KIRIKKALE´YE YEDY GASTRONOMİ ÖDÜLLÜ RESTORAN

 

LOKMAHANE HİZMETE AÇILDI

 

Osmanlı, Selçuklu ve geleneksel Konya mutfağının en lezzetli örneklerinin halka sunulduğu Lokmahane, Kırıkkale´de açıldı. Kırıkkale´nin ilk YEDY gastronomi ödüllü restoranı Lokmahane hizmet vermeye başladı.

 

KONYA MUTFAĞI KIRIKKALE´DE

Hasandede Köy içine 18 bin metrekare kilit parke Hasandede Köy içine 18 bin metrekare kilit parke

Yahşihan ilçesi Yenişehir mahallesinde bulunan ve Kırıkkale halkına Konya mutfağının eşsiz lezzetlerini sunmayı amaçlayan Lokmahane´nin açılışı gerçekleşti. Kırıkkale´de ilk kez YEDY gastronomi ödülüne sahip bir restoran açılması dolayısıyla yoğun ilgi yaşandı. Renkli görüntülere sahne olan açılışa Kırıkkale bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

 

TÜRK MUTFAĞININ YERİ ÖNEMLİ

Lokmahane´nin, geleneksel Türk mutfağını tanıtmak ve tattırmak amacıyla açıldığını söyleyen işletme yetkilileri, “Bilindiği üzere, Türk mutfağı Dünya´da sayılı ilk üç mutfak içerisinde yer almaktadır. Geleneksel yeme-içme ürünlerimiz ve hizmetlerimiz lezzeti, nefaseti ve sunumu ile kültürümüzün tanıtımına ve turizme büyük bir katkı sağlamaktadır. Konya mutfağı da Türk mutfağında önemli bir yer tutmaktadır” 

 

DUALAR EŞLİĞİNDE AÇILDI

Dualar ve ikramlar eşliğinde gerçekleşen açılışa, Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz, Kırıkkale İl Meclis Başkanı Murat Çaykara, Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, İl Genel Meclis Üyeleri, kamu kurum il müdürleri ve iş adamları katıldı. Haber: Emel Selci