Gazetecilik her gün biraz daha zorlaşıyor

               

İYİ Parti Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Av. Yavuz Kuzucu, “Gazeteciliğin her gün biraz daha zorlaştığı bu günlerde, çalışan gazetecilerinde çalışma ortamının her gün daha da zorlaştığını hep beraber görüyoruz” dedi.

 

Park ve çevresinde 43 kişiye sorgu yapıldı Park ve çevresinde 43 kişiye sorgu yapıldı

GAZETECİLERİMİZİN SORUMLULUKLARI VARDIR

Merkez İlçe Başkanı Kuzucu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´ nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. ‘Gazeteciliğin her gün biraz daha zorlaştığı bu günlerde, çalışan gazetecilerinde çalışma ortamının her gün daha da zorlaştığını hep beraber görüyoruz´ diyen Başkan Kuzucu, “Kamuoyu yoklamasında insanlarımızın hukuka güvenlerinin yüzde yirmilere düştüğü günümüzde çalışan gazetecilerin çalışma ortamlarında basın özgürlüğünü nasıl uygulayabileceklerini hepinizin takdirine sunarım. Gazetecilerimizin elbette sorumlulukları vardır. Fakat fikir ve düşüncelerinden dolayı hala cezaevlerinde gazetecilerimizin fazlaca olması en büyük sorunumuz ve ayıbımız olarak görünmektedir”

 

İKTİDARIN DEĞİRMENİNE SU TAŞIRSAN BAŞINA HİÇBİR SORUN GELMEZ

Başkan Kuzucu son olarak “Eğer iktidarın değirmenine su taşırsan başına hiçbir sorun gelmez. Fakat muhalefetsen, iktidarın zıttı bir tutum ve davranış içindeysen yazdığın kelime ve satırları çok kere düşüp, tahlil etmelisin. İktidarın baskısı altında kalmadan hür bir şekilde gazetecilik görevini rahatlıkla yapılabildiği bir şehir ve bir ülke olma umuduyla bu kutsal görevin gerçekten olduğu konumda olması dileklerimi paylaşıyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutlar, tüm sevdikleriyle mutlu ve huzurlu bir yaşam dilerim” dedi.