GÜNCEL 10.12.2020 14:09:16
ADALET ANLAYIŞIMIZIN TEMELİ DOĞRULUKTUR

ADALET ANLAYIŞIMIZIN TEMELİ DOĞRULUKTUR

TBMM Genel Kurulu´nda, Adalet Bakanlığı 2021 yılı bütçesi üzerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu adına söz alan Kırıkkale Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Halil Öztürk, “Adalet anlayışımızın temeli doğruluk, tar

 

ADALET, TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN GÜVENCESİ VE DEVLETİN TEMELİDİR

Milliyetçi Hareket Partisi´nin adaleti, temel hak ve özgürlüklerin güvencesi ve devletin temeli olarak gördüğünü ifade eden MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, “Adalet paylaşımla değil, paylaşıma dair kuralların tarafsız ve eşit olarak uygulanmasıyla sağlanabilecektir. Bizlere göre yargı sistemimiz, vatandaşımızın hiç tereddüt etmeden güvenebileceği, adalet duygusunun zihinlerde ve kalplerde yer edeceği bir yapıya kavuşmalıdır,” diye konuştu.

 

TÜRKİYE´DE YASALAR ZAMANIN GEREKLERİNE GÖRE YENİLENİP DEĞİŞTİRİLMELİ

Konuşmasında, Cumhuriyetin ilk yıllarında yürürlüğe giren bazı yasaların, şu anda hızla gelişen ve büyüyen Türkiye´nin ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldiğini belirten MHP´li Öztürk sözlerine şöyle devam etti: “Zaman her şeyi olduğu gibi hukuku da eskitebilmektedir. Sadece yabancı hukuk metinlerini iktibas ederek, başarılı bir hukuk sistemi geliştiremeyiz. Bu değişimi gerçekleştirebilecek insan ve bilgi kaynağına sahibiz. Hukuk ve adalet sistemimizi kendi öz kaynaklarımız ve kültürümüzle yoğurarak geliştiremezsek, sağlıklı bir altyapı ve hukukun başarılı bir şekilde uygulandığından söz edilemeyecektir. Bu konuda üniversitelerimize ve hukuk mekanizmasında yer alan tüm kesimlere ciddi sorumluluklar düşmektedir. Cumhur İttifakı, uluslararası tepkilere kulak asmadan, milletinin yanında ve talepleri doğrultusunda, yüksek bir özgüvenle ve çok yönlü yaklaşımlarla, gelişmiş ve kaliteli işleyen bir adalet mekanizmasını mutlaka hayata geçirecektir.”

 

HEDEF, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ OLMALIDIR

Bağımsız yargının önemine de değinen MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, görüşlerini şöyle ifade etti: “Bizim, bağımsız yargı ifadesinden kastımız; hiçbir organ, makam, mercii veya kişiye bağlı olmaksızın yargı yetkisinin kullanabilmesidir. Yargının, yeni paralel yapılara, bir gruba veya organa teslim edilmemesidir. Her daim hukukun üstünlüğünün hedeflenmesidir. Yargı tarafsızlığının ve bağımsızlığının basın yayın organları veya sosyal medya mecraları tarafından yanlı ve yanlış haberlerle akamete uğratılmamasıdır.”

 

YARGI REFORMU KAPSAMINDA ŞİDDET GÖREN KADIN VE ÇOCUK MUHAKKAK KORUNMALI

TBMM Genel Kurul konuşmasında MHP´li Öztürk, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nin uygulama safhasında adalet ve hukuk alanında önemli bir reformun hazırlanmış olması başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere, MHP Grubunca da memnuniyet verici bulunmuştur. Daha önce bu kapsamda 2 reform paketi MHP´nin de güçlü desteğiyle TBMM´de kabul edilip yasalaştı. Önümüzdeki günlerde yargı reformu kapsamında gelecek düzenlemelerin içinde muhakkak kadına, boşanılmış olunsa dâhi eski eşe ve çocuğa karşı işlenen suçlarda iyi hal indirimi kaldırılmalı, cezalar artırılmalıdır,” dedi. 

 

YÜKSEK YARGIDA 12 YIL GÖREV SÜRESİ YETERLİ DEĞİL

Yargıtay ve Danıştay´ın bazı yasal düzenlemelere ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Öztürk, Yargıtay ve Danıştay kanununun günün şartlarına göre yenilenmesini ve yüksek yargı üyelerinin 12 yıl ile sınırlandırılan görev sürelerindeki bu sınırın kaldırılması gerektiğini dile getirerek, yüksek yargıda içtihat birliği ve istikrar için en fazla tecrübe ve deneyime ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

 

‘GÜÇLÜ TÜRKİYE´ VİZYONU, HİÇBİR ENGELE TAKILMADAN, YORULMADAN DEVAM EDECEKTİR

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, adalet sisteminde yer alan tüm tarafların, büyük hakkaniyetle memnuniyet duyacağı bir yapının oluşturulması için adalet alanında gelecek düzenlemelere katkı ve destek olmaya devam edeceklerinin altını çizen MHP Kırıkkale Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Halil Öztürk sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhur İttifakı´nın geleceğe yönelik ‘Güçlü Türkiye´ vizyonu, hiçbir engele takılmadan, yorulmadan devam edecektir. Adalet ancak hakikatten, huzur ancak adaletten doğabilir. Adaletsizliği işleyen, çekenden daha sefildir. Parti olarak, Adalet Bakanlığı´nın, yüksek yargımızın ve kurumlarımızın 2021 Yılı Bütçelerinin hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi. Haber: Kenan Kuzucu


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024