19 Mayıs ruhu hep içimizde

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk; ‘19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´ nedeniyle özel kutlama mesajı yayımladı.

 

DESTEĞİNİ MİLLETİNDEN ALDI

23 Nisan, Kırıkkale’de büyük bir coşkuyla kutlandı 23 Nisan, Kırıkkale’de büyük bir coşkuyla kutlandı

Türkiye´nin sürekli 19 Mayıs ruhuyla yaşadığını belirten, MHP´li Öztürk mesajında; “19 Mayıs; Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ‘Milletin egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak, Türk Milleti´nin şerefli bir Millet olarak yaşamasını´ sağlamak amacıyla başlattığı millî hareketin ilk adımıdır. Bu bağlamda Milletimizin ülke sevgisi, bağımsızlığı ve şerefi için neler yapabileceği hakkındaki parlak geçmişini çok iyi bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm gücünü ve desteğini yine Milletinden alarak, 19 Mayıs 1919´da kurtuluş sürecini başlatmıştır” ifadesini kullandı.

 

GENÇLİĞİMİZE GÜVENMELİYİZ ONLARI ADETA ELMAS GİBİ PARLATALIM

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün gençleri toplumun geleceği olarak gördüğünü ve bu anlamlı günü ‘Gençlik ve Spor Bayramı´ olarak kutlanmasını istediğini belirten Milletvekili Öztürk; “Bu yüzden gençlerine değer veren, onları en iyi biçimde yetiştirerek, kişilikli ve özgüvenli, millî kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe de güvenle bakabilirler. Gençlerimize güvenmeliyiz, onları adeta bir elmas gibi işleyip geleceğe hazırlamalıyız. Öncelikle yeni iş imkânları yarabilmeli, meslek edinmek isteyen her gencimizi o mesleğin tüm ayrıntılarını öğretebilmeliyiz. İş yeri açacak genç girişimcilerimizi ellerinden tutarak, işletmelerini büyütmelerine katkı sunmalıyız.” diyerek, ülke olarak tüm imkâanların gençlerimiz için seferber edilmesini istedi. Milletimizin bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutluyor, Yüce Atatürk´ü, Kurtuluş Savaşı´nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyoruz.” diyerek, Türk Milleti´nin güçlü yarınlarına olan güvenini ve inancını bir kez daha vurguladı.