyledi. Şehitlerin aziz ruhlarının, vatan, millet ve geride bıraktıkları ailelerinin huzur ve güven ortamında yaşadıklarını hissettiklerini ifade eden Koçak, bu derneklerin öneminin çok büyük olduğunu ve şehit aileleri ile gazilerle her zaman birlikte olmak istediklerini belirtti. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal da kentte böyle bir derneğin kurulmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, çalışmalarında başarılar diledi. Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu ise söz konusu derneklerin faaliyetlerinde birlikte hareket etme temennisinde bulundu.

************************

Asker ve ailelerinin
anlamlı buluşması


Kırıkkale'de dernekleşen ve adını duyurmaya başlayan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği anlamlı ziyaretlerine devam ediyor. Söz konusu ziyaretler kapsamında Şehit aileleri ve gaziler derneği ile aynı paralelde faaliyet gösteren vatan için can verenler derneğini ziyaret ettiler


Ziyarette bulundular
Şehit aileleri ve gazileri dul ve yetimleri derneği ve vatan için can verenler derneği ziyaretinde konuşan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kırıkkale Şubesi Başkanı Coşkun Koçak 'Şehitlerimizin ruhları bizimle beraberdir. Biz onların vatan savunmasında toprağa düştüğünü biliyoruz. Onların azizi ruhları vatan millet ve geride bıraktıkları ailelerinin huzur ve güven ortamında yaşadıklarını hissederler ve o zaman huzur bulurlar. Ayrıca vatan için gazi olmuş, bayrak için gazi olmuş uzvunu yitirmiş kardeşlerimizin de bu huzur ile yaşamlarını sürdürmeleri istiyoruz. Bu amaçla bu derneklerin önemi bizim için büyüktür. Şehit aileleri ve gazilerimiz ile her zaman beraber olmak istiyoruz' şeklinde konuştu.

Sorunlar müşterek
Ziyarette konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale İl Başkanı Rıfat Öcal 'Bizim ve ailelerimizin meslektaşı olan siz değerli Astsubay ağabeylerimin Kırıkkale'de dernek kuruyor olmaları bizleri mutlu etti. Her türlü faaliyetlerinizde bizler yanınızda olacağız. Beraber olacağız ve bu beraberliğimiz sizleri olduğu kadar bizlerinde sesini duyurmakta faydalı olacaktır' dedi. Vatan için can verenler derneği Kırıkkale il başkanı Mümtaz Torunlu ise 'askerler ve asker aileleri olarak sorunlarımız müşterek. Bizler vatan için gözünü kırpmadan canını ortaya koyan kahramanların aileleri ve yine aynı şeklide vatan için vücudunu ortaya koyarak gazi olanların temsilcileriyiz. Temsil ettiğimiz kesim askerler ve onların aileleri olunca elbette bir ve beraber hareket etmemiz kaçınılmazdır. Sizin dernekleşmiş olmanız bize güç verecektir' şeklinde konuştu.