Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi

Kırıkkale eski Belediye Başkanı Hayati Karayol´un oğlu İnşaat Mühendisi İktisatçı Merih Karayol, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi´nden (MHP) aday adayı olduğunu açıkladı. 

 

24 HAZİRAN´DA BİR VEKİLİMİZİ TBMM´YE GÖNDERDİK

Belediye Başkan A. Adayı Merih Karayol, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem milletvekilliği seçimlerinde MHP Kırıkkale Milletvekili adayı olma şerefine layık olmak için var gücü ile çalıştıklarını söyleyerek, “Hemen arkasından gelen 1 Kasım seçimlerinde de partimizin bir neferi olarak il ve merkez  ilçe teşkilatımızın bize vermiş olduğu görevleri yerine getirme ve sahadaki çalışmalarımıza devam etme gayretinde olduk. Son olarak da 24 Haziran seçimlerinde el-ele, gönül-gönüle MHP´li bir vekili Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderebilmenin mutluluğunu yaşadık”

 

CUMHURİYET ŞEHRİ KIRIKKALE

Bu üç seçim çalışması dönemince her biri birinden kıymetli çok güzel dostluklar kurduklarını dile getiren Karakol, “Her gün yeni bir dava arkadaşımla tanışmak ve omuz omuza yürümek her zaman mutluluk ve güç verdi. Bu süreçte Kırıkkale´mizin bütün ilçe ve köylerinde, en ücra mahallelerindeki insanlarımıza ulaştık, dertlerini dinledik, dostluklarını kazandık. Bütün bu birikime ve kişisel özelliklerime dayanarak açıklamak isterim, bugün itibarıyla Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Belediye Başkanı olmak üzere yola çıkmış bulunuyorum. Cumhuriyetimizi 95. Yıldönümünde Cumhuriyetle var olan, bir Cumhuriyet şehri olan Kırıkkale´mize Belediye Başkanı olarak hizmet etmenin ilk adımını atmış bulunuyorum”

 

KIRIKKALE GÖÇ VERDİ

“1939 yılında kurulan Kırıkkale Belediyesi tarihi boyunca 17 farklı belediye başkanı tarafından yönetilmiş ve bugünlere gelmiştir. Özellikle son üç döneminde yapılan ciddi hatalar nedeni ile şehrimiz ekonomik ve sosyal alanlarda gereken gelişimi gösterememiş ve bunun sonucu olarak maalesef göç vermeye başlamıştır. Siyasetle tanışmam, sevgili babam Hayati Karayol´un 1987 yılında MÇP Ankara 2. Bölge milletvekili adayı olmasıyla oldu. 1989 yılında belediye başkanı olması ile de siyasetin tam ortasında buldum kendimi. 17-22 yaşlarım bu atmosferde geçti. Hem Kırıkkale´de hem de parti genel merkezinde sayısız siyasi faaliyete katılarak deyim yerinde ise siyasetle yoğrularak büyüdüm. Erkekler rol model olarak babalarını alırlar. Ben de o zamanlardan beri “bir gün Kırıkkale´ye Belediye Başkanı olursam” düşüncesi ile hep Kırıkkale´ye yapılacaklar konusunda kafa yordum. Dünyanın farklı ülkelerinde bir inşaat mühendisi olarak çalışırken çalıştığım projeleri “acaba bunu Kırıkkale´mizde nasıl yapabilirim?” düşüncesinde oldum hep”

 

KIRIKKALE´YE ÖZGÜN

TÜRKİYE´YE ÖRNEK PROJELER

“Kırıkkale´ye özgün, Türkiye´ye örnek olacak projelerimizi hazırlarken hep Kırıkkale´nin geleceğini ve Kırıkkale´ye sağlayacağımız katma değeri ön planda tuttuk. Hazırlamış olduğumuz bu projelerle: Kırıkkale sadece “silaha adını veren şehir” olmaktan öteye gidecek, sevgi, hoşgörü, huzur, refah ve mutluluk şehri olarak anılacaktır. İnsanlarımızın şehirleriyle gurur duymalarını istiyoruz. Kırıkkale deyince akla gelişmiş, ekonomik açıdan müreffeh, insanları mutlu ve huzurlu, çarşıda pazarda insanların gülümsediği güzel bir şehir gelsin istiyoruz.  Kırıkkale Belediyesi mevcut sekiz ilçe belediyesi ile birlikte ortak projelere imza atacak ve ilimizin topyekûn kalkınmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır”

 

DÜNYACA TANINAN BİR KIRIKKALE HEDEFLİYORUZ

“Sadece Türkiye´de değil öncelikle Türk dünyasında ve gönül coğrafyamızda, bir adım sonrasında ise dünyaca tanınan bir Kırıkkale hedefliyoruz. Bize göre insanlar kendi yerinde mutlu kılınmalıdır. Kırıkkale´den gitmek zorunda kalan hemşehrilerimizin geri dönmesini istiyoruz. Gençlerimiz şehrimizden uzaklaşmasın, burada yaşayıp burada mutlu olsunlar istiyoruz. Onları mutlu kılmanın yollarını da yine onların görüşlerini alarak bulacağız ve birlikte gerçekleştireceğiz. Bu amaçla, Kırıkkale´nin layık olduğu ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimini sağlayacağız. Kırıkkale her ne kadar bir cumhuriyet kenti olsa da, ilçeleri Anadolu Selçuklularına kadar uzanan çok eski ve değerli bir mirasa sahiptir. Daha da ötesinde Bizans dönemine ait yer altı eserlerinin bulunduğu da bilinmektedir. Ayrıca ilimizin doğal değerleri ile birlikte turizm alanında Kırıkkale´mizin hak ettiği yere gelmesi yine önceliklerimiz arasındadır”

 

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

“Şehrimiz ekonomisinin gelişimi konusunda büyük gelişim gösterecek ve kangren haline gelen işsizlik sorununa zaman içerisinde köklü çözümler getirilecektir. Kadınlarımızın ve engelli vatandaşlarımızın şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına katılımları arttırılacaktır. Bu anlamda esnafımıza ve sanayicimize her türlü destek verilecek ve işbirliği yapılacaktır. Eğitim, kültür, sanat ve spor konusunda alt yapı yatırımları da süratle devreye alınarak Kırıkkale´de yeni bir dönem başlayacaktır. Her alanda eğitim, her yaşta eğitim mutlu, huzurlu ve sevgi dolu Kırıkkale´ye ulaşmanın en önemli yolu olacaktır. Merkez haricinde kalan mahallelerdeki bakımsızlık, terk edilmişlik ve umursamazlık, yerini her alanda halkına hizmet eden bir belediyecilik anlayışına bırakacaktır. Şehrin sadece merkezdeki birkaç mahalleden oluşmadığı, diğer mahalledeki çocukların, kadınların, genç ve yaşlıların da vakitlerini geçirebilecekleri park ve bahçelere, oyun alanlarına ihtiyaçları olduğunun bilinciyle belediye hizmetleri yaygın ve adil bir şekilde yapılacaktır”

 

ENGELLERİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ

“Engellerin mümkün olduğunca fazla alanda ortadan kalktığı ve engelsiz bir hayatın nasıl yaşanabileceğine en iyi örneklerden biri Kırıkkale´de hayat bulacaktır. En büyük engelin sevgisizlik olduğu bilinciyle, engelleri hep birlikte birbirimizi sevmeye başlayarak ortadan kaldıracağız. Bildiğiniz üzere, belediyeciliğin bir okulu bulunmamaktadır. Bu yüzden çok geniş bir hizmet yelpazesini vatandaşlarının hizmetine sunmak zorunda olan belediyecilik tamamıyla bir tecrübe ve vizyon işidir. Belediyeciliğin temeli planlama ve şehri bir sonraki yüzyıla hazırlamak olmalıdır. Şehrin imarı planlamadan geçer ve bu da bir ihtisas konusudur. Hoyrat ellerde kalan ve plansız bir şehircilik anlayışı bir şehrin felaketine sebep olabilir ve maalesef yaşanmış örnekleri de bulunmaktadır”

 

HİZMET ETMEYE HAZIRIM  

“İki ayrı belediyede, Keçiören ve Gölbaşı Belediyelerinde imar müdürlüğü ve emlak istimlak müdürlüğü, Keçiören Belediyesinde bilgi işlem müdürlüğü, Gölbaşı Belediyesinde encümen üyeliği ve başkan yardımcılığı yapmış biri olarak, bir belediyenin işleyişi ve yapılması gerekenler konusunda oldukça iyi bir tecrübeye sahibim. Bu tecrübelerime yurt dışında ve yurt içinde önemli projelerde almış olduğum görevleri de eklediğimizde Kırıkkale´ye ve Kırıkkaleli hemşehrilerimize hizmet etmeye hazır olduğumu düşünüyor ve hissediyorum. Bu seçimler sonucunda bu görev bana tevdi edilir, yüce Rabbim bunu nasip eder ise verilen vazifeyi layıkıyla yerine getireceğime olan inancım ise tamdır”

 

YÜZ YÜZE BAKACAĞIZ

“Seçim çalışmaları başladıktan sonra yapılacak propaganda çalışmaları sırasında her adayın kendi plan ve projelerini anlattığı, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı bir seçim dönemi geçirilmesi en büyük arzumdur. Unutmayalım ki bu bir hizmet yarışıdır ve 31 Mart 2019 tarihinden sonra da yine bu şehirde birlikte yaşayacak, yüz yüze bakacağız. Yine düğünümüzde-cenazemizde, bayramımızda-seyranımızda bir arada olacağız. Bu vesile ile 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinin başta Kırıkkale´mize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.  En içten sevgi ve saygılarımla” dedi. Haber: Kenan Kuzucu