Partilerin hepsinin aday listelerini YSK´ya teslim etmesi ile birlikte, Kırıkkale´den Milletvekilliği için yarışacak tüm adaylar belli oldu.

Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor

AK PARTİ ADAYLARI

1 Kasım seçimlerinde 3-0 yaparak büyük sükse yapan Ak Parti, bu seçimlerde 2 milletvekilini liste dışı bırakarak yarışa girdi. Mevcut Milletvekillerinden Ramazan Can liste başı olurken ikinci sırada Bayram Salim Bozdemir, üçüncü sırada genç avukat Mustafa Aslan kendine yer buldu. Mehmet Demir ve Abdullah Öztürk listede yer almadı.

İLK AÇIKLAYAN MHP

Bilindiği üzere Milliyetçi Hareket partisi aday listelerini Cumartesi günü yayınlamıştı. Birinci sıraya MHP MDK Başkanı Halil Öztürk getirilirken, ikinci sırada Merkez İlçe Başkanlığından istida eden Avukat Murat Abalı yer almıştı. Milliyetçi Hareket Partisi üçüncü sırada ise Doktor Ömer Dedebali yer aldı.

İYİ PARTİ ALTINIŞIK DEDİ

Aday listelerini açıklamayı son anlara bırakan bir diğer partide İYİ Parti oldu. Orhan Sungur ve Cemalettin Akdoğan´ın ismi birinci sıra için geçerken eski Keskin Belediye Başkanı Bülent Şükrü Altınışık birinci sırada yer aldı. İYİ Parti ikinci sırada Kurucu İl Başkanı Mustafa Akyürek yer alırken, üçüncü sırada ise Şevket Özsoy kendine yer buldu.

CHP´DE SON GÜN SÜPRİZİ

Cumhuriyet Halk Partisi Pazar gecesi listelerini açıklarken, birinci sırada İl Başkanlığından istifa eden Ahmet Önal, ikinci sırada eski Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan ve üçüncü sırada Güllü Aykut oldu. Ancak Mustafa Pekdoğan´ın istifası üzerine Umut Coşkun listede yer aldı.

SAADET FARUK VURGUN DEDİ

Millet ittifakında yer alan bir diğer parti olan Saadet Partisi aday listelerini 16.00 sıralarında yayınladı. Saadet Partisi Kırıkkale adayları olarak birinci sıra il başkanlığından istifa eden Faruk Vurgun, ikinci sıra Selami Çakır, üçüncü sıra Mümin Yıldız oldu.