Sürücü uygulaması
Konuyla ilgili olarak şu bilgiler verildi: 'Her saniyesinin hayati önem taşıdığı 112 Acil Sağlık Hizmetleri; Ambulanslarımızın trafikte yaşadığı sorunları en aza indirmek, Trafikte sorumluluğun tüm vatandaşlarımız ile birlikte paylaşılması gerekliliğini vurgulamak, Acil Sağlık Hizmetlerimize trafikte kolaylık gösteren vatandaşlarımızı ödüllendirmek ve örnek göstermek amacıyla hazırlanan proje hayata geçiriliyor. Bu proje Valiliğimizin müsaadeleriyle, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün ortak çalışması şeklinde planlanmıştır. 112 Acil Sağlık Hizmetleri Ambulanslarımızın trafikte oldukları sırada Ambulanslarımıza, trafikte seyir halinde bulanan sürücülerin arasından en kritik manevra ile yol veren sürücü bir komisyon tarafından değerlendirilerek, Her ay bir 'Ambulans Dostu Sürücü' belirlenecektir.

Neler amaçlanıyor?
Belirlenen sürücüye ilkyardımın hayati önemi düşünülerek araç içi 'İLKYARDIM SETİ' hediye edilecektir. Hediye Sayın Valimiz Ali Kolat tarafından basın temsilcilerinin de katıldığı bir törenle takdim edilecektir. Bu proje kapsamında İl Sağlık Müdürümüz ve İl Emniyet Müdürümüzün yapmış olduğu görüşmede; İl Emniyet Müdürümüz Hasan ONAR bu projeye Ambulans Hizmetlerine yol veren sürücüleri tespit etmek için 'MOBESE' kameraları ile destek olabileceklerini belirttiler. Görüşmede İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa UZUN yapmış olduğu açıklamada 'Ani gelişen, ölüm riski taşıyan hastalık, trafik kazası vb… gibi durumlarda hasta/yaralıya ulaşma, hasta/yaralıyı hastaneye sevk etme görevini üstlenen 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nin görevinin hayat kurtarmak olduğu unutulmamalıdır.

Neler hedefleniyor?
Kim bilir kurtarılması gereken hayat belki de sizin bir yakınınız olabilir. Zira 112 Acil Sağlık Hizmetleri için her saniyenin önemi oldukça fazladır. İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri konusundaki amacımız; her vakayı bir an önce olabilecek en kısa zamanda hastane ortamına sevkini gerçekleştirmektir. Lütfen bize bu amaç doğrultusunda yardımcı olunuz. Kurtarılması gereken hayat taşıdığımızı unutmamanız temennisiyle sağlıklı günler dilerim' diyerek, proje uygulamasının Şubat ayından itibaren başlayıp yılsonuna kadar uygulanacağını ve trafikte farkındalık oluşmasını hedeflediklerini belirttiler.'