Kırıkkale’de acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor Kırıkkale’de acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor

 

ÇALIŞANIN MAAŞINDAKİ KAYIPLARI BİLE KARŞILAMIYOR

Memur ve memur emeklilerinin merakla beklediği Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte TÜİK´in verilerini değerlendiren Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, “TÜFE´de Aralık ayında bir önceki aya göre %0,40 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %20,30, bir önceki yılın aynı ayına göre %20,30 ve on iki aylık ortalamalara göre %16,33 artışın gerçekleştiği anlaşılmaktadır. aylık en yüksek artışın %1,08 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda ve  %0,78  çeşitli mal ve hizmetlerde gerçekleştiği dikkate alındığında, açıklanan 20,30 enflasyon rakamının dar ve sabit gelirli memur ve memur emeklilerine yüksek oranda yansıdığı görülmektedir.”

 

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ OLDUĞU ANLAŞILIYOR

“Aralık ayı itibariyle enflasyon da düşüş olduğu anlaşılıyor. Enflasyondaki düşüşün benzindeki fiyat düşüşü, enflasyonla topyekün mücadele kapsamında üretici ve satıcıların indirimleri, çeşitli mal ve hizmetler de yapılan indirimlerin etkisinin olduğu görülüyor. Ancak enflasyon düşüşü memur ve memur emeklilerinin mutfağına yansımadı. Döviz düştü fiyatlar düşmedi. Zorunlu ihtiyaç maddelerinde herhangi bir düşüş yaşanmadı. Memur ve memur emeklileri açıklanan enflasyon rakamı ile çarşı pazardaki rakamlar arasında şaşırmış durumdalar! Memur ve memur emeklileri açıklanan enflasyon rakamına göre maaş alacaklar. Toplu sözleşme ile belirlenen Ocak ayı maaş zammı %4, bunun üzerine enflasyon farkı olan %6,70 krş. Eklenecek. Yani memur ve memur emeklilerinin Ocak zammı 10,70 liradır. Bu zam, çalışanın maaşındaki kayıpları bile karşılamıyor. Bu rakamlar, kamu çalışanlarını yoksulluğa mahkûm etmektedir. ”dedi.

 

VERGİ SİSTEMİ ADİL OLMALIDIR.

2019 yılı için uygulanacak gelir vergisi dilimlerine ilişkin açıklamalarda da bulunan Taşkın, yıllardır vergi yükünü kamu çalışanlarının çektiğini belirterek şöyle dedi: “Vergi sistemi adil değil. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını sağlayan bir vergi sistemi getirilmelidir. Aksi halde kamu çalışanlarının insanca yaşayabilecekleri standartlara kavuşmaları mümkün olamaz. ”ifadelerinde bulundu. Haber Kenan Kuzucu