13 haftalık periyodun ardından grupta 9. sırada bulunan Tosya Belediyesporplay-off`a sadece 6 puan uzaklıkta. Bu demek oluyor ki 14 takımlı ligde 9 takım zirve mücadelesine devam ediyor.
Geçtiğimiz sezon Kırıkkalespor
Geçtiğimiz sezon ise Kırıkkalespor ilk devreyi 15 puan ile 10. sırada kapatmıştı.Temsilcimiz 13 maçlık periyotta 3 galibiyet 6 beraberlik 4 de mağlubiyet alırken rakipkalelere 14 gol kendi kalesinde ise 13 gol görmüştü Ligin zirvesindeki Zonguldak ve Adliyespor`un 14 puan gerisinde ligin ilk devresini tamamlamıştı
Bu sene geçen seneye göre daha avantajlı
Bu sezonKırıkkalesporgeçen seneki performansının üzerine 4 puan koydu, ancak ligdeki güç dengeleri itibari ile geçen seneye oranla daha avantajlı bir durumda.
Grupta lider SincanBelediyespor takımın 8 puan gerisinde olan temsilcimiz Kırıkkalespor 1 maç eksiği olan lig 2. si EtimesgutBelediyespor'unise 4 puan gerisinde yer almakta. Kırmızı- lacivertliler bu sezonun ilk devresinde oynadığı 13 karşılaşmada 5galibiyet 4 beraberlik ve 4 de mağlubiyet alırken rakip kalelere 23 gol atarken kendi kalesindede 21 gol gördü.
13 haftanın özeti
Kırıkkalesporsancılı bir sezon öncesi süreç geçirdi. Ligin başlamasına kısa bir süre kala yönetimini zorda olsa seçmeyi başaran temsilcimiz Kırıkkalespor takımın çalıştıracak teknik heyeti ve takıma alınması gereken yeni transferleri ligin başlamasına kısa bir süre kala kadrosuna dahil ederken takım kısa bir sürede olsa kamp yaptı ve sezona start verdi.
Lige Kastamonuspor'un sahaya çıkmaması nedeni ile hükmen galibiyetle başlayan temsilcimiz 2. hafta kendi sahasında tam bir hayal kırıklığı yarattı. Başkent temsilcisi Bağlumspor'a 1-0 yenilerek taraftarlarınıüzen kırmızı-lacivertliler Kırşehir deplasmanın'da alınan yenilgide eklenince tüm spor kamuoyuKırıkkalespor nereye gidiyor diye serzenişte bulundu.

7 hafta yenilmedi
Ligin 4. haftasından itibaren yükselişe geçen Kırıkkalespor özellikledeplasmanlar'da aldığı başarılı sonuçlarla grupta dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Takımın aldığı başarılı sonuçlar taraftarlarıheyecanlandırdı ve gerek kendi sahasında gerekse deplasmanlar'da takımlarını yalnız bırakmayan taraftarlar diğer takımlarında dikkatini çekti.
7 hafta hiç maç kaybetmeyen ve bu maçlarda aldığı beraberlikler ve galibiyetlerle Kırıkkalespor'un bir anda yarışın içerisin girmesine neden oldu. Ligde 3. sıraya kadar çıkma başarısı gösteren temsilcimiz ligin 11 ve 12. haftalarında aldığı yenilgiler tam bir hayal kırıklığı yarattı Özellikle kendi sahasında çok basit maçlar veren Kırmızı- lacivertliler sezonun ilk devresinde kendi sahasında oynadığı maçlarda tam 10 puan kayıp etti.
3. Lig`e nasıl çıkarız
Geçtiğimiz sezon deplasmanlı Bölgesel Amatör ligde grubunu lider tamamlayan takımlar ligin sonunda direk 3. Profesyonel lige çıkıyordu. Ancak sezon başında yapılan değişikliklerle 3. Lig`e çıkmak için öncelikli olarak ligi ilk 2 sırada tamamlayarak play-off a katılmamız gerekiyor. Toplam 22 takım playoff ta mücadele edecek ve yapılacak eleme müsabakalarından sonra 9 tanesi 3. Lig`e yükselecek.
Transfer şart
Kırıkkalespor'un ilk yarıdaki maçlarını göz önünde bulunduracak olursak bu takımın çok acil transfer yapması gerekiyor.Yönetim kurulu takımın başarılı olması için elinden geleni yapıyor ama her sezon olduğu gibi yine maddisorunlar en büyük sıkıntı ligin 2. devresinde yapacağı çok kaliteli 5 transfer ile mevcut kadrosu motivasyonunu kaybetmediği sürece temsilcimiz Kırıkkalesporrahatlıkla ligde ilk 2`ye girecek seviyede bir takım.

Daha çetin bir 2.devre olacak
Ancak ligin 2. devresi 1. devreye göre daha çetin geçecek. Ligde bir takım planlar devreye girecek takımlar üzerinde bazı hakem hataları olacak bazı takımların ister istemez puanları gasp edilebilir hal böyle olunca yapılan hatalar takımların performansının önüne geçebilir bu sıkıntıların olabileceği düşünülerek Kırıkkalespor'un maçlarda çok daha dikkatli olması ve en az hata ile maçlarını tamamlaması gerekiyor.
İlk başta söylediğim gibi 3. Lig`e yükselmek için play-off a katılmamız lazım ve bizi orada birbirinden güçlü takımlar bekleyecek. Şuan ki mevcut kadromuz lig ve play-offlar'da yeterli değil. Orada oynanacak 90 veya 180 dakika bütün sezonluk emeğin karşılığının alınması anlamına geliyor. Hakem ve şanssızlık gibi faktörlerin önüne geçebilmek için kusursuz olmak gerekli onun için takıma acil 5 veya 6 transfer yapılması gerekiyor.
2. yarıda maçlar daha kritik
Aritmetik ortalamalar lig ile ilgili öngörü yaparken her zaman yardımcı olabilir. Evet, istatistiki veriler önemli ancak o rakamların kullanıldığı platformları da iyi analiz edebilmek önemlidir. BAL ligi 6. grupta başta belirttiğim gibi ilk 9 takımdan herhangi 2 si playoff a gidebilir. Çünkü zirvede bir kopma yok, Sincan 1 mağlubiyet 1 beraberlik ile 5. sıraya gerileyebilir.Üst üste 2 galibiyet alan her hangi bir takım ise grupta liderlik koltuğuna oturabilir.
50-52 puanın üstü playoff oynatır
Benim şahsi öngörüm bu ligi 50 ve 52 üzeri puanlar ile tamamlayan takımlar playoff a katılmaya hak kazanacaklardır. 50/26= 1.92 veya 52/ 26 = 2 puan ortalaması size 3. lig kapısını açabilir. Bu düşük ortalamanın sebebi zirvede ki takımların kopup gitmemeleri ve birbirinden puan alabilecek takımların çokluğudur.

Evinde kayıpsız deplasman'dan en az 12 puan çıkarmalı
Kırıkkalespor lige evinde Kastamonuspor maçı ile başlayacak. Bu karşılaşma oldukça zor olacak ancak ne olursa olsunKırıkkalespor bu maçı kazanmalı. Sezonun ilk yarısında evinde kayıp edilen puanlar bu devrede kesinlikle kayıp edilmemeli Deplasmanda oynanacak olan 6 karşılaşmadan ise en az 12-14 puan ile çıkarsa şahsi görüşüm play-offbiletini kapabilir, şayet bu deplasmanlar'dançıkarılacak 6-7 puanKırıkkalespor'un hiç bir işine yaramayacaktır.