GÜNCEL 25.02.2014 23:34:36
 Yeşil Vadi Projesi son aşamaya geldi

Yeşil Vadi Projesi son aşamaya geldi

Kırıkkale Valisi Ali Kolat Irmak kasabasını ziyaret ederek bazı incelemelerde bulundu ve bölgedeki çalışmalar konusunda bilgiler aldı

İncelemelerde bulundu
Vali Ali Kolat`ın ziyaretinde ilçe Kaymakamı A. Ferhat Özen, İl Jandarma Komutanı J. Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın ve diğer yetkililer de bulundu. İlk önce Hacıbalı İlkokulu`nu ziyaret eden Vali Kolat, burada okul müdüründen bilgi aldı. Okulda 1,2, ve 3. Sınıflarda okuyun toplam 14 öğrencinin bulunduğu bilgisinin verilmesi üzerine Taşımalı Eğitim Sistemi kapsamında öğrencilerin; önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Yahşihan ilçe merkezindeki bir okula taşınmasını istedi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Kolat, onlara kitap ve futbol topu hediye etti.

Halk Eğitim ziyareti
Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursta eğitim gören bayanlarla da görüşen Vali Kolat; onların yapmış olduğu el sanatlarını ürünlerini de inceleyerek çalışmalarında başarılar diledi. Daha sonra okul bahçesinde köy muhtarı ve köylülerin sorunlarını dinleyen Vali Kolat; köyün yol, su, ulaşım, eğitim ve diğer konularda her hangi bir sorununun bulunmadığını belirtti. Tarım arazilerinin sulanmasıyla ilgili taleplerinde incelenmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne talimat verdi.

Köy ve okul ziyareti
Hacıbalı köyü ziyaretinden sonra Irmak beldesine geçildi. Burada Irmak İlkokulu ile ortaokulu ziyaret edildi. Okula gelişinde bir öğrencinin yaptığı resimleri inceleyen Vali Kolat, okul kütüphanesinde kullanılmak üzere okul müdürüne bir kitap seti hediye etti. Sınıfları ziyaret ederek sohbet eden Vali Kolat, öğrencilerle günün anısına fotoğraf çektirdi. Okul ziyaretinden sonra Irmak Belediye Başkanını makamında ziyaret eden Vali Kolat, Belediye Şeref Defterini yazarak ziyaret ve kasaba hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

DDY incelemesi
Vali Kolat, daha sonra DDY Depo Şefliği ile Irmak İstasyon Şefliğini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Verilen bilgide; Depo Şefliğinde trenlerin bakımlarının gerçekleştirildiği belirtildi. İstasyon Şefliği çalışmalarını da inceleyen Vali Kolat, ülkemizdeki tren yolu ve yolcu taşımacılığı hakkında bilgi aldı. Irmak Belediyesi ziyaretinden sonra Vali Kolat ve beraberindeki heyet Yeşil vadi Projesinin uygulandığı alanı gezerek incelemelerde bulundu. Yeşil vadi Projesinin devam ettiğini belirten Vali Kolat yaptığı değerlendirmede: “Irmak Belediyesi`nde çeşitli kurumları ziyaret ettik. Irmak Belediyesi bir ay sonra köye dönüşecek. Başkanımızın çok güzel hizmetleri oldu.

Yeşil Vadi açıklaması
Irmak Belediyesi ziyareti dönüşünde Yeşil Vadi Projesini yerinde görmek istedik. Burada proje çalışmaları son aşamaya geldi. Yeşil Vadi Projesi Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bir protokol imzaladık. Yaptığımız protokolde diğer hukuki anlaşmaları tamamladık. Belediye ise burada uygulanacak proje ihalesini yaptı. Onlarda son aşamaya geldi. Bundan sonra da yapılacak işlem buranın uygulanma ihalesidir. Bu projede son aşamaya geldi. Kırıkkale Belediye Başkanımız bu konuyla yakından ilgileniyor. İnşallah uygulamaya geçilecek. Güzel bir proje olacak. Ben bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024