Kırıkkale Belediyesi’nin borcu açıklandı! Kırıkkale Belediyesi’nin borcu açıklandı!


Ahiler Kalkınma Ajansı, aralarında Kırıkkale´nin de bulunduğu TR71 bölge illerini yakından ilgilendiren çağrıyı yaptı. Buna göre AHİKA TR71 bölgesinde sanayi altyapısının geliştirilmesi için 18 milyonluk mali destek sağlayacak.

MALİ DESTEK PROGRAMI İLAN EDİLDİ

Ahiler Kalkınma Ajansı, Kırıkkale´nin de içinde bulunduğu TR71 Bölgesinde, sanayi sektöründe sürdürülebilir üretimin sağlanması, temel altyapı eksikliklerinin giderilerek bölgenin yatırım şartlarının iyileştirilmesi ve temiz üretim uygulamalarının yaygınlaştırılmasına yönelik altyapının geliştirilmesini amaçlayan projelere destek sağlamak üzere hazırladığı “2020 Yılı Sanayi Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programını ilan etti. Valilikler, Kaymakamlıklar, Belediyeler, İl ve İlçe Özel İdareleri, Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri, Küçük Sanayi Siteleri, Üniversiteler, Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlıkları ile Ticaret Borsalarının proje sunabildiği programda önceliği OSB ve KSS´lerdeki üretim kapasitesini desteklemeye yönelik altyapı ve üstyapının güçlendirilmesi, Geri kazanım, geri dönüşüm, yeniden kullanım ve döngüsel ekonomi anlayışına imkân verecek ortak sistemlerin ve tesislerin kurulması, İşletmelerin fayda sağlayabileceği ortak kullanıma yönelik laboratuvar, atölye, tesis, makine, yazılım vb. altyapı ve sistemlerin oluşturulması olacak.

YÜZDE 75´E VARAN HİBE

Söz konusu programın toplam bütçesinin 18 milyon TL olduğu belirtilirken, proje başına en fazla 2 milyon 500 bin TL, en az ise 500 bin TL destek sağlanabileceği, Hibe tutarının, projenin toplam uygun maliyetine oranı en az %25, en fazla ise %75 olabildiği, proje süresinin asgari 12, azami 24 ay olduğu vurgulandı. Projeler kapsamında; piyasa fiyatlarına uygun olmaları ve projenin uygulanabilmesi için gerekli olmaları koşulu ile; projede görevlendirilmiş kişilerin net maaşları, sosyal sigorta primleri, ilgili diğer ücret ve maliyetler, proje kapsamında görevlendirilen yararlanıcı personeline yapılan maaş ödemeleri, yolculuk ve gündelik giderleri, yeni ekipman ve hizmet (nakliye, vb.) satın alma maliyetleri, sarf malzemesi maliyetleri, yapım işleri, taşeron maliyetleri (basım, etkinlik organizasyonu vb.), mali hizmet maliyetleri, görünürlük maliyetleri vd. desteklenebilmektedir. Projede gerçekleştirilecek tüm maliyetler, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için KDV dâhil olarak hazırlanması istendi.

SON TARİH 20 KASIM

Proje başvurularının kabulü, proje teklif çağrısı ilanından 10 (on) iş günü sonra başlayacak. Proje tekliflerinin Ajansa sunulması için son başvuru tarihleri açıklandı. Buna göre İnternet Üzerinden Son Başvuru Tarihi: 13 Kasım 2020 Saat: 17:00. Taahhütnamenin Son Teslim Tarihi: 20 Kasım 2020 Saat: 17:00. 2020 Yılı Sanayi Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı rehberine Ahiler Kalkınma Ajansı web sitesinden (www.ahika.gov.tr) ulaşılabilmektedir. Detaylı bilgi için Valilik binası 1. katında bulunan Kırıkkale Yatırım Destek Ofisi ziyaret edilebilir. Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen 2020 Yılı Mali Destek Programlarına ilişkin eğitim ve bilgilendirme toplantılarının COVID-19 salgınından dolayı internet üzerinden düzenlenmesi planlanıyor. Program sürecine ilişkin eğitim ve toplantı bilgileri ilerleyen günlerde Ajans internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulacağı açıklandı.