Önümüzdeki yerel seçimlerde Belediye Başkan adaylarının belli olmasıyla hız kazanan seçim maratonunda sıra meclis üyelerinin tespit edilmesine geldi.Gerek İl genel meclis üyeleri ve gerekse Belediye Meclis üyeliği aday adaylarının bir biri ardına müracaatlarını yapmasıyla bir dönem önce Kırıkkale Belediyesi Meclis üyeliği görevinde bulunan Fazlı Güventürk de müracaatını yaparak “bende varım” dedi.

 

FARKLI ÜYELİK YAPTI

 

Meclis üyeliği yapmış olduğu 2009 ile 2014 yılları arasında Belediye Başkanı ve il başkanı adına toplumun her kesimi ile yakın diyalog içerisine giren, şehrin her yerinde ayak basmadık yer bırakmayan Fazlı Güventürk adaylık açıklamasında bulundu. Fazlı Güventürk yapmış olduğu basın açıklamasında kendisini şöyle anlattı: “1965 yılında Keskin ilçemizin Cankurtaran Köyünde doğdum. İlk orta ve lise tahsilimi Kırıkkale´de tamamladım ve Üniversiteyi görev yaptığım yıllarda bitirerek tahsil hayatıma devam ettim”

Kırıkkaleli Başkandan takdirlik hareket! Su faturasını kendi yatırdı Kırıkkaleli Başkandan takdirlik hareket! Su faturasını kendi yatırdı

 

TSK PERSONELİ

“1883 yılında Şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimize Astsubay olarak katıldım. Türk Silahlı Kuvvetlerinin farklı ve Özel birliklerinde muhtelif görevlerde bulundum. 2007 yılında görev süremin dolması ile kendi isteğim ile emekli olarak memleketim Kırıkkale´ye yerleştim.Emekli olduğum tarihten itibaren farklı yerel gazete ve internet sitelerinde köşe yazarlığı yapmaya başladım. Gerek köşe yazılarından derlemiş olduğum ve gerekse askeri ve hac umre konularında yazmış olduğum kitaplarım mevcuttur. Halen köşe yazarlığı yapmaya devam etmekteyim”

 

STK LARDA YÖNETİCİ

“2007 yılında emekli olduktan sonra başta Beşinci Mevsim Yardım Derneği ve Temad Kırıkkale şube başkanlığı olmak üzere farklı sivil toplum kuruluşlarında kurucu üyelik ve yöneticilik yaptım. Söz konusu sivil toplum kuruluşlarındaki görevlerim devam etmektedir.2009 yerel seçimlerde Kırıkkale Belediye Meclis üyeliğine seçildim. Grup başkan vekilliği ve farklı komisyonlarda başkanlık ve üyelik yaptım. 2014 tarihine kadar yapmış olduğumuz meclis üyeliği görevinde yapmış olduğumuz çalışmaları dönemin il başkanlığına ve genel merkeze arz ettik. Bu dönem içerisinde yerel yönetimler ile ilgili kendimi geliştirme şehrime katkı sağlamak anlamında seminer, sempozyum, kurslara katılarak belgeler aldım.               Açılan siyaset akademilerine katılarak tamamladım belgelerimi aldım.Uzun zamandır görevli olduğum turizm firmasında hac ve umre koordinatörü olarak görev yapmaktayım.  Turizm sektöründe görev yaptığım için gerek Avrupa ve gerekse diğer ülkelere yapmış olduğum seyahatlerde yerel yönetimler ile ilgili bilgi ve birikimimi artırdım.       Evliyim ve dört çocuk bir torun sahibiyim” dedi.               Fazlı Güventürk siyasette toplumun her kesimi ile barışık ve samimi ilişki içerisinde barışık görev yapmak için aday olduğunu açıkladı. Haber: Emel Selci