AR-GE KÜLTÜRÜ OTURDU

Kırıkkale Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda düzenlenen imza törenine Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Rektör Yardımcımız ve Kırıkkale Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, KOSGEB İl Müdürü Köksal Özen, KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Recep Çalın, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Kırıkkale OSB Başkanı Nurettin AydınÜniversitemiz Teknoloji ve Transfer Ofisi Müdürü Prof. Dr. Tamer Eren ve basın mensupları katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Aslan, gelişmekte olan ülkeler ile gelişmiş ülkelerin zenginliklerinin üretmiş oldukları katma değerli ürünlerle doğru orantılı olduğunu belirterek, “Eğer siz katma değerli ürün üretiyorsanız bunun hem iç pazarda tüketimi hem de uluslararası pazarda tüketimi açısından baktığınızda size ciddi anlamda döviz girdisi sağlıyor. Bunun gerçekleştirilebilmesi için de işletmelerin desteklenmesi, daha doğrusu işletmelerin Ar-Ge ve yenilik kapasitelerinin artırılması ve geliştirilmesi gerekiyor. Bazı ülkeler bunu kamu eliyle yaparken; Ar-Ge kültürünü oturtmuş ülkelere baktığınızda artık kamunun desteklerinden ziyade özel sektör buna ciddi anlamda yatırım yapıyor. Şunu biliyor, ben Ar-Ge yaparsam hem ihracatımı artıracağım hem de karlılık oranımı artıracağım diyor ama Türkiye´de baktığınızda muazzam bir şekilde bir Ar-Ge kültürü oturdu” dedi.

HER TÜRLÜ İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

KOSGEB Başkanı Profesör Dr. Cevahir Uzkurt, imzalanan protokolün Üniversitemiz ile KOSGEB arasındaki işbirliğini ilerletmede önemli bir yapıtaşı olduğunu söyledi. Profesör Dr. Cevahir Uzkurt konuşmasında “ Bu protokolün en önemli yansıması Kırıkkale ilindeki KOSGEB desteklerinin daha etkin ve verimli bir şekilde Kırıkkale sanayicilerine, KOBİ´lerine, girişimcilerine fazlasıyla aktarılmasına bir vesile olması ümidiyle imza atıyoruz. Bu anlamda sayın Rektörümüzün emeği çok fazla. Kırıkkale Üniversitesi bizim yuvamız. Burayla hiçbir zaman bağımız kopmadı. Biz ülkemizin KOBİ´lerini güçlendirerek ekonomiye ivme kazandırmayı amaç edinen bir kurumuz. Kuruluş amacımız budur. Ülkemizdeki işletmelerin %99´u KOBİ vasfını taşıyor. Dolayısıyla bir şekilde bu KOBİ´leri ayakta tutmak sürdürebilir kılmak, onları güçlendirmek, bir taraftan Ar-Ge ve İnovasyon kapasitelerini artırmak diğer taraftan katma değer üretimlerini artırmak, teknolojik altyapılarını güçlendirerek ekonomiye ivme kazandırmalarını sağlamamız lazım. Tam bu noktada KOSGEB devreye giriyor ve biz A´dan Z´ye KOBİ´lerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kendimizi konumlandırmış bulunmaktayız. Bu protokol kapsamında da Üniversitemizin birikimi, potansiyeli ve katkısıyla da ben ümit ediyorum ki KOSGEB desteklerini Kırıkkale iline daha fazla vermek için çaba göstereceğiz” dedi.

Kırıkkale İŞKUR, piyasa araştırması için sahaya indi Kırıkkale İŞKUR, piyasa araştırması için sahaya indi

5 MİLYON TL´YE KADAR DESTEK

Özellikle imalat sanayiindeki KOBİ´ler için yeni destek programlarını hayata geçirdiklerini, teknolojik ürün üretmek isteyen firmalara 5 milyon TL´ye kadar destek verdiklerini belirten Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Ar-Ge sonunda ortaya çıkmış ürünlerin, prototiplerin  seri üretimi ve ticarileşmesine de 5 milyon TL´ye kadar destek verdiklerini söyledi. Profesör Dr. Cevahir Uzkurt, protokolün gerçekleşmesinde ortaya koyduğu emek için Rektörümüze teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan ve KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği Protokolünü imzaladı.