Nasıl hizmet götürürüz

İl Genel Meclisi Mayıs ayı olağan ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ta katıldı. İl Genel meclisi Toplantı salonunda yapılan toplantıya Meclis Başkanı Şerafettin Saygılı başkanlık yaptı. Toplantı başlamadan önce bir konuşma yapan Vali Kolat tüm meclis üyelerini tebrik etti. İl Genel Meclisi üyelerinin önemli bir sorumluluk üstlendiklerini belirten Kolat 'İl Özel İdaresi'nin karar organı olarak, sizlerin alacağı kararlar, icra organı olarak bizler tarafından yürütülecektir. Bir kısmınız yeni seçildiniz. İl Özel İdaresi neler yapıyor, neler yapabiliyor bunları biliyorsunuz. Önemli olan bundan sonra hep beraber Kırıkkalemize, köylerimize nasıl hizmet götürebiliriz ve halkımızın, milletimizin nasıl duasını alabiliriz bütün amacımız bu olacak. Bu vesileyle hep beraber elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Malum İl Özel İdaremizin bütçesi sınırlı. Daha çok İl Özel İdare KÖYDES işbirliği yapmak suretiyle daha çok hizmet yapmanın yolunu sürdürüyoruz. İhale ettiğimiz zaman ciddi manada kaybımız söz konusu oluyor. Ama ihale etmeyip ortak alımdan malzemelerini alıyoruz. Ondan sonra ekipmanlarımız var, araçlarımız var, personelimiz var. Onlarla da biz KÖYDES hizmetlerini yerinde yapmak suretiyle, ihale usulü yapılan işlerden daha çok yarar sağladığını gördük. Bunun dışında bir performans programı yapıldı' ifadelerini kullandı.

Köylerimiz büyük göç vermiş

Vali Kolat bu performans programı sonucunda da alınan kararlar uygulamaya konulduğunu . imkanlar nispetinde çabayı, gayreti göstereceklerini belirterek ' Şunu da belirtmek gerekirse; biz İl Özel İdare olarak, kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte Valiliğimiz sizlerle iç içe, gönül gönüle kapımız açık olacak. Taleplerimiz karşılıklı iletilecek. Elimizden gelen imkanlar nispetinde bütün meclis üyelerine yardımcı olmaya çalışacağız. İnşallah güzel hizmetler yapmaya vesile oluruz. İnanın bir köye hizmet götürdüğünüz zaman vatandaşın tebessümünden memnuniyetini anlıyorsunuz. Su götürüyorsunuz hayırlı bir iştir.Köylerimizde maalesef Anadolu'nun çoğu köylerinden, beldesinden büyük göç verilmiştir. Ama son yıllarda bu göçler önemli ölçüde azalmıştır. Ayrıca geri dönüşlerde başlamıştır. Köylerde ev yapıyorlar. Emekliler geri dönüyor. Onlarla birlikte çocukları geliyor ve köy hayatı yaşıyorlar. Şehir hayatı sıkıcı olduğu için herkes toprakla buluşmak, bir yeşil alana gitmek anlamında köylerimiz her geçen gün değer kazanıyor. Bizim de amacımız bu köyleri daha yaşanabilir bir hale getirmek için hep beraber çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben tekrar hepinizi hayırlı uğurlu olsun diyorum. Görevlerinizde kolaylıklar diliyorum.' dedi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi

Kırıkkale Belediyesi’nde ikinci başkan yardımcısı da belli oldu Kırıkkale Belediyesi’nde ikinci başkan yardımcısı da belli oldu

Vali Kolat'ın konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. İl Özel İdare 2013 kesin Bütçe hesabı, İl Özel İdare ait Keskin'de ilçesi Bozkurt Mahallesinde bulunan Eski Hizmet binasının İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi, Keskin ilçesinde yer alan Spor Salonu ve 4000 kişilik çim sahanın Gençlik Spor Bakanlığı Spor genel müdürlüğü adına tahsis edilmesi ve Mülkiyeti Özel İdareye ait olan taşınmazların satılması talepleri İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Toplantının son maddesi olan İller Bankasının 2013 yılı Genel kurul toplantısına İl Genel Meclisinden Kürşat Çiçek'in katılmasına karar verildi.