Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, üniversiteyi öncelikle İç Anadolu Bölgesi sonra Türkiye ardından da tüm Dünya´ya tanıtmak için şehir şehir gezerek stant açmaya başladı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi dün Kırıkkale´de Podyum Alışveriş Merkezinde tanıtım standı açarak üniversiteyi Kırıkkalelilerle buluşturdu.

 

YÜZDE 450 ORANDA BÜYÜME SAĞLANDI

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya üniversitenin tanıtım standını yerinde ziyaret ederek Ahi Evran Üniversitesinin gelişim süreci ile ilgili bilgiler verdi. Göreve geldiği günden bu yana söz verdiği projeleri art arda hayata geçiren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, planlanan projeleri tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin hızla büyüdüğünü söyledi. Üniversitenin 30 yıllık ihtiyacını fiziki imkanların tamamlanarak yüzde 450 oranında büyüme sağlandığını anlatan Rektör Karakaya, tamamlanan ve devam eden inşaatların durumuna ilişkin bilgiler verdi. Rektörlük ve Yabancı Diller Binasına kısa süre içerisinde taşınmaların tamamlandığını ve binaların kullanılmaya başlandığını söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, alt yapı çalışmalarının da hızla sona erdiğini ifade etti.

 

PROJE İHALE SÜRECİNDE

Göreve başladıklarında binası olmayan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Yabancı  Diller Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu teslim aldıkları TOKİ 1. Etap içerisinde yer alan Yabancı Diller Yüksekokulu binası çatısı altında topladıklarını anlatan Rektör Karakaya, bu birimleri de hızla kendi binalarına taşımak için çalıştıklarını söyledi. Üniversitemiz tarafından yapımı devam eden ve tamamlanan binaları anlatan Rektör Karakaya, devam eden inşaatların da kısa süre içerisinde tamamlanarak binaların teslim alınacağı bilgisini verdi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Morfoloji Binası, İslami İlimler Fakültesi, Ahi Evran Üniversitesi Cami, 2664 Yataklı Öğrenci Yurdu, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi, 500 Kişilik Yurt binalarının inşaatlarının da hızla tamamlandığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, Merkez Kütüphane Projesi ve E-Kampüs Projelerinin tamamlandığını anlattı. Merkez Kütüphane Projesinin protokolünün imzalandığını belirten Rektör Karakaya, projenin ihale sürecinde olduğunun bilgisini verdi.

 

ÇALIŞAN, ÜRETEN VE GELİŞEN BİR ÜNİVERSİTE

Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu

Akademik anlamda da Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini bölgesinde ve ülkede yarışır üniversiteler arasına çıkardıklarını belirtti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından her yıl düzenli olarak hazırlanan Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması içerisinde 2006´dan sonra kurulan 55 üniversite içerisinde 4. olduğunu açıklayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, köklü bir geçmişe sahip olan Eğitim Fakültemizin ise Türkiye´deki Eğitim Fakülteleri arasında akademisyenleri en çalışkan fakülte olarak seçildiğini söyledi. Tarım ve jeotermal alanında pilot üniversite olmanın gelecek dönemde üniversiteyi uluslararası alanda çok daha yukarılara taşıyacağını dile getiren Rektör Karakaya, öğrenci alımına başlayan ve şuan 225 öğrencisi bulunan Tıp Fakültesinin ise üniversite ve şehrin gelişimi için çok önemli olduğunun altını çizdi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Türkiye´de tüm birimleriyle Kalite Yönetimi Sistem Belgesi alan ilk ve tek devlet üniversitesi olmasının üniversitenin markalaşması anlamında oldukça önemli olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin eğitim öğretime başlamasının ve şuan 4 bölümünde 270 öğrencisinin bulunmasının da üniversitenin geleceğine emin adımlarla ilerlemesinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Her zaman şehrin tarihi ve kültürel değerlerini önemsediklerini anlatan Rektör Karakaya, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin şehre ve bölgeye çok yakıştığını anlatarak bu fakülteye Müzik ve Geleneksel Türk El Sanatları Bölümlerini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

YENİ AKADEMİK BİRİMLER FAALİYETLERİNE BAŞLADI

Akademik birimlerine hızla yenilerini ekleyerek tercih edilirliğini artırarak eğitimde marka üniversitelerden biri olmayı amaçlayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, İslami İlimler Fakültesi ve Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunu kurarak akademik yapıyı daha da güçlendirdi. Yeni açılan uygulama ve araştırma merkezleri sayesinde üniversitenin şehirle de bağ kurmasını sağlayan Rektör Karakaya, şehir-sanayi-üniversite iş birliği için önemli adımlar attı. Günden güne öğrenci sayısını artıran üniversitemiz, yabancı uyruklu öğrencilerle birlikte yurt dışında da Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi adını duyurdu. Rekor başvuru alarak kültürümüzü yurt dışına da taşıyacak olan öğrencilere Türkçe eğitimi veren TÖMER Binasını da hızla faaliyete geçiren Rektör Karakaya, Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde kurslar açarak halkın da üniversiteden faydalanmasını sağladı.

 

KÜLTÜRÜNE VE DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN GENÇLER YETİŞTİRİYORUZ

Kültürüne sahip çıkan bir üniversite misyonu ile yoluna devam eden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde “Ahilik Kültürü ve Medeniyeti” zorunlu ders olarak okutulmaya başlandı. Değerlerini gelecek nesillere aktarmayı amaç edinen Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerinin değerlerine sahip çıkan, ülkesini ve milletini seven bireyler olması için sık sık onlarla bir araya gelerek kendilerine tavsiyelerde bulunduğunu söyledi. Sportif faaliyetleri hızla hayata geçiren ve spor kulüpleri kuran Rektör Karakaya, gençlerin gelişimine önem verdiğini söyledi. Ahi Evran Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü bünyesindeki hentbol takımının 1. Lige yükseldiği bilgisini paylaşan Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin sportif, sanatsal ve kültürel gelişimlerine destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

 

ÜNİVERSİTELER BİLİM ÜRETİR

Ulusal ve uluslararası birçok sempozyuma ev sahipliği yaptıklarını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, yaptıkları sempozyumlarla bilim insanlarını bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Sempozyumların artarak devam edeceğinin bilgisini veren Rektör Karakaya, üniversitede yapılan çalışmalardan herkesin faydalanmasını istediklerini anlattı. Bilimsel çalışmaları önemsediklerini ve üniversite olarak görevlerinin bilgi üretmek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Üniversiteler bilim üreterek ürettikleri bilgiyi insanlığın faydasına sunmakla görevlidir.” dedi.

 

AKADEMİK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin fiziki imkanlarının büyük ölçüde tamamlandığını fakat projelerin hiç bitmeyeceğini anlatan Rektör Karakaya sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Üniversitemizin ihtiyacı olan binalarımızın çoğu tamamlanma aşamasında ve kısa süre sonra binalarımızı teslim alacağız. Bunlar bizim için yeterli değil. Daha yapılacak çok işimiz ve projemiz var. İvedilikle bu projeleri de hayata geçireceğiz.  Akademik çalışmalarımız devam ediyor. Akademik personelimizin çalışmalarını destekliyoruz. Teşviklerle onların bilime daha fazla katkı sunmasını amaçlıyoruz. Pilot üniversite projelerimiz ile birlikte üniversitemize, şehrimize, bölgemize, ülkemize ve bilime daha çok katkı sağlamış olacağız” dedi. Haber: Kenan KUZUCU