6. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması´nın Kırıkkale il ödülleri düzenlenen programla sahiplerine verildi.

 

SÜNNET OLMADAN ÜMMET OLMAZ

“Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” temalı yarışmayla ilgili Kırıkkale Nur Cami Konferans Salonu´nda program düzenlendi. Programda konuşan Ufka yolculuk İl Temsilcisi Mustafa Arı, yarışmaya Türkiye genelinde 700 bin kişinin katıldığını ve yarışma sayesinde bireylerin çok önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi. Yarışmanın dünya genelinde Zinde Gençlik, Kırıkkale´de ise Kale Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü tarafından organize edildiğini hatırlatan Arı, “Bu öyle bir yolculuk ki, biniti güzel ve yolcuları da özeldir. Gidilen yol ise cennete giden yoldur. 6 yıl önce bu yola çıktığımızda bizimle birlikte yola çıkan samimi, candan, fedakar yol arkadaşlarımız bize katıldı. Bu yıl “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” konusuyla 700 bin yol arkadaşımız oldu. Çünkü bu konu önemliydi, yazılması gerekiyordu her yere. Kalplere, gönüllere, dağlara, taşlara. Yazıldı ki, işte bunun kanıtı sizlersiniz.” dedi.

                                          

4 BİN KİŞİ KİTAP OKUDU

Günümüzde insanlığın bir arayış içinde olduğuna dikkat çeken Arı şöyle konuştu: “Günümüzde, imanımızı ve inancımızı kuşatmaya çalışan anlayışların önüne geçilmesi gerektiği gün kadar aşikardır. Kitap tutmaya aşina olan ellerimizde artık teknoloji ürünleri var. Ne okuyabiliyor ne de anlayabiliyoruz. İşte tüm çabamız insanımıza doğru kaynaklardan doğru bilgileri aktaran kitaplar aracılığıyla dini bilgileri yarışma formatında katıksız ve bozulmamış, kaynağından çıktığı gibi sunabilmektir. Bu yarışma bize, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, esnafıyla, ev hanımıyla, yüzbinlerce, öğrenci, öğretmen ve akademisyeniyle, peygamberimize ve sünnetine sahip çıkan yol arkadaşlarını kazandırdı. Ülkemizde kitap okuma oranının azaldığı günümüzde ülke genelinde 700 bin, Kırıkkale´mizde ise 4 bin kişiye kitap okutmanın mutluluğunu yaşattı.

Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi

 

İYİ ANLAYAN İNSANLARIMIZ ÇOĞALDI

“Düşünebiliyor musunuz 7 yaşındaki bir çocukla 70 yaşındaki bir dedenin aynı heyecan ve mutlulukla sınav formatında beraberce doğruya ve iyiye ulaşma azmine şahit olduk. 6 yıldır yaptığımız bu yolculuk neticesinde, Kur´an-ı Kerimi ve Sünneti Seniyyeyi daha iyi anlayan insanlarımız çoğaldı. Bu vesile ile ahlakını güzelleştiren, okuluna sahip çıkan öğrencilerimiz oldu. Bu yarışma sayesinde ben tesettüre büründüm diyen kardeşlerimiz oldu. Ben artık anne, babama iyi davranacağım diyen çocuklarımız oldu. Bu yarışmalar bana dinime, devletime, vatanıma, bayrağıma sahip çıkmayı öğretti diyen gençlerimizin sayısı arttı”

 

7´DEN 70´E HERKESE ULAŞACAĞIZ

Arı, yarışmayı kent merkezi ile tüm ilçe ve köylere kadar giderek 7´den 70´e herkese ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Programda Arapça ve diğer kategorilerde dereceye giren yarışmacıların ödülleri verildi. Türkiye birincisi, Türkiye 18´ncisi ile 3 umre ile ödüllendirilen yarışmacılar salondan büyük alkış aldı. Dereceye giren adaylara umrenin yanı sıra para, bisiklet ve daha birçok hediye verildi. Programa, protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Haber: Ahmet Özhan