Kırıkkale’nin genç nüfusuna şaşıracaksınız! Kırıkkale’nin genç nüfusuna şaşıracaksınız!


Bölgede, Fİ Yapı adı altında yapılan ancak, hala hiç kimsenin oturamadığı bu konutlarda da büyük mağduriyetler yaşanıyor.Fi  Yapı mağdurları, Fiyapı Daire Sahipleri Birliği kurarak haklarını arama yoluna gidiyorlar.Uzun zamandan beri sakinlerini bekleyen konutlar, yavaş yavaş dökülmeye başladı.

______________________________

Tamamlanması halinde Kırıkkale´ye maddi ve manevi büyük bir prestij kazandırması beklenilen ve aynı bölgede inşa edilen Fi Yapı Konutları ile Yeşil Vadi Projelerinde kelimenin tam anlamıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşanıyor.

Irmak Köyü Muhtarı Mustafa Çayırlı, Yeşil Vadi Projesi´ne Kış Ayından beri bir çivi dahi çakılmadığını söyledi. Yaz ayının ortalarına gelinmesine rağmen projede hiçbir ilerleme kaydedilmediğini anlatan Muhtar Mustafa Çayırlı,' Proje neden devam etmiyor hiçbir bilgiye sahip değiliz.Gerek Ankara Büyükşehir Belediyesi´nden gerekse Kırıkkale´deki yetkililerden bu konuda bir açıklama bekliyoruz'dedi.

Aynı bölgede Fi Yapı adı altında yapılan konutlarda da belirsizliğin devam ettiğine işaret eden Çayırlı, ' Burada da maselef büyük mağduriyetler yaşanıyor.Buradan yıllar önce paralarını ödeyerek daire satın insanlar hala konutlarına oturabilmiş değiller.Bizim temennimiz bu insanların mağduriyetlerinin bir önce çözüme kavuşturulması ve evlerine taşınması'diye konuştu.

Bu arada Fi Yapı mağduru insanlar kendi aralarında örgütlenerek Fi Yapı Daire Sahipleri Birliği kurdular.