KIRIKKALE BELEDİYESİ ŞEHRİN BELİRLİ NOKTALARA GİYSİ KUTULARI YERLEŞTİRİLDİ

 

Kullanmadığınız giysiler çöpe gitmesin

 

Kırıkkale Belediyesi eski kullanılmayan giysilerin çöpe gitmemesi, evlerde atıl şekilde beklemeyip ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için şehrin değişik noktalarına giysi kutuları yerleştirdi.

 

BU KUTULARA NELER BIRAKILABİLİR?

Şehrin değişik noktalarına, okullara geri dönüşüm kutuları yerleştiren Kırıkkale Belediyesi bu seferde farklı bölgelere giysi, ayakkabı, tekstil, çanta ve oyuncak toplama kutuları yerleştirdi. Yeni konan kumbaralarda ikinci el kıyafetlerin değerlendirilmesi amaçlanıyor. Bu kutularda toplanacak olan giysiler, tekstil eşyaları, ayakkabılar, çantalar ve oyuncaklar önce bir ayrıştırma işlemine tabii tutulacak. Kullanılabilir malzemelerin belirlenmesinden sonra bu ürünler ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak.

 

BU KUTULARA SAHİP ÇIKALIM

Kırıkkale´nin belirli noktalara bırakılan giysi toplama kutularının vatandaşlar tarafından sahiplenmesini isteyen Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, bu kumbaralara kesici, yanıcı, patlayıcı maddelerin ve koku yapan evsel atıkların atılmaması gerektiğini belirterek 'Evlerinde kullanılmayan, bir köşelere bırakılan, bir başkasının kullanabileceği giyisilertekstil ürünleri bu kutularında değerlendirilebilir, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilir. Kullanıma uygun olan kıyafetler görevlilerimiz tarafından ayrıştırılıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Uygun olmayanlar ise geri dönüşüme gönderilerek ekonomiye katkı sağlanmış olacak” dedi. Haber: Ahmet Ünal

 

Kırıkkale'de siber suçlarla ilgili 7 zanlı yakalandı Kırıkkale'de siber suçlarla ilgili 7 zanlı yakalandı