`8 Şubat milat olacak`
Kırıkkale bakkallar, büfeciler ve kantincilerin bağlı olduğu Bakkallar ve Bayiler Odası`nın seçimi 8 Şubat tarihinde yapılacak. Oda başkanlığı için aday olan Kimeski Mahallesi bakkallarından Osman Altun, iddialı bir başlangıç ve çıkış yaparak, odaya hak ettiği değeri kazandıracaklarını söyledi. Gazetemizi ziyaret eden Osman Altun, 8 Şubat tarihinin Kırıkkale`deki bakkallar, büfeciler ve kantinciler için bir milat olacağına dikkat çekti.

`Sıkıntılar bitecek`
Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Halil Halat`a adaylığı ve yapacağı çalışmalar konusunda bilgi veren Osman Altun, 'Kırıkkale`de bakkallar uzun zamandır gölgede kaldı. Sıkıntıları var, sorunları var. Ama bunları dile getirecek bir mecra bulmakta güçlük çekiyorlar. Biz onların Allah izin verirse bütün sıkıntılarını, bütün dertlerini ortadan kaldıracağız. Güçlü bir yönetim, kucaklayıcı bir yönetim anlayışı ile her şeyin üstesinden geleceğiz. Bu amaçla yola çıktık ve çok güzel mesajlar alıyoruz. Bu bizi mutlu ediyor, heyecanlandırıyor, şevklendiriyor' dedi.

`Prestij kazanacaklar`
Esnafların bir çok sıkıntısı olduğunu dile getiren Altun, 'Hepimizin sıkıntıları var. Hepsini biliyoruz. Çünkü işin içindeyiz. Kimin ne derdi var anlıyorum ben onları. Biz ilk önce odamızı gün yüzüne çıkaracağız. Çünkü çok atıl kaldı. Prestijli bir hale getireceğiz. Oda olduğunu hissettireceğiz. Bakkallarımızın başta ekonomik sıkıntıları olmak üzere, her türlü sorununa yönelik çözümler üreteceğiz. Birlik içinde beraber bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Kimseyi ayırt etmeyeceğiz, ötelemeyeceğiz' diye konuştu.

`Sırtını odaya yaslayacak`
Bakkalların artık hak ettikleri değeri ve prestiji kazanması gerektiğini vurgulayan Osman Altun, 'Bakkal esnafımız ülkemizin hem toplumsal ve hem de sosyal, aynı zamanda da ekonomik bir değeridir. Fakat marketlerin gölgesinde kaldılar. Onlara bu değeri vereceğiz. Veresiyenin toplumsal yerini kimse yadsınamaz. Bu sosyolojik de önemi olan bir şeydir. Bunun ne anlama geldiğini anlatacağız. Esnafımız kendisine umursayan bir odası, kendisine değer veren bir yönetimi, başı dara düştüğünde el uzatacağı bir anlayışın olduğunu bilerek çalışacak ve sırtını odasına yaslayacak' dedi.

`Garanti ediyorum`
Böyle bir anlayışla yola çıktıklarını belirten Osman Altun, 'Allah`ın izniyle bu seçimi alarak esnafımızın arkasında güçlü bir dağ olduğunu hissettireceğiz. Onlar da bu güçle, şevkle, heyecanla işlerine dört elle sarılacaklar. 8 Şubat esnafımız için gerçekten bir milat olacak. Bunun garantisini veriyorum. Toplumsal ekonominin lokomotifi olan bakkalların önemini anlatacağız. Esnafımıza bize gösterdikleri ilgiden ötürü şimdiden teşekkür ediyorum. Birlik içinde, beraberlik içinde yeni bir döneme adım atacağız' diye konuştu.