KALEKALIP İLE MKEK İŞ BİRLİĞİ

Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması

MKEK Silah Fabrikası önünde düzenlenen törende konuşan MKEK Genel Müdürü Ahmet Taşkın, 3 bin 500 MPT-76´yı daha Kara Kuvvetleri Komutanlığına gönderdiklerini söyledi. Halihazırda 45 bin MPT-76 üretmek için Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ile anlaşma yapıldığını belirten Taşkın, 'Bunun 20 binini kurumumuz yapacak. 15 binini Kalekalıp, 10 binini de Sarsılmaz yapacak. MPT-76´nın her ne kadar geliştiricisi MKEK olsa da silahın hakları SSM´ye ait. Çünkü geliştirme aşamasındaki tüm AR-GE harcamalarının çalışmalarının desteklemelerini devlet yaptı. Bu geliştirme aşamasında Kalekalıp ile MKEK iş birliği yaptı. Kalekalıp bizim alt yüklenicimizdi. Bu bazen çok karıştırılıyor. ´Kimin rolü neydi, bu silah nedir, kimindir´ şeklinde.' diye konuştu.

 

MPT-55´E AYIRACAĞIZ

Taşkın, ilerleyen günlerde yeni bir sipariş daha alacaklarını ancak enerjilerini, daha ziyade MPT-55 üretmeye kullanacaklarını ifade ederek, 'MPT-55 de ordumuzun ihtiyacı olan bir silah. En önemli farkı MPT-55´in tüm haklarına MKEK sahip. Bir de daha iyi kazandığımız bir silah. Ülkenin ihtiyacı olan MPT-76 diğer üreticiler tarafından üretilebildiği için biz kabiliyetimizi ve kapasitemizin çoğunluğunu MPT-55´e ayıracağız.' dedi. Taşkın, geçen yıllarda silah fabrikasının kapasitesinin yıllık 25 bin olduğunu söyledi.

 

YÜZDE 60-70´İNİ KULLANABİLMİŞİZ

Fabrikanın genel üretim miktarının 15 ile 20 bin arasında değiştiğini anlatan Taşkın, şöyle devam etti: 'Yani bir sürü yedek parça ve farklı farklı silahlar üretiyoruz. 25 bin adet dediğimiz şey MPT-76´ya endekslenerek ortaya çıkan çalışma saati. Biz bundan önceki senelerde mevcut kapasitemizin yüzde 60-70´ini kullanabilmişiz. Şu anda bunun çok daha fazlasını üretmemiz lazım. Ordumuz, emniyet güçlerimiz bunun çok daha fazlasını bizden istiyor. Kapasitemizi artırabilmek için çeşitli çalışmalar yaptık. Sadece bu yıl tezgah yatırımı olarak yaptığımız yatırım 20 milyon lira civarında. Şu an itibarıyla önümüzdeki yıl için hedefimiz 70 bin silah teslim etmek”

 

SONRAKİ YIL 90 BİN SİLAH

“Ondan sonraki yıl da 90 bin silah teslim etmek. Bunların çalışmalarını arkadaşlarımız tüm detaylarını yaptı. Bunları sizlere güvendiğimiz için söylüyoruz. Bunu yaparken alt yüklenicileri de kullanacağız. Kırıkkale´de kurulmakta olan Silah İhtisas OSB´de yer alacak olan firmalar gerekse de ülkenin değişik yerlerinde silah üretim kabiliyetine sahip firmalara yaptıracağımız parçalarla bu kapasiteye ulaşmış olacağız.'

 

2018´DE 13 BİN SİLAHIN TESLİM EDİLECEK

Taşkın, şu ana kadar MPT-76 silahını iki ülkeye gönderdiklerini, bunun haricinde Cumhurbaşkanlığı korumalarının da kullandığını dile getirdi. Bugün sevkiyatını yapacakları 3 bin 500 silahın yine Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edileceğini anlatan Taşkın, daha önce de 3 bin 500 MPT-76 silahını gönderdiklerini, 2018 yılı nisan ayına kadar 13 bin silahın teslim edilmiş olacağını kaydetti.