Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk kenevir yetiştirilmesine izin verilen iller arasında Kırıkkale´nin neden olmadığını, TBMM´de Tarım ve Orman Bakanı´na yazılı olarak sordu.

Kırıkkaleliler dikkat! O bakanlık, Kırıkkale’de personel alacak! Kırıkkaleliler dikkat! O bakanlık, Kırıkkale’de personel alacak!

 

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Milletvekili Öztürk, Mülga Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın 2016 yılında Resmi Gazete´de yayımlanan yönetmeliği ile izinli kenevir yetiştiriciliği Amasya, Antalya, Bartın, Burdur, Çorum, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Uşak, Yozgat ve Zonguldak illerinde ve bu illerin bütün ilçelerinde yapılabilmesine izin verildiğini söyledi.

 

TARIM VE ORMAN BAKANINA SORDUK

‘Yönetmeliğe bakıldığında; Kırıkkale´nin komşu ve çevre illeri yer alırken, bu iller arasında Kırıkkale´nin olmadığını görmekteyiz´ diyen Öztürk, “Yönetmelik kapsamına alınan 19 ilin hangi kriterlere göre belirlendiği, Kırıkkale´nin neden bu iller arasında yer almadığı ve yönetmelikte değişiklik yapılarak Kırıkkale´ye de kenevir yetiştirme konusunda izin verilmesi gerektiğini içeren yazılı soru önergemizi TBMM´de Tarım ve Orman Bakanına önerge vererek, sorduk”

 

MHP´Lİ ÖZTÜRK´TEN TARIM BAKANINA MEKTUP

Kırıkkale için son derece önemli bu konuda sadece TBMM´de yazılı soru önergesiyle yetinmeyen Öztürk ayrıca Tarım ve Orman Bakanı´na bir de mektup yazdı. Mektubu hakkında da açıklamada bulunan Öztürk; “Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileriyle yaptığım görüşmeler akabinde, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Ekrem Pakdemirli´ye de kenevir yetiştiriciliğinin Kırıkkale ekonomisine ve çiftçimize büyük katkı sunacağını belirten bir mektup yazdım. Mektubumda; zaten yıllardır bitkisel üretimi gerileyen Kırıkkale için yönetmelikte değişiklik yapılmasını ve Kırıkkale´nin de kenevir yetiştirebilmesine izin verilmesinin önemli olduğunu belirterek, Kırıkkaleli çiftçilerimize seçim öncesi müjdeli haberler verilmesini istedim.´ diyerek, konunun TBMM´de takipçisi olacağını belirtti. Haber: Emel Selci