Başkan müjdeyi verdi! Balışeyh’te ‘İhbar Hattı Masası’ kuruluyor! Başkan müjdeyi verdi! Balışeyh’te ‘İhbar Hattı Masası’ kuruluyor!


İl Müftülüğünde yerel ve ulusal gazetecilerle bir araya gelen İl Müftüsü Bekir Gerek yaz kuran kurslarının başladığını ve 23 Haziran'da kayıt yaptıran çocukların camiye gideceğini söyledi. Geçtiğimiz yıl 14 bin 386 öğrencinin kuran kurslarına kayıt yaptırdığını belirten Gerek Çocukların kurslarda hem eğlenme hem de dini bilgiler öğrenme imkanı bulacaklarını ifade etti Gerek konuşmasının devamında, 'Diyanet İşleri Başkanlığımızın düzenlediği Kur`an kurslarına kayıtlar bir hafta sürecek. Yaş sınırı olmaksızın bütün çocuklarımız bu kurslarımıza katılabilecek' dedi.

Dini bilgide veriliyor

Gerek, Kur`an kurslarına kayıtların müftülükler ile camilerde yapılacağını belirterek, okulların kapanmasıyla birlikte başlayacak olan kurslarda asgari dini bilgiyi, gelecek nesillerin büyükleri olacak öğrencilere ve çocuklara vereceklerini belirtti. Yaz kurslarında Kur`an-ı Kerim, dini bilgiler, itikat, ibadet, siyer konularına ilişkin bilgiler ve ahlak bilgisi dersleri vereceklerinin belirtti.

Kuran kursları açılıyor

Bu yaz Kuran öğrenin

Gerek, şunları kaydetti: 'Ülkemizde geçmişten bugüne okulların tatil olduğu dönemlerde camilerimizde ve Kur`an kurslarında, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın talimatları doğrultusunda Kur`an kursları açılmaktadır. Kurslarla birlikte camiler çocuk sesleri ile çınlamakta, diller ve gönüller Kur`an ile buluşmaktadır. Çocuklarımız dini bilgilerini, ibadetlerini, inançlarını ve ibadet yapma alışkanlıklarını elde etmektedir. Bu bakımdan bu kurslar geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çok önemlidir. Yaş sınırının aranmadığı kurslara her yıl devam eden ilginin bu yıl da devam edeceğini umuyorum. Kurslar öncesinde il ve ilçelerde görev yapan bütün görevlilere pedagojik formasyon eğitimi verildi. Kur`an kurslarımızın çocuklarımıza, vatanımıza, milletimize, dinimize, hayırlı olmasını diliyorum.' Şeklinde konuştu

Ücretsiz spor

Kuran Kursu'na katılan öğrencilerin spor yapma imkanı olacağını da belirten Gerek, ' Kuran kursuna gelen çocuklarımız ücretsiz olarak basketbol, masa tenisi, atıcılık, güleş, tenis, bocce, boks, futbol, halk oyunları ve daha bir çok spor dalında ücretsiz yararlanacaklar spor alanlarında sadece yüzme ücreti 50 TL' dedi.