BİZ ATAK YAPACAĞIMIZI SÖYLEDİK

MHP İl Başkanı Baloğlu, gazetemizi ziyaret ederek, seçim dönemindeki yayın akışı ve politikasından dolayı gazetemize teşekkür etti. Acısı ve tatlısıyla bir seçim dönemi geçirdiklerini ifade eden Başkan Baloğlu, 18 Mayıs tarihinde MHP´nin adaylarının açıklandığını söyleyerek, “Biz hep atak yapacağımızı söylemiştik. İlk dakikadan itibaren oluşturduğumuz komisyonlar adaylar ve teşkilatın izleyeceği yolu değineceği konulara kadar her mahallenin hassasiyetlerini ortaya dökerek bir çalışma programı hazırlandık. Buna göre de güzel bir çalışma gerçekleştirdik”

 

BİRİNCİ PARTİ OLAMADIK

MHP´nin 1 Kasım seçimlerine göre içerisinden bir parti doğurmasına rağmen 34 binlerden 42 binlere geldiğini ifade eden Başkan Erdal Baloğlu “Biz birinci parti olmak istiyoruz. Ortaya çıkan sonuca göre birinci parti olamadık. Biz şöyle kazandık, böyle kazandık demiyoruz. Ne zaman MHP Kırıkkale´de birinci parti olur o zaman gerile gerile konuşuruz. Vatandaş yeni seçim sistemin de 3 siyasi partiye 3 ayrı vekillik vererek bir hizmet yarışı ortaya çıkardı”

 

BU MEMLEKET HİZMETE AÇ

“Biz kendi vekilimize ve diğer siyasi partilerin vekilleri Kırıkkale´ye hizmet yarışında. MHP´nin İl Başkanını yanlarında göreceklerine dair söz veriyoruz. Siyasetin ötesinde bir durum. Bu memleket hizmete aç, işsizliğin bol olduğu, gençlerin sokaklarda boş boş gezdiği bir memleket. Memlekete yeni yatırımcılar ve yeni iş alanları lazım. Bunlar için de siyasetçilerin olduğundan daha fazla seçilmişlerin elindeki imkânın daha üzerinde bir gayret sarf etmesi ve buraya yeni katma değer üretecek yeni firmaların Kırıkkale´ye gelmesi gerekiyor”

 

BİZ VEKİLİMİZE GÜVENİYORUZ

“Biz kendi seçilmiş vekilimize güveniyoruz. Hizmet edeceği konusunda bir endişemiz söz konusu değil. Bu bağlamda burada yaşayan, buranın ekmeğinin yiyen, burada ticaret yapan bir insan olarak önce Kırıkkale´ye katma değer katacak faaliyetlerin olması gerekiyor. Bunun için de eskiden yapılan Güç Birliği toplantılarının devam etmesini istiyoruz. Biz MHP olarak oralara temsilci verilmesini istiyoruz. Hem milletvekili olarak katılırlar hem de Kırıkkale´nin sorunlarını orada paylaşırlar”

 

ATILAN SMS´LERİ HATIRLATACAĞIZ

“Milletvekili adaylarımızın seçim dönemindeki atmış olduğu SMS´leri tek tek not ettik. Bunları zaman zaman kendilerine hatırlatacağız. Böyle kelime sayısına bakmaksızın uzun uzun SMS´ler atılıyordu. Onları ilerleyen dönemlerde icraat olarak görmek istiyoruz. Biz teşekkür etmekten, minnet duymaktan hiçbir zaman gocunmayız. Hizmet yapan kim olursa olsun onlara da teşekkürümüzü yaparız. Bizim siyasi anlayışımız da bu var”

 

3 PARTİ BİRER VEKİL ÇIKARDI

“Seçim sonuçlarının yeni ittifak yasasına uygun bir şekilde gelişen seçim sonuçları CHP´ye 26 bin oyla bir Milletvekili kazanma şansı verdi. Her ne kadar temsil noktasında AK Parti 75 binlerde MHP 42 binlerde aldığı oyla birer milletvekili ile temsil edilirken, CHP bir vekille temsil ediliyor noktasında bazı eleştiriler gelse de bu yeni sistemin ilk seçimiydi. Bundan sonraki seçimlerde 9 parti vardı. Bir sonra ki seçimde bu sayılar ya 2´ye ya da 3´e düşecek. Daha ilerleyen seçimlerde iki kutuplu bir seçim sistemine doğru yol alınıyor. 42 bin oy alıp bir milletvekili çıkartmak kutlama yapmak için yeterli bir sebep değildir”

 

AK PARTİ´Lİ ADAY ADAYLARINI TEK TEK ARADIM

Kazaya ait bir görüntü daha ortaya çıktı! Kazaya ait bir görüntü daha ortaya çıktı!

AK Parti´ye müracaat eden 57 aday adayını tek tek aradığını dile getiren Baloğlu, “Sonuçta bu arkadaşlarımızın hepsi Cumhur İttifakının başarısı için yola çıkmış. Ben onlara dedim ki ben partim adına sizlerden bir çalışma beklemiyorum. Siz bu süreçte Cumhur İttifakının başarısı için elinizi taşın altına koymuşsunuz AK Parti´den aday adayı olmuşsunuz. Biz size başarılar dileriz, inşallah aday olduğunuzda da aynı çalışma şevki ile çalışma yaparız dedim”

 

BİZ SİSTEMİN ARKASINDAYIZ

“Bu seçim süreci ve ittifak süreci başından beri MHP hiçbir vaatle ve taleple bu işe yaklaşmadı. Bizim özel bir isteğimiz ve talebimiz söz konusu olmadı. Ülkemizin bekası ve geleceği için bizlere ihtiyaç duyulan bir konu varsa gereken desteği vereceğiz dedi. Cumhurbaşkanı uygun görürse hükümetin içerisinde MHP´yi temsilen arkadaşlarımıza görev verilirse o görev yapılır. Görev verilmezse bu sistem oturulana kadar bu sistemin işlemesi için AK Parti´nin arkasında durmaya devam edeceğiz”

 

ÜLKÜCÜ MEMURLARA BASKILAR VARDI

“Kırıkkale bürokratlarından şehir dışında hizmet eden var ise buranın değerlerini bilen buranın gerçeklerine göre hareket edecek arkadaşlarımızı Kırıkkale´de Müdür olarak ve daha üst makamlarda görmekten onur duyarız. Bunun yanı sıra bazı not ettiğimiz eksiklikler var. Kurumlarda yapılan mobingler var. Ülkücü memurlara yönelik oluşan baskılar vardı. O arkadaşlarımızın arkasında dağ gibi duracağız. Kimseye ezdirmeyiz. Bize talepler kendi partili arkadaşlarımız tarafından geldi”

 

CAN´A BAKANLIK GEREKİYOR

“AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can hata ve günahlarıyla 5 dönem Milletvekilliği yapmış bir arkadaşımız. Umuyor ve bekliyoruz ki burada uzun süre Milletvekilliği yapan bir arkadaşa en azından Bakan olarak görevlendirilmesi gerekiyor. Bakan olur ise Kırıkkale için bir katma değer olur. Olması gereken de bu. 5 dönem Milletvekilliği yapmış. 20 yıllık bir tecrübesi bulunan kişi Bakanlık ile taçlandırılması gerekir”

 

ÖNAL KIRIKKALE İÇİN BİR KAZANÇ

“CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal beraber aynı dönem İl Başkanlığı yapmış olduğumuz bir arkadaşımız. Bir fikrimiz ya da Kırıkkale için bir değer ortaya çıkaracağımız zaman rahatlıkla onu da bu işin içerisine davet edeceğimiz yetenekte, açık görüşlü. Bu Kırıkkale için bir kazançtır. Seçim döneminde partiler üzerinden değerlendirmemizi yapalım, seçim sonrasında da kişisel bazda değerlendirelim. Ahmet Önal´ın sadece eleştiri yapıp Kırıkkale´de ki eksiklikleri gündeme getirerek bir muhalefet yapan vekil olmayacağını düşünüyorum. En azından çorbada tuzu olacak. 3 ayrı milletvekili hizmet için birbiri ile yarışması gerekiyor”

 

ÖZTÜRK KIRIKKALE İÇİN ÇALIŞACAK

“MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk Milletvekili olmadan da Kırıkkale´nin sorunlarını gündeme getiren çözen ve bu konuda ciddi bir mesafe kat etmiş arkadaşımız. Bunun üzerine Milletvekili ünvanı da eklendiği zaman üzerine koyarak devam edecektir.  Bundan bir endişemiz yok. Diğer iki arkadaşımız da Kırıkkale için çalışır. Ben bu dönemden çok umutluyum. Bir kontrol mekanizması oluşmuş durumda. Bir siyasi partiden 3 Milletvekili çıkarmak yerine yarın seçim olacakmış gibi o milletvekillerin alanda olması gerekiyor. En az iki haftada bir Milletvekilimiz Kırıkkale´de olacak. Bizim sözümüzü Milletvekillerimiz yere düşürmeyeceğini umuyoruz”

 

ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

“Kırıkkale´nin hem ilçelerini, hem de beldesinin Belediyecilik anlamında neye ihtiyacı var bunun çalışmalarına başladık. Tespitimizi yaparak Kırıkkale´nin problemlerini ön plana çıkaracağız. Kendi imkanlarımız ile neler yapabiliriz bunları ortaya dökeceğiz. Ayrıca Ulusal medyada Kırıkkale ile ilgili programlara ağırlık vereceğiz ve Kırıkkale´nin sorunlarını dile getireceğiz. Bize yakın basın kanalları var. Onlarla bir görüşme yaptık ve alt yapısını hazırladık. Zaman zaman Türkiye´ye Kırıkkale´nin sorunlarını ve güzelliklerini orada anlatacağız” dedi. İl Başkanı Erdal Baloğlu´na İl Başkan Yardımcısı İlyas Canöz, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Erdal ve Yönetim Kurulu Üyesi Halit Turgut´ta eşlik etti.

 

Haber: Kenan Kuzucu