30.11.2016 16:39:35
9 KİŞİNİN KATİL ZANLISI İKİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINDA

9 KİŞİNİN KATİL ZANLISI İKİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINDA

Gaziantep´te aralarında eşi ve yakınlarının bulunduğu 9 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Yusuf Taş ikinci kez hakim karşısına çıktı. Katil zanlısı Yusuf Taş´ın avukatı mazeret belirterek duruşmaya katılmadığı için savunması a

 

KIRIKKALE CEZAEVİNDEN TELEKONFERANS SİSTEMİ İLE KATILDI

Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi´nde, ´Birden fazla kişiyi tasarlayarak kasten öldürmek ve yaralamak´ suçundan 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanan Yusuf Taş bir önceki duruşmada mahkeme huzurunda savunma yapmak istediğini belirtmiş, savunma yapmamıştı. Bu talebi mahkeme tarafından reddedilen sanık Yusuf Taş, duruşmaya yeniden Kırıkkale Cezaevinden Telekonferans sistemi ile katıldı. Ancak Taş´ın avukatı mazeret beyan ederek duruşmaya katılamadığı için yasa gereği savunması alınamadı.

 

HER İKİ OLAYDA KULLANILAN SİLAH AYNI ÇIKTI

Olay gecesi Düztepe Mahallesi´nde 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan cinayette kullanılan silah ile Sam Mahallesi´ndeki 5 kişinin öldürüldüğü olayda kullanılan silahın aynı olduğu ortaya çıktı. Her iki olay yerinde bulunan boş kovanların Yusuf Taş´ın kardeşi Şerif Taş´ın evinde bulunan Glock marka tabancaya ait olduğu kriminal raporla ortaya çıktı.

 

İLK CİNAYETLERİ OĞLUM İŞLEMİŞ OLABİLİR

9 kişiyi öldürmekle yargılanan Yusuf Taş´a yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle tutuksuz sanık olarak dinlenen baba Halil Taş ise, 'Düztepe Mahallesindeki Şenel Çakmak´ın evinde işlenen cinayeti Yusuf işledi, ama sonraki Sam Mahallesindeki Mustafa Taş´ın evindeki cinayetlerle oğlumun bir alakası yoktur' ifadelerini kullandı.

 

OLAY YERİNE İLK GİDEN KİŞİ KONUŞTU

Sam Mahallesi´ndeki 5 kişinin öldürüldüğü eve ilk giren kişi olan ve olayda hayatını kaybedenlerden biri olan Türkan Taş´ın kuzeni M.I. (17), cinayetleri kimin işlediğini bilmediğini belirterek, 'Maktul Türkan Demir benim kuzenim olur. Biz kuzenimle olaydan önce bir fabrikada çalışmaya başlamıştık. Sonraki gün Türkan işe gelmediği için evlerine gittim. Kapıyı çaldım, kimse açmadığı için duvardan bahçelerine atladım. İç kapı açıktı, içeriye girdim. Oturma odasının kapısı açılmadı. Bunun üzerine ben kapıyı itekledim ve içeri girdim. Eniştemi, halamı ve kuzenlerimi yataklarında kanlar içerisinde yatarken gördüm. O sırada eniştemin telefonunu alarak polisi aradım. Sonra polis geldi. Kuzenim ve ailesini kimin öldürdüğünü bilmiyorum' diye konuştu.

 

Duruşma, sanık Yusuf Taş´ın avukatı nezaretinde savunmasının alınması ve eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gaziantep´te Yusuf Taş, 5 Şubat 2016 tarihinde boşanma aşamasındaki eşi Tuğba Taş ile yeniden barışmak için gittiği Düztepe Mahallesi 18 Nolu Sokak´ta yaşayan Tuğba Taş´ın (21) teyzesi Şenel Çakmak´ın (36) evine giderek, eşi, eşinin teyzesi, amcasının oğlu Turan Taş (23) ve Ahmet Can Çakmak´ı (16) öldürmüş, 11 yaşındaki M.Ç. ve kardeşi M.Ç. (15) silahla yaralamıştı. Ardından Şehitkamil ilçesi Sam Mahallesi 49 Sokak´ta yaşayan ve kan davalı oldukları ileri sürülen amcası Mustafa Taş´ın (48) evine giden Yusuf Taş, evde bulunan amcası, yengesi Gülay Taş (48), amcasının çocukları Furkan (16) ve Gül Taş (13) ile Türkan Demir´i (22) öldürerek kayıplara karışmıştı. Olayın ardından Yusuf Taş´ın akrabalarını da telefonla arayarak, tehdit ettiği kamuoyuna yansımıştı. Yusuf Taş´ın daha önce telefonla aradığı ailesini, 'oluk oluk kan akacak. Kökünüzü kazıyacağım' diyerek tehdit ettiği iddiası üzerine, babası Halil Taş ve amcası Ali Taş´ın da kaldığı köy başta olmak üzere bazı akrabaları koruma altına alınmıştı.


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024