2015 yılı Temmuz Ayı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Ali Kolat´ın başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.Toplantıya ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve kamu kurum il müdürleri katıldı. Şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan toplantıda geçmiş yıllarda yapılan ve de gelecek yıllarda yapılacak olan projeler hakkında yetkililer çeşitli bilgiler verdi.

 

Kırıkkale’de 20 yıl sonra çocuklar için bayram şenliği düzenledi Kırıkkale’de 20 yıl sonra çocuklar için bayram şenliği düzenledi

 ÜLKEMİZİN BÜYÜK BİR SORUNUDUR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kolat, Ramazan Ayı ve Ramazan Bayramı´nın huzurlu geçtiğini, sonrasında Şanlıurfa ve Adıyaman´da yaşanan olayların kendilerini son derece üzdüğünü söyledi. Terör sorununun biran önce çözülmesi gerektiğini ifade eden Kolat, “Terör gerçektende ülkemizin büyük bir sorunudur. Patlamada hayatını kaybeden ve de şehit olan askerimize Allah´tan rahmet diliyorum” dedi.

 

 ALT YAPILARI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Geçtiğimiz aylar itibariyle etkisini gösteren sağanak yağışın tarım arazilerini olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Kolat, yağışın alt yapıları da olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi. Kolat projeler hakkında yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “İlimiz genelinde yürütülen toplam proje 288 adettir. Bu projelerin bedelleri toplamı 1 Milyar 803 Milyon 770 bin 388 TL´dir.”

 

 DÖNEM SONU HARCAMALAR

“2014 yılsonu itibariyle projeler için yapılan toplam harcama miktarı 870 Milyon 980 bin 147 TL´dir Projelerin 2015 program yılı ödenekleri toplamı 334 milyon 9 bin 690 TL´dir. Gelen ödenek miktarı 322 milyon 943 bin 24 TL olup, dönem sonu itibariyle 125 milyon 421 bin 93 TL harcanmıştır.

 

 VERİMLİ VE EKONOMİK KULLANIM

“2015 Yılı Yatırım Programında projeleri yer alan kamu yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının, belirlemiş oldukları hedeflere yerinde ve zamanında ulaşabilmeleri için hizmetin kalitesinden fedakârlık yapmaksızın, kaynakları etkin, verimli ve ekonomik kullanımının sağlanarak maliyetleri azaltıcı yönde çalışmalarda gerekli hassasiyet gösterileceğe ve gereğinin yapılacağı inanıyor, başarılar diliyorum” ifadesinde bulundu.