2015-2016 Sezonun ´da 6. Grubun 1 numarası Türk Metal Kırıkkalespor ile 5. Grubun 1. numarası Sarayönüspor´u final maçında dün Afyon´da karşı karşıya geldi.

Afyon Yenişehir stadyumunda yaklaşık  4 bin taraftarı önünde  maça çıkan Türk Metal Kırıkkalespor  Şampiyonluk final maçında 120 dakikada Adem, Serdar ve Bashkım´in kaydettiği gol ile zirveye bayrağını diken takım olurken, Liderlik sevincini,  Final kazanma sevincini,  Şampiyonluk sevincini ve en önemlisi de 3. Profesyonel lige çıkma sevincini bir arada yaşadı.

Bir yılın emeği, çabası ve savaşı  dünkü zorlu 120 dakika içindi.

Sarayönüspor karşısında elde edilen muhteşem galibiyet yüzlerce kilometre yol katlederek Afyon stadını dolduran Kırıkkalespor taraftarı hep bir ağızdan ŞAMPİYON KIRIKKALE- ŞAMPİYON KIRIKKALE sesleri ile inleterek Afyon´u adeta karnavala dönüştürdü.

Tribünlerde öyle bir keyif vardı ki Şampiyonluğu adeta müjdeliyordu.   Muhteşem taraftarın desteği ve takımımızın akıllı oyunu bizi mutlu sona ulaştırdı.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

 Bu mutluluğu Kırıkkale´ye yaşatan Başkan ve yönetim kuruluna, Teknik Direktör HASAN ERKİN hocama, ALİ hocama, MUSTAFA hocama ve yüreklerini ortaya koyarak büyük başarılara imza atan Futbolcularımızdan KÜRŞAT, MURAT, ADEM, SABRİ, ENGİN, ÖMER, BASHKIM, MUHAMMET, SERDAR, UĞUR, ORHAN GAZİ, VEYSİ, BAHRİ, YASİN, TAYFUN, CANSIN, OSMAN, EMİN, ARDA, MEHMET, TOLGA, BERKAY ve CAĞRI ‘ya ayrıca Kulüp çalışanlarına takıma maddi ve manevi destek verenlere takımın başarısında emeği geçen herkese buradan ayrı ayrı teşekkür ediyor MANŞET GAZETESİ OLARAK Şampiyon olan TÜRK METAL KIRIKKALESPOR´U kutluyoruz.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MAÇIN KARNESİ

SAHA: AFYON YENİŞEHİR

HAKEMLER: Veli KARAKAYA ***,  Koraycan KARADERELİ **,  Yusuf Doğan ***

Adnan Duman, Kırıkkalegücü Başkan Adayı mı olacak? Adnan Duman, Kırıkkalegücü Başkan Adayı mı olacak?

TÜRK METAL KIRIKKALESPOR

KÜRŞAT ***** MURAT ***** YASİN ***** SABRİ ***** ENGİN ***** ADEM *****, BAHRİ *****,(ÖMER*****) MUHAMMET ***** SERDAR ***** UĞUR ***** (BASHKİM*****) ORHAN ***** (ARDA*****)

 

SARAYÖNÜ BELEDİYESPOR

MUSTAFA ** SALİH ** AHMET ** BURÇİN ** TOLGA *** HAKKI*** MERTCAN** ABAKA*** SAMET*** SİNAN** ABDURRAHMAN***

 

GOL: ADEM, SERDAR VE BASHKIM (TÜRK METAL KIRIKKALESPOR) ABDURRAHMAN (SARAYÖNÜSPOR)

---------------------------------------------------------------------------

MAÇTAN DAKİKALAR

 

Dakika 13: Bahri´nin ara pasında topu önünde bulan Serdar´ın şutunu kaleci Mustafa kornere çeldi.

Dakika 20: Samet sağdan ceza sahasına kestiği topu önünde bulan Abaka´nın ser şutunu kaleci Kürşat son anda uzaklaştırarak, takımını yüzde yüz golden kurtardı.

Dakika 28: Abdurrahman´ın ara pasında topla ceza sahasına inen Hakkı´nın çarprazdan sert şutunu Kırıkkalespor savunması uzaklaştırdı.

Dakika 35: Gol. Kırıkkalespor ceza alanına yakın bir bölgede kaybedilen topu önünde bulan Sarayönüsprolu Abdurrahman ceza sahasının sol çaprazından çektiği sert şut ağalarla buluştu. 0-1

Dakika 43: Gol. Sol çaprazdan Bahri´nin ara pasında topla ceza sahasına inen Muhammet, rakip savunma tarafından düşürülünce maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Adem topu kalecinin sağ alt köşesinden filelere bıraktı. 1-1 

 

İkinci yarıda ise her iki takımda kontrollü futbolu tercih edince pozisyonlar üretilmekte sıkıntı çekildi. Konuk takım Sarayönüspor ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da kanatları temsilcimiz Türk Metal Kırıkkalespor´dan daha iyi kullandı.

 

Dakika 94: Kırıkkalespor serbest vuruş kullandı. Orhan´ın kullandığı frikik üstten auta gitti.

Dakika 97: Kırıkkalespor baskılı oynuyor. Sol kanattan Yasin´in kullandığı serbest vuruşta topa kimse dokunamayınca top kalecide kaldı.

Dakika 99: Sarayönüsporlu Samet ceza sahası içinde aldığı topu direk kaleye vurdu. Ancak top direği sıyırarak yandan auta çıktı.

Dakika 104: Sağ kanattan Shala ile gelen Kırıkkalespor etkili geliştirdiği ataktan yararlanamadı. Shala sağdan ceza sahası ön yay çizgisine orta yaptı. Sarayönü defansı topu uzaklaştıramayınca, Kırıkkalesporlu Muhammet gelişine vurduğu top yandan auta çıktı.

Dakika 105 Uzatmaların ilk yarısı 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Dakika 107: Gol. Kırıkkalespor öne geçti. Gol Serdar Kılıç.

Orta alanda baskı kuran Kırıkkalespor topu ileriye taşıdı. Ömer Sunar ve Serdar Kılıç aralarında yaptığı pas ikileminde defans bloğunu rahatlıkla geçti. Serdar topu filelere gönderdi.

Dakika 115: Kırıkkalespor baskı uyguluyor. Sarayönü defansı yoruldu.

Dakika 120: Kırıkkalespor´da Arda Saltan oyuna giriyor. Orhan Gazi çıktı.

Dakika 120+1 Gol.Baskim Shala attı. Kıırıkkalespor 3-1 yaptı.

 

BİRİNCİ YAN HAKEM REZALETTİ

Maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar Kırıkkalespor ataklarını rakip takım savunması değil, Uşak Bölgesi 1. Ulusal Yardımcı Hakem Koray Can Karadereli Kırıkkalespor forvetlerine geçit vermedi. Kırıkkalespor´un ilk 45 dakikada ve ikinci yarıda net 4 gol pozisyonunu ofsayt ile kesen Koray Can Karadereli, maçı izleyen 4 bin taraftarın büyük tepkilerine neden oldu.

 

AFYON´UN CADDE VE SOKAKLARI

KIRMIZI-LACİVERTLİ RENKLERLE DONATILDI

3. Lig mücadelesi veren Türk Metal Kırıkkalespor – Sarayönü Belediyespor´un Ayfon´daki karşılaşmasına Kırıkkale´den 4 bine yakın taraftar katıldı. Afyon´un tüm cadde ve sokakları adeta kırmızı-lacivertli renklerle donatıldı. Özel araçlar ve otobüslerle Afyon´a giden Kırıkkaleliler 90 dakika boyunca takımlarına destek verdiler. Sarayönü Belediyespor´un taraftarı ise yaklaşık bin kişi izledi.