Çiftçinin sorunu çözülecek

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, Delice ilçesi ve Çerikli Beldesine bağlı köyleri ziyaret etti. Köy halkının sorunlarını yerinde dinleyen Milletvekili Önal, tüm sorunları TBMM´nde dile getireceğini ve umudun CHP iktidarında olduğunu söyledi.

 

TARLALARI EKEMİYORUZ

CHP Milletvekili Önal, Delice ilçesi ve Çerikli Beldesine bağlı Çongar, Meşe Yayla, Bozköy, İmirli, Büyük Avşar ve Küçük Afşar köylerini gezdi. Köy halkı mazot ve gübre fiyatlarının yüksek oluşundan şikâyetçi olduklarını, iktidar partisi yetililerinin kendilerini dinlemediğinden yakındılar. Çok sayıda vatandaşın bu yıl tarlalarını ekemeyeceklerini, ekseler de gübre fiyatlarının yüksekliği sebebiyle tarlalarını gübreleyemeyeceklerini söylediler.

 

Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı

İÇME SUYU BULAMIYORUZ

Çongar köyünde ise köy halkının su sıkıntıları olduğunu müracaatlara rağmen bu sorunun çözülmediğini, içme suyu bulmakta zorlandıklarını anlattılar. Ayrıca Tatlıcak, Ocakbaşı,  Büyük Afşar, Küçük Afşar, Meşeyayla ve İmirli köylerine uğrayan Önal´ı çok sayıda köylü davul zurna ile karşıladı. Köylüler köy yollarının bozukluğundan şikâyetçi oldular. Başvurularına rağmen yetkililerin köy yolarını yapmadığını belirttiler.

 

ÜZÜM ÜRETİCİLERİ SAHİPSİZ

Hacıobası, Alıcılı, Dağören ve Evliyalı köyleri ise sulama projelerinin durdurulduğunu, bağcılıkta modernleşme projesinin rafa kaldırıldığını, üzüm üreticilerinin sahipsiz bırakıldığını dile getirdiler. Ay çekirdeği eken çiftçiler ise ofisin kapalı olması sebebiyle mahsullerine alıcı olmadığını belirterek, mahsulün tarlada kaldığından şikâyetçi olduklarını söylediler. Vekil Önal tüm sorunları meclis de dile getireceğini Delice ve köylerine sahip çıkacaklarını vatandaşların yanlarında olduklarını, olmaya da devam edeceklerinin sözünü verdi. Umudun CHP iktidarlarında olduğunu ve çiftçilerin tüm sorunlarının çözüleceğini söyledi. Haber Merkezi