Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
SPOR 19.10.2017 17:58:30
800 gencimizi sahalara indirdik

800 gencimizi sahalara indirdik

Kırıkkale Futbol İl Temsilcisi Battal Sarıca, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 2017-2018 Kırıkkale Amatör Futbolunu değerlendirdi.

BU SAYI ARTIRILACAK

Kırıkkale Futbol İl Temsilcisi Battal Sarıca, kent genelinde yapılan amatör spor faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Amatör sporun her alanda olduğu gibi desteklenmesi gerektiğini belirten Sarıca, iyi futbolcular çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, bu konuda kendilerine düşen görevi yerine getirdiklerini açıkladı. Kent genelinde bulunan bazı büyük kurumların amatör sporlara futbol takımı kurarak destek vermesi gerektiğini belirten Sarıca, bu konuda bazı kurumları amatör sporlara yönelmeye davet etti. Hali hazırda 750-800 gencin spor faaliyetlerinin içinde olduğunu belirten Sarıca, önümüzdeki sezon bu sayının bine çıkarılmayı hedeflediklerini belirterek, bu sayının rekor olabileceğinin altını çizdi.

 

DESTEK OLMAK GEREKİYOR

BAL liginde iki takımın mücadele etmesinin önemli bir şans olduğunu belirten Sarıca, Kırıkkale´de spor kültürünü oluşturmak için herkesin çalışma yapması gerektiğini kaydetti. Sarıca açıklamasının devamında, amatör sporların gelişmesi, gençlerin futbola olan ilgilerini artırmak, kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklarından kurtulmaları için bu yıl ASFK işbirliğiyle kulüplere olan malzeme desteği, bunun yanında yapılacak olan yeni değişikliklerle, kulüplerimizin alt yapılarını değişir ve futbolcu fabrikası durumuna getirmek için önemli çalışmaların yapıldığını söyledi. Geçen sezon birinci amatör kümede sekiz tane takımımız varken, ikinci amatör kümede yapmış olduğumuz bir statü ile birinci kümeye üç takımın çıkmasını sağladık.”

 

10 TAKIM MÜCADELE EDECEK

“Bu sezon 2017-2018 yılında birinci amatör küme 10 takımlı oynanır hale getirdik.  Alt yapılarda tüm kulüplerin en az iki en fazla üç takımla katılmaları için gerekli çabaları sarf ettik.  Bu sezon lige şöyle bir baktığımızda birinci amatör kümede 10 takım, u19´da 8 takım, U-17´de 7 takım ve U16´da da 5 takımın katılmasıyla birlikte tahmini olarak 750-800 gencimizin sahalarda ter döktüğü ve yeteneklerini sergilediği, sorumluluk aldığı, gelecekte topluma birer yararlı birey olarak katılacağının sinyallerini vermekteyiz.”

 

 

UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇTIK

“ASFK, TÜFAD, TFFHGD, Gençlik Spor İl Müdürlüğü dörtgeninde uyuşturucuyla savaş, spora yönelim, sağlıklı kalmak, sağlıklı bireyler yetiştirmek birinci hedef olarak amaçlanmıştır.

Bu sezonda futbolda fikstür çekimine yoğun bir ilginin olması, sahalarımızın yeterliliği, amatör takımlarımızın içerisinde bulunduğu zor şartları göz önüne alırsak ve bu kulüplerinde yeteri kadar devlet desteği alamaması, sponsor bulamaması, reklam yönünden hiçbir kurum ve kuruluşun yanaşmaması sıkıntılara hat safaya çıkarmaktadır”

 

 

TEKNOLOJİYE AYAK UYDURUYORUZ

“2023 yılına doğru gidiyoruz. Günümüzün her gün güncellendiğini düşünürsek, teknoloji ortamında yeniliklerin arka arkaya geldiğini ve bu yeniliklerden payımızı ne denli aldığımızı masaya yatırırsak sınıfta kalırız.  Temennim Sayın Valimiz´in başkanlığında, Belediye Başkanlarımız, İl Spor Müdürümüz, ASFK Başkanımız, TÜFAD Başkanımız ve bürokratlar bir araya gelerek kulüplerimizin ve sporumuzun içinde bulunduğu sıkıntılı ortamdan çıkarabilmek için neler yapılması gerektiğini ve maddi olarak kaynakların nasıl verimli kullanılması gerektiğini masaya yatırmamız gerekir.”

 

 

BAL LİGİNDEN İBARET DEĞİLDİR

“Kırıkkale´de futbol BAL takımlarından ibaret değildir. Alt yapısı olmayan bir şehrin, yıkımı kolay olur. Önce alt yapılara yetenekli, kariyerli, idareci ve teknik adamların görevlendirilmesi gerekir. Günü kurtarmak, günlük başarıyı düşünmek, geleceği karanlığa götürmek demektir. Birilerinin mutlaka çıkıp doğruları anlatması gerek. Doğru tektir, o zaman bir noktada hepimiz buluşacağız demektir. Buradan çağrım, şehri yönetenler, şehri sahiplenenler, ben bu şehrin çocuğum diyenler, ortak bir çözüm aramak zorundadır. Sporu ve futbolu kurtarmak adına birlik beraberlik kültürü ön plana çıkmalıdır.”

 

 

AMATÖR FUTBOLU AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ

“Yıllardır amatör küme takımlarını ayakta tutabilmek için her türlü çabayı sarf ettiğimiz göz önüne alınırsa kurumların, spora ve futbola olan yaklaşımları ve bakış açıları ileriye sağlıklı bakmamızı engellemektedir. Milli Eğitim, Adliye, Çevre Ormancılık, Sağlık Müdürlüğü, Belediye vs kurumsal olarak futbola ve lige birer takım kurarak katkıda bulunmaları gerekmektedir. Ama maalesef futbolun sadece topla oynamaktan ibaret olduğunu, masraflı olduğunu, kaynak nasıl üretiriz düşüncesiyle bir yanımız eksik kalmaktadır.  Kırıkkale´de sporu ya da futbolu kurtaralım diye bir feryadımız yok.”

 

 

GELİŞİME KATKI VERİLMESİ GEREKİR

“Sporun ve futbolun gelişimine katkı sunacak kurum ve bireylerin ilgisine ihtiyacımız var.  Kırıkkale´de iki tane BAL takımımız var. (Anadolu Kırıkkalespor-MKE Kırıkkalespor) Hedefleri profesyonel lig olması kadar güzel bir şey yoktur. Ama gelin görün ki alt yapıya olan ilgi üst yapıya olan ilginin yüzdeye vurursak çok çok altındadır. Amatör kulüplerin kendisiyle birlikte alt yapılarıyla bu sene 750-800 genç futbol sahalarında olacaksa, bu iki güzide takımımızın da alt yapı çatılarının altında en az 300´er çocuk futbol oynamalıdır.”

 

 

 

 

GENCE YAPILAN YATIRIM BOŞA ÇIKMAZ

“Tabi ki onların da eksiklikler konusunda bir takım haklı yanları vardır. Ama çocuğa ve gence yapılan yatırım hiçbir zaman boşa harcanmış zaman ve boşa harcanmış yatırım değildir. 2017-2018 futbol sezonunda birinci amatör kümede ve alt yapılarında 30 takım mücadele edecektir. Geçmiş yıllara göre en büyük katılıma sahibiz. Birinci amatör küme 29 Ekim´de, U-19 29 Kasım´da – U16 25 Aralık´ta en sonda U17 ligini başlatacağız. Bu sezon ikinci amatör kümeyi de Mart ayında başlatmak istiyoruz. 5 takımın katılımıyla ikinci küme müsabakaları da oynanacaktır.”

 

 

 

“Gençlik Spor İl Müdürümüz Sayın Yasin Özdemir ile yapmış olduğumuz toplantılarda sahalarımızın amatör takımlara gece maçı da verilmesi konusunda fikir birliğine varmış bulunmaktayız. Müsabakası olan kulüplerin gece oynayabilmesi için müracaatları gerekmektedir.

Son yıllarda alt yapı eksikliğinden dolayı profesyonel takımlarda ya da BAL takımlarında Kırıkkale patentli futbolcuların yok denecek kadar az olması, bu durumun ne denli önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Amacımız sağlıklı, düşünen, sorumluluk alan, davranış kazanan, bireyler yetiştirmek olmalı. Okul kulüp işbirliği görüntüde değil, fiili olarak harekete geçirilmelidir. Amacımız 2018-2019 futbol sezonunda bin çocuk ve gencin futbol sahalarına indirmek olacaktır.” dedi. 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024