Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Başkanlığındaki toplantı,Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Belediye Başkanları, Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay İl Genel Meclis Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız´ın katılımıyla gerçekleştirildi.

PAYDAŞ ANALİZ

Kırıkkale’de Ahmet Önal izdihamı! Kırıkkale’de Ahmet Önal izdihamı!

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç toplantı öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi. Bir önceki toplantının değerlendirmesi ile başlayan toplantıda “Geçtiğimiz ay, öne çıkan çalışmaların başında 2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında yapılan 78 proje başvurusunun değerlendirme sürecinin devam etmesi gelmektedir. Öte yandan Aksaray ve Kırıkkale´de paydaş analizi çalışmaları gerçekleştirilmiştir.Bu çalışmalara ek olarak geçtiğimiz ay, Kırşehir´de 60 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmiş, Niğde´de ise İŞKUR ortaklığında 2 adet KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenmiştir” ifadelerini kullandı.

9 FARKLI PROJE

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç  yapılan toplantının gündeminin Mali destek programları olduğunu belirterek “Ajansımız tarafından ilan edilen ve uygulama süreci tamamlanan 2010 ve 2011 Yılı Mali Destek Programları ile önümüzdeki günlerde tamamlanacak olan 2012 ve 2014 Yılı Mali Destek Programları kapsamında uygulanan 9 farklı programa ait 162 adet projenin ve bu kapsamda verilen mali desteğin Bölgemizde oluşturduğu etki, bölge kalkınması yönünden beklenen sonuçların elde edilip edilemediğinin ölçülebilmesi için program sonrası değerlendirme çalışması yaptırılması konusu görüşülecektir. Yine bugünkü toplantının gündem maddeleri arasında, yapılması planlanan Narlı Göl Rekreasyon Alanı Projesinin görüşülmesi de vardır. Proje, Aksaray ve Niğde ili sınırları içerinde yer almakta olup, iki ili kapsayan ortak bir proje hazırlanılması planlanmaktadır. Gelecek ay yapılması planlanan çalışmalar arasında;  İTO ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odasına Niğde Valiliği Yatırım Ortamı İyileştirme ve İzleme Komisyonu ile beraber Niğde´nin yatırım potansiyelini tanıtmak için ziyaretler düzenlenmesi,Niğde İli Madencilik ve Hayvancılık Fizibilite raporları hazırlanması, 2016 Yılı Mali Destek Programı rehberi hazırlık çalışmalarının başlatılması  “AHİKA ile Bölgemizi Tanıyoruz” isimli ilkokul öğrencilerine yönelik tanıtım faaliyeti gerçekleştirilmesi gibi faaliyetler yer almaktadır” ifadelerini kullandı.