Sevgi Yolu Kitap Evinde ‘Yazar-Okur Buluşması’ düzenlendi Sevgi Yolu Kitap Evinde ‘Yazar-Okur Buluşması’ düzenlendi


Güç birliği mütevelli heyeti toplantısı yapıldı. MKE Sosyal tesislerinde yapılan toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can,Vali Ali Kolat,Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, MKE Genel Müdürü İzzet Artunç, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ekrem Yıldız,Baro Başkanı Ayhan Yılmaz,ilçe belediye Başkanlarının tamamı, Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cengiz Selci, mütevekelli heyetinin diğer üyeleri katıldı

Kırıkkale eski Kırıkkale değil

Vali Ali Kolat açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda Kolat Kırıkkale'de yapımı devam eden ve sonlanmış yatırımlardan bahsetti. Vali kolat önceki gün temeli atılan ve açılışı yapılan tesislerin ilimiz için büyük önem arz ettiğini söyledi. Kırıkkale`de her geçen gün daha iyi, daha güzel şeylerin yaşandığına ve gelişmelerin olduğuna şahitlik ettiklerini ifade eden Vali Kolat ' Kırıkkale gerçekten de eski Kırıkkale değil. Belki bizler sürekli yaşadığımız mekanlardaki gelişmeleri fark edemeyebiliriz. Ancak dışarıdan ilimize teşrif eden konuklar Kırıkkale`yi daha iyi gördüklerini bizlerle paylaşmaktadırlar.Bu anlamda kentsel değişim ve dönüşümün kent kimliğine etkisi de görülmektedir.Yeni projelerin hayata geçirilmesiyle Kırıkkale`nin görüntüsü, silueti değişecektir. Kentimizin mimari dokuya kavuşturulması ve mimari bakiye oluşturulması için çalışmalar hız kazanmıştır.2014 yılı sonu itibarıyla ilimizde toplan 310 adet kamu yatırım projeleri yürütülmektedir. Bu yatırımları toplam tutarı 1 milyon 650 milyon TL olup, bu yıl bu projeler için 250 milyon TL ödenek kullanılmıştır' İfadesini kullandı.

Özel sektör yatırımları hız kazandı

Vali Kolat özellikle ilçelerde ve beldelerde devlet yatırımlarını bizzat incelediğini ifade ederek 'Bu çerçevede özellikle il sınırındaki köylerimize kadar bizzat gidip, kurumlarımızın çalışmalarını yerinde görme fırsatı elde ediyoruz.Köylerimizde halkımızla, insanımızla hemhal olduk, oluyoruz. Bizzat onları köylerinde ve hanelerinde ziyaret ettik ve ediyoruz.Kırıkkale'de özel sektör yatırımları da hız kazanmaktadır. Organize Sanayi Bölgeleri içi ve dışında yatırım yapmak isteyen firmalar zaman zaman bizleri de ziyaret etmektedir. Onlara gerekli kolaylığı göstermekte ve her türlü desteği vermekteyiz' ifadesini kullandı

Saygılı sunum yaptı

Vali Ali Kolat'ın ardından Belediye Başkanı Mehmet Saygılı Belediyenin yürütmüş olduğu projeleri sunum şeklinde Güç Birliği Mütevelli Heyetine anlattı. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yaptığı konuşmada, 'Göreve başladığımız ilk günden itibaren halkımıza söz verdiğimiz şekilde çalışmaya başladık. Bir kurum olarak Belediyenin kaynaklarını değerlendirmeye aldık. İnsan kaynağı, mali kaynak, malzeme ve araç kaynağı ve diğerlerinin tespitini yaptık. Güzel hizmetlerin devamlılığını sağladık. Bir yandan da yeni hizmetler üretmek için gayretimizi ortaya koyduk.Plan Proje Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü kuruldu. Pasif durumdaki bazı müdürlükler (Mezarlık Müdürlüğü, Hal Müdürlüğü gibi) aktif hale getirildi.

Başkan Saygılı Halk günü etkinliği bahsederek bugüne kadar gerçekleştirdikleri halk günü etkinliklerinde 2000'in üzerinde talep ve şikayet aldıklarını bunların % 75 çözüme kavuşturulduklarını söyledi. Doğal afetlere karşı kriz yönetimi oluşturduklarını belirten Saygılı doğal olaylarda zararı en aza indirebilmek için Kriz yönetimi ihdas ettiklerini, sosyal ve kültürel çalışmalara hız kazandırdıklarını,Ramazan etkinliği projeleri yaptıklarını Cumhuriyet Meydanında Ramazan Meydanı düzenlemesi yaparak Ramazan ayına yakışır etkinlikler düzenlediklerini açıkladı. Şehirde bulunan mülteci konumundaki başta Suriyeliler olmak üzere ülkelerini terk etmek zorunda kalanlara muhacir ensar kardeşliği çerçevesinde kardeş aile çalışması başlattıklarını belirtti. Başkan Saygılı son olarak vatandaş arazilerindeki belediye hisselerinden kaynaklanan tapu sorununu çözdüklerini belediye hisselerinin üzerindeki hacizleri kaldırarak vatandaşlara tapu vermeye başladıklarını söyledi

10 bin ton sıcak asfalt

Başkan Saygılı göreve geldiği tarihten itibaren bütün mahallelere yayılarak devam eden çalışmalarda 90 km satıh kaplama, 5 km bulvar düzenlemesi, 50 bin m2 parkeli yol ve kaldırım, 2 km kanal hattı ve sellik, İl genelinde sellik ıslahı ve ızgara çalışması, Samsun Bulvarı orta refüj düzenlemesi, 10 bin ton sıcak asfalt kaplama ve yama çalışması yapıltıklarını açıkladı. Temizlik çalışmalarının aksatmadan devam ettiklerini belirten Saygılı ' çöp toplama konusunda bazı semtler günlük olarak alınırken bazı semtlerde 2 güne 1 veya 3 güne 1 şeklinde uygulamalar bulunuyordu. Vatandaşlarımızdan gelen talepler ve artan nüfus yoğunluğunu dikkate alarak yeni belirlemeler yaptık. Günlük çöp toplama ve ilaçlama alanını artırarak halkımıza verilen hizmeti maksimum seviyeye çıkarttık' ifadesini kullandı.Başkan Saygılı ayrıca 200 bin adet çiçek ve ağaç diktiklerini 3 adet yeni park ve 1 adet engelli parkı yaptıklarnı söyledi.

Otogar kavşağı iki yıl içinde hazır

Kentsel dönüşümde ikinci kısmına start verdiklerini. TOKİ ile yapılan görüşmeler neticesinde toplam 500 konutluk çalışmalara başladıklarını 2015 yılının ilk aylarında, içerisinde cami ve okul olan yeni projesini ihaleye çıkartılarak yapımına başlamayı planlanladıklarını, Samsun Bulvarı ve çevre yolu arasında kalan 200.000 m2 alanda yeni bir imar planı yaparak şehirciliğe uygun yeşil alan, bulvar ve modern konutların olduğu imar plan çalışmalarını başladıklarını belirtti. Ankara, Kırıkkale ve Kayseri karayollarını birbirine bağlayan kavşakta daha önceki dönemde başlatılan projenin takibini yaptıklarını 4 Eylül 2014 tarihinde ihalesi yapıldığını Müteahhit firmaya yer teslimi yapıldıktan sonra yaklaşık 2 yıl içerisinde yapımının tamamlanması beklendiğini söyledi.

Projeleri anlattı

Başkan Saygılı konuşmasının son bölümünde büyük önem verdiği projelerinden bahsederek 'Valilik binamızın, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün taşınacak olması sebebiyle şehrimizin tek meydanı olan Cumhuriyet meydanımızın genişlemesine vesile olacaktır. Bu bölgede bir yeraltı otoparkı yapma düşüncesi hasıl olmuş ve bu manada zemin etüdü yapılarak çalışmalara başlanmıştır.Şehir merkezimizde yer alan ardiyeciler sitesi hem şehircilik hem de ulaşım açısından oldukça olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Şehrimizde uygun bir arazide içerisinde ardiyeciler sitesi, keresteciler, kavakçılar, kamyoncular, hafriyatçılar ve kargocuların olduğu bir site yapılması planlanmaktadır. TOKİ ile görüşmeler yapılmış gösterilecek arazi üzerinde bir sitenin yapımını üstlenerek taksitli bir şekilde satışının yapılabileceği konusunda anlaşmaya varılmıştır. Şehrimiz içerisinden geçen Çoruh Özü deresi ıslah edilerek etrafında bisiklet yolları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar ve ardiyeciler sitesinin kalkması ile Kaletepe'yi içerisine alan park projesi. DSİ derenin etrafının korkuluklarla kapatılarak güvenlik önlemleri ile ilgili ihaleye çıkmıştır. Çevre Bakanlığına bisiklet yolu ile ilgili proje teslim edilmiş olup teknik incelemesi tamamlanmış, ödenek tahsisi beklenmektedir' ifadesini kullandı.

Celal Bayar yenidan canlanacak

Başkan Saygılı ilimizinen büyük mesire alanı olan Celal Bayar Parkında içerisinde kafeler, spor kompleksi ve Rahmi Pehlivanlı Sanat Sokağı olan bir proje yapıldığını ifade ederek' Rahmi Pehlivanlı Sanat Sokağı ile alakalı Kültür Bakanlığına proje verilmiş, proje kabul görmüştür. Yapımına kısa zamanda başlanacaktır. Çevre Bakanlığına yeşil alanlar ve mesire alanları için proje verilmiş, değerlendirilme aşamasındadır. İçerisinde basketbol, tenis, fitness, yürüyüş vs. alanları olan proje Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğüne verilmiş, teknik incelemesi tamamlanmış olup ödenek tahsisi beklenmektedir' dedi.

İki yaka projesi

Başkan Saygılı ik yaka projesinin son durumundan bahsederek 'Şehrimizi ortadan ikiye bölen demir yolunun hemzemin geçitlerinin düzenlenmesi ile ilgili olarak Devlet Demir Yolları ile görüşülerek ortak projeler yapılmaktadır. Kayaş – Kırıkkale arası konvansiyonel demir yolu projesine müdahil olunarak şehrimiz içerisinden geçen demiryolunun şehrin güneyine alınarak şehir dışına çıkartılmasıyla ilgili olarak girişimlerimiz devam etmektedir'

MKE arazileri

Mke arazilerinin düzenlemesi hakkındada bilgi veren Başkan Saygılı 'Şehrimizin merkezinde bulunan Makine Kimya Kurumuna ait lojman ve arazilerin modern şehircilik anlayışı içerisinde Kırıkkale'mize yakışır bir şekilde düzenlenmesi ile alakalı Makine Kimya Kurumu ile görüşmelere başlanılmış, ortak bir proje yapılması konusunda anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşma çerçevesinde Makine Kimya Kurumunun Millet Caddesi üzerinde bulunan lojmanlarının olduğu yerde 600 adet konut ve sosyal tesisin bulunduğu alanda kurum ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte Sosyal Tesis yapımı karşılığında MKE arazilerinin Kırıkkale Belediyesine devredilmesi ile ilgili olarak prensipte bir anlaşmaya varılmıştır. Amacımız Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan MKE arazileri üzerinde içerisinde sosyal yaşam merkezlerini, spor alanlarını, bisiklet ve yürüyüş yollarını barındıran büyük bir şehir parkı yapmaktır.' dedi.