EĞİTİM 9.10.2014 18:55:58
21. Akademik yıl  açıldı

21. Akademik yıl açıldı

Kırıkkale Üniversitesi'nin (KÜ) 21. akademik yılının ilk dersini veren İslam Hukuku Profesörü Yusuf Ziya Kavakçı," Dünyadaki semavi dinlerin arasında bozulmadan yaşanan tek din İslam dinidir "dedi.

Kırıkkale Üniversitesi yeni öğretim dönemi önceki gün başladı. Yeni eğitim dönemi öncesi Üniversite Mavi Salında bir tören düzenlendi. Törene Kırıkkale Valisi Ali Kolat, belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkakle Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Arslan, Prof Dr Yusuf Ziya Kavakçı, Jandarma Alay Komutanı Albay Harun Karabulut, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Müftüsü Bekir Gerek, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Baro Başkanı Ayhan Yılmaz il müdürleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

 

K.Ü, Türkiye’nin en seçkin üniversiteleri arasında

 

 

Törenin açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, Kırıkkale Üniversitesinin kurulduğu günden bu güne kadar büyük bir gelişme yaşayarak Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinden biri haline geldiğine dikkat çekti. Rektör Yıldız, “Üniversitemiz bugün 11 fakülte. 2 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu. 3 enstitü. 17 araştırma ve uygulama merkezi ve idari birimleri ile Türkiye`nin büyük üniversitelerinden biridir. Türkiye`nin başkenti Ankara`ya en yakın seçkin bir devlet üniversitesidir. Üniversitemiz cazip coğrafi konumu nedeniyle çok hızlı bir şekilde büyümektedir. Bu öğretim yılında Üniversitemize 2 bin 515 ön lisans, 4 bin 718 lisans, 483 yüksek lisans. 70 doktora öğrencisi olmak üzere toplam 7 bin 786 yeni öğrenci kayıt yaptırmıştır. Devam edenlerle birlikte toplam öğrenci sayımız 30 bin 323 olmuştur. Geçen hafta açıklanan 983 ek yerleştirmelerle birlikte öğrenci sayımızın 31 bin 306`ya ulaşmasını bekliyoruz. Üniversitemizde 40 ön lisans 47 lisans 36 yüksek lisans, 38 doktora programı olmak üzere toplam 161 diploma programı yer almaktadır. Eğitim-öğretim programlarımızın 146’sı normal öğretim. 19`u ikinci öğretim ve 6`sı uzaktan eğitim yoluyla yürütülmektedir. Büyük bir zenginlik, çeşitlilik arz eden eğitim-görevimizi 547`si öğretim üyesi olmak üzere bin 103 akademik personel ve 867 idari personel ile yürütmekteyiz. Üniversitelerin başlıca 3 temel işlevinden biri olan eğitim-öğretimde kaliteyi ön planda tutan, mezun edeceği gençleri hem mesleklerine hem de hayata hazırlamada her türlü imkanı seferber eden bir üniversiteyiz. Mezun ve mensuplarımız bugün Türkiye`nin önemli mevkilerinde görev yapmaktadırlar.” diye konuştu.

 

Kırıkkale’de 2 önemli şeyi yapalım

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Arslan ise 2023 hedefinde Kırıkkale’nin rolünden bahsederek Güçbirliği Platformu’nun hayata geçirmeye çalıştığı yatırımları anlattı. Müsteşar Prof. Dr. Ersan Arslan şu ifadelerde bulundu: “Şimdi baktığımızda Türkiye’nin emekleme döneminden çıkmış, birbirini tamamlamış 2014- 2015 Eğitim- Öğretim yılı açılışında bulunmaktayız. Evimde tekrar olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek zorundayım. Bu geçtiğimiz 3 yıl içinde buraya birçok defa geldik. Tabi buraya gelirken artık bir başka pencereden bakarak o ziyaretlerimizi yapmıştık. İlk toplantımız güç birliği idi. 2023 anlamında Kırıkkale’nin rolü diye bir toplantı yapılmıştı. O toplantıya katılmıştık. O toplantının nihayetinde şöyle bir karar alınmıştı. Bu toplantının sonucunda paydaşlar bir araya gelip Kırıkkale’de 2 önemli şeyi yapalım. Bunlardan bir tanesi Kırıkkale Silah OSB’nin kurulmasıydı. Bir tanesi de Kırıkkale Üniversitesine bir Teknoloji geliştirme bölgesinin kurulmasıydı. Kısa süre içinde Üniversitelerin yoğun çalışmaları, hem sayın valimizin önderliğinde kurumların çalışmalarıyla kuruldu. İhaleleri bu ayın sonunda ve ya da Kasımın içinde gerçekleştirmiş olacağız. Önümüzdeki yıla girmeden bu yılın sonunda oraya bir kazma vuralım. Ardından bir toplantı daha gerçekleştirdik Sanayide de yaptık bu toplantıyı. Bu da proje hazırlama toplantısıydı. Son geldiğimiz toplantıda özellikle 2023 hedeflerine ulaşma konusunda onları hedefe koyduk. Bütün bu çalışmalarımızın sonunda geldiğimiz noktaya baktığımızda özellikle son 3 yıl içinde bakanlık olarak çok güzel işlere imza attık. Önemli olan şu bize doğduğumuzda biz yaratılıyoruz şöyle deniyor. Yaratıldı ve yeryüzünü imar etmesi için yeryüzüne indirildi. Biz imar etme görevini yerine getirebiliyorsak o zaman size hesap sorulmayacaktır.” diye konuştu. 

 

 

İlk ders Yusuf Ziya Kavakçı’dan

 

21. Akademik yılın açılış dersini ise ‘Sosyal bir müessese olarak din’ konulu konferansıyla İslam hukuku profesörü Yusuf Ziya Kavakçı verdi. Prof. Dr Kavakçı Dünyadaki semavi dinlerin arasında bozulmadan yaşanan tek dinin İslam dini olduğunu söyledi. Kavakçı, “İslam dininin en büyük özelliği gelen vahiylerin Peygamber Efendimiz tarafından hemen yazdırılması ve ezberlenmesidir. Bunun yanı sıra ibadetlerde sürekli kullanılması nedeniyle bir bozulma yaşanamamıştır. Bu ezber yapan kişilerini çokluğu nedeniyle bu güne kadar bozulmadan gelmiştir. Yeryüzünde noktası dahi değişmeyen bir kitap olan Kuran-ı Kerim’e dayalı bir din olması nedeniyle İslamiyet kitabi bir dindir. Dünyada da böyle bir metin yoktur. Kuran-ı kerimi bütünü ile ezberleyen belki de her köyde kadını erkeği ile köylere varıncaya kadar Müslümanlar arasında 3-4 belki 5 belki 6 milyon hafızların ve hafızaların olduğu insan mevcuttur. Kuran-ı Kerim yani güçlü sağlam noktasına kadar telaffuzu ifadesi kıratta kadar muhafaza edilmiş başka bir metin yoktur. Bugün ki Tevrat Amerika’da ki Hahamlar da birçok kez konuştum Allah’tan gelmiş bir ifade yoktur. Hahamlarda böyle diyor, bizleri şaşırtmışlardır. İncil içinde aynı şeyleri söylüyorlar. Tarihi metinlerdir. Bizler için önemlidir. Yani yazılı, sözlü ve ezberle korunan tüm yazılı metinler yok edilse bile binlerce insanın hafızasında kaybolması çok zor. Din dediğimiz tahkikattır, eğitimdir, ameldir. Amel bir nevi tatbikattır. Tatbikat kısmında kimseyi zorlamamız gerekir.” ifadelerini kullandı

 

 

Hediyeleri verildi

 

İlk dersin ardından Kırıkkale Üniversitesini en yüksek puanla ve ilk tercihleri arsında yer alan öğrencilere Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Arslan tarafından hediyeleri verildi.

 

 

 

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024