İFADELER ALINDI

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklardan H.B. T. ve M.S.A. Çorum´dan, Fatih S. Kırşehir´den, Ladin Y. Sincan´dan, Dursun K. ise Keskin´den Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanık E.G.´nin de aralarında yer aldığı ikisi tutuklu 15 sanık ile avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada, 'FETÖ/PDY´ye üye olmak ve örgüt yöneticiliği' suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri alındı.

 

“EVLERİNDE KALDIM”

Evde döner nasıl yapılır? Evde döner tarifi! Evde döner nasıl yapılır? Evde döner tarifi!

Tutuklu sanıklardan Dursun K, savunmasında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek, bildiği her şeyi anlatacağını söyledi. Babası firari sanık Ali K´nin bu yapının içerisinde olduğunu ve kendisinin 2015 yılının sonlarında üniversiteyi bitirerek Kırıkkale´ye geldiğini anlatan Dursun K, savunmasında şu bilgileri verdi: 'Kırıkkale´de iş yerinde babamın odasına gelen şahıslar oluyordu. Bana ByLock programını da babamın yanına gelip giden Seyfettin diye birisi yükledi. Kendisi de bu yapının içerisinde görevliydi. Üniversite yıllarında da babamın yönlendirmesiyle bu yapının evlerinde kaldım”

 

ERTELENDİ

“Yine ağabeyim de babamın yönlendirmeleriyle bu yapıya dahil oldu. Babam, ben de üniversiteden geldikten sonra hisselerini devretti ve apar topar yurt dışına gitti. Babam mütevelli heyeti içerisindeydi. Daha çok maddi yardımda bulunurdu. Yardımı kendisi yapardı ve ne kadar verdiğini aile fertleri bile bilmezdi.'  Tutuksuz sanıklardan B.Ş. ise 17-25 Aralık sürecinden önce bu yapıdan ayrıldığını öne sürerek, bütün bildiklerini anlattığını, inkar etmediğini ve emniyete kendisinin teslim olduğunu savundu. Sanık avukatlarının savunmalarını da alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Dursun K´nin tahliyesine karar vererek duruşmayı 8 Mart 2018´e erteledi.