150 BİN M2 KİLİT PARKE

Kırıkkale´nin en büyük ilçelerinden birisi olan Delice´de son zamanlarda yapılan çalışmalar dikkat çekiyor. 2014 yılından bu tarafa yapılan hizmetleri sıralayan Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, yaklaşık 4 yıllık süre zarfında rekorlara imza attıklarını söyledi. Çalışmalarını sıralayan Belediye Başkanı Özdem “Hizmet araçlarımızı yeniledik. 60 yataklı misafirhane yaparak hizmete açtık. Eksik kalan 7000 metre kanalizasyon yaptık. Yağmur sularını toplama kanallarımızı yaptık. İlçe halkımızın faydalanabileceği sohbet evimizi yaptık. Su hayattır dedik ilçe şebekelerimizi değiştirerek akılı depolar yaptırdık. İlçemizin büyük eksikliklerinden modern buğday pazarımızı yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Her mahallemize parklar yaparak bunlara aziz şehitlerimizin isimlerini verdik. İlçemiz yolarına 150 bin m2 kilit parke taşla döşedik” ifadesini kullandı.

 

DELİCE MYO 12 BÖLÜMLE AÇILACAK

Belediye Başkanı Turgut Özdem “Delice her şeyin en iyisine layık dedik açık hava düğün salonu, voleybol sahası, kapalı halı saha ve piknik alanlarımızı yaparak hizmete açtık. İlçemizde bulunan cezaevini 1200 kişilik açık ceza evine dönüştürdük ve inşaatına başlattık. İlçemizde bulunan belediye lojmanlarını yıkarak ceza evi lojmanları olarak inşaatına başlattık. Delice Meslek Yüksekokulumuzu 12 bölüm olarak açmak üzere modern bir şekilde ilçemize yakışır yüksekokul inşaatına başladık. İmar planımızı yenileyerek ilçemiz ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir şekilde imar plan revizyonu yaptık. Yeni yapacağımız sanayi alanımızın dolgu çalışmasını bitirdik ve ihale aşamasına getirdik” şeklinde konuştu.

 

Huzurevi sakinleri sinema keyfi yaşadı Huzurevi sakinleri sinema keyfi yaşadı

KÜLTÜREL GEZİLER DÜZENLEDİK

Başkan Özdem “Yıllardır özlemini duyduğumuz 88 daireli TOKİ binamızı yaptırdık. İlçemiz Fatih Mahallesinde bulunan eski fırın yerine yeni modern alışveriş merkezi kurmak için çalışmalara başladık. Kültürel festivaller düzenledik, vatandaşlarımıza kültürel geziler düzenledik. İlçemiz Karabekir Mahallesinde bulunan Karabekir konağı ve camii sinin restorasyon çalışmalarına başladık. Üzüm üreticilerimizin her zaman yanlarında olduk” dedi.  Haber Merkezi