HODRİ MEYDAN

Kırıkkale seçime hazır

                               

MHP Lideri Devlet Bahçeli´nin 26 Ağustos´u işaret ederek yaptığı erken genel seçim çağrısı Türkiye siyasetini hareketlendirdi. Siyasi Partilerin Kırıkkale İl Başkanları ise durumu gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Kenan Kuzucu´ya değerlendirdi.

 

SEÇİME HAZIRIZ

İlimizdeki siyasi partilerin il başkanlarının da erken seçim için görüşleri, genel başkanlarıyla hemen hemen aynı. CHP İl Başkanı Ahmet Önal seçime hazır olduklarını belirtirken, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu da ‘Biz hazırız´ dedi. İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Akyürek de seçim için şimdiden hazır olduklarının altını çizdi. Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun erken seçimin yerinde bir karar olduğunu söyledi.

 

HODRİ MEYDAN

MHP Lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında yerel seçimler için 2019´un beklenemeyeceğini söyledi. Hatta grup toplantısında Bahçeli, erken seçim için 26 Ağustos Pazar gününü önerdi. Bu jet açıklamaya hem iktidardan hem de muhalefetten yanıtlar gecikmedi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahçeli ile bir araya geldi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise ‘Hodri Meydan´ diyerek bende de varım dedi.

 

KRİZ, TÜRKİYEYE YANSIDI

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, “Zamanında yapılırsa 2019 Kasım ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu aynı zamanda hemen yanı başımızda Suriye´de gelişen Amerika ve Rusya´nın içerisinde bulunduğu Ortadoğu´daki malum kriz, Türkiye´ye de yansıdı. Bundan dolayı Türkiye´deki bazı çevrelerinde bu işi siyasi rant olarak kullanmasının önüne geçmek adına 2019 Kasım ayında yapılacak seçimlerin yasal süre müsaade ettiği sürece öne çekilerek genel seçimlerden daha önce Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin aynı anda yapılması gündeme geldi”

 

YERİNDE BİR KARAR

“Genel Başkanımız Devlet Bahçeli grup toplantısında bu konuyu gündeme getirerek, seçimin erken yapılmasını Türkiye´nin geleceği açısından önem arz ettiği konusuna değindi. Genel Başkanımız 26 Ağustos tarihini baza aldı, fakat diğer siyasi partilerle ortak bir tarih belirlenirse genel seçimlerin aynı anda yapılması uygun olacağı kanaatindeyiz. Bunun için Cumhur ittifakının bir mensubu olarak genel seçimlerde yaşanabilecek herhangi bir ayrışmanın, bölünmenin önüne geçilmesi açısından da yerinde bir karar olduğu düşüncesindeyiz”

 

MHP HİÇ BİR SEÇİMDEN KAÇMADI

“Daha önceki beyanatlarımızda defalarca dile getirmiştik. Biz gerek zamanında yapılacak gerekse erken yapılacak her türlü seçime hazırız. Sayın Genel Başkanımızın emri neticesinde adaylarımızda Milletvekilliği seçimlerine, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olarakta Cumhurbaşkanlığı seçimimizi gerçekleştireceğiz. Bütün teşkilatlarımızla biz seçime hazırız. En kısa zamanda da çalışmalarımıza şekil vereceğiz. Bu bağlamda geçmiş dönemlerde erken seçim olsun diye kendini yırtan muhalefet partisinin de dün Sayın Genel Başkanımızın çıkışından sonra bir bocaladıkları bir ne yapacağını bilemedikleri bir halini görüyoruz. Endişeye kapılmasınlar gerek Cumhur ittifakı gerekse MHP hiçbir seçimden bugüne kadar kaçmadı, bugünde kaçmayacaktır. Hodri meydan herkes çıksın er meydanına seçim çalışmasını yapsınlar” dedi.

 

GETİREN DEĞİL GÖTÜREN OLACAK

CHP İl Başkanı Ahmet Önal, erken seçim ile ilgili herhangi bir korkularının olmadığını söyleyerek, “Parti erken seçime hazır. Son 3 aydır hem sandık örgütlenmesi yapıyoruz hem de merkez dahil tüm sandıklarımızı dolduruyoruz. Erken seçim ihtimalini bizler daha önce de görüyorduk. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin sözlerini yadırgamıyorum. 2002 erken seçimlerinde AKP´yi iktidar yapan Devlet Bahçeli´dir. Şimdiki yapılacak olan erken seçimin sebebi Devlet Bahçeli olacak ve AKP´yi iktidardan indiren yine Devlet Bahçeli olacaktır”

 

BAHÇELİ´NİN ARKASINDA AKP VAR

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

Devlet Bahçeli´nin erken seçim söylemlerinin ardından AKP´nin olduğunu söyleyen Başkan Önal, “Erken seçimi AKP Devlet Bahçeli´ye söyletiyor. Bizim için herhangi bir sıkıntı yok. CHP Kırıkkale İl Teşkilatı erken seçime hazır. Bunun tarihi Ağustos mu olur başka bir tarih mi olur bizim için önemli değil. Tüm örgütlerimiz olarak bizler hazırız” diye konuştu.

 

İSABETLİ KARAR

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, Bahçeli´nin erken seçim ilgili yaptığı açıklamayı uygun bulduklarını söyleyerek, “Türkiye´nin hakikaten bugünkü şartlarda daha ileriye gitmesi mümkün değil. Yani iktidar partisi, içinde yaşadığımız problemlere bir çözüm bulamıyor. Ne iktisadi yönden ne dış politikada. Bir şaşkınlık içerisinde, bundan dolayı bir erken seçim kararı isabetli olur kanaatindeyiz. Biz zaten bu çalışmalara hazırız. Bu çalışmalar şu anda bir bakıma yürüyor. Ama esas kararı nihayetinde iktidar partisi verecek. Bugün grup toplantısında pek bir ses çıkmamış, oradan bekleyip göreceğiz” dedi.

 

TÜRKİYE İÇİN İYİ OLACAK

İyi Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Akyürek, MHP lideri Bahçeli´nin çağrısının ardından erken seçimin Türkiye için iyi olacağını söyledi. İl Başkanı Akyürek, “Biz Kırıkkale İl Teşkilatı olarak seçime hazırız. Genel Başkanımız 15 Temmuz diye defaatle dile getirmişti. Ama AKP kongresi nedeniyle Kasım´a kalacağını tahmin ediyorduk ki ekonomik çöküş korkusu, Saray ve AKP´yi daha hızlı erken seçime zorladı. Bahçeli´ye de bu açıklamayı yaptırdılar. İktidar ekonomik çöküşün sonuçlarını seçim sonrasına ötelemek için bu kararı aldı. Ama Türkiye için iyi olacak. Kurtuluşun başlangıcı olacak” dedi.

 

NOT: AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, UMRE´de olduğundan dolayı görüşlerine başvuramadık.

Kenan KUZUCU