Yeter artık, anneler ağlamasın

 

Batman´ın Gercüş ilçesinde askeri zırhlı aracın geçişi sırasında, PKK´lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 8 askerin şehit olmasıyla büyük üzüntü duyduklarını dile getiren şehit aileleri, çatışmaların olmaması ve barışın gelmesi için ne gerekiyorsa yapılması çağrısında bulundu. 

 

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR

Ticaret Bakanı Bolat, Yıl sonuna kadar hedefimiz 110 milyar dolar Ticaret Bakanı Bolat, Yıl sonuna kadar hedefimiz 110 milyar dolar

Muş´un Malazgirt ilçesinde 1993 yılında şehit olan Eyüp Torunlu´nun babası, Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, şehit ailelerini bir arada tutmaya çalıştıklarını söyledi.  Torunlu, amaçlarının şehitlerin isimlerini yaşatabilmek olduğunu belirterek, 'Dernekte annelerimiz toplanıyor, evlatlarına dualarını yapıyorlar, mevlitlerini okutuyorlar. Burada birlik beraberlik içerisinde bulunuyorlar. Acılarını bir nebze paylaşıyorlar. Son olaylarda şehit babası olarak bunlar hiç iyi değil. Ateş düştüğü yeri yakıyor”

 

BU SALDIRILAR İNSANLIK DIŞI

‘Küllenmiş korları da tekrardan alevlendiriyor´ diyen Şehit Babası Torunlu, “Bizlerin acısına acı katıyor. Bu saldırılar insanlık dışı. Bizlerin o bölge halkıyla hiçbir problemiz yok. Biz kardeşiz. Teröristle terörün ayrılması gerektiğini her zaman söylüyoruz. Halkımız baskı altında orada. Bizler Kırıkkale´de olmamıza rağmen en ücra köşede olanların acısın yaşıyoruz. Söylenecek bir şey yok, acımız büyük. Yasal tepkiler normaldir fakat aşırılık her zaman için kötüdür. Her şeyin fazlası zarardır.' diye konuştu.

 

BU ÇOCUKLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ

‘Hepimiz bir bayrağın altında yaşıyoruz´ diyen Torunlu, “Bu şehitlere, bu çocuklarımıza yazık günah değil mi? Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Yeter, bu şehitler ölmesin, acı duymayalım. Bana dünyayı verse benim oğlumun yerini tutamaz. Yeter kaç tane şehidimiz var. Yazık günah değil mi o evlatlara. Kaç tane annenin canı yandı, bu şehit annelerimiz ağlamasın. Kardeş kardeş bir bayrağın altında yaşayalım. Hasret kaldım oğluma. Ben evladımdan gurur duyarım' şeklinde konuştu. Haber: Emel Selci