70.000 TL KAYNAK TAHSİL EDİLDİ

Geçtiğimiz aylarda İlçe S.Y.D Vakfı tarafından hazırlanan Barınma Projesi, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce kabul edilen,  4 ailenin ev tamiratı yapıldı. Yeni mahallede ikamet eden vatandaşların evlerinin mutfakları yenilenerek, banyo ve tuvaletleri evlerin içine alındı.  7 ailenin  ise evlerinin tamirat veya sıfırdan yapımı için 70.000TL lik kaynak tahsis edildi.

 

12 EV TAMİR EDİLDİ

Gelin damat için en iyi düğün müzikleri Gelin damat için en iyi düğün müzikleri

Projeye Eylül ayı içinde başlanacağını söyleyen Vakıf Müdürü Şenel GÖKAY, hane ziyaretlerinde tespit ettiğimiz ya da şahsen başvuru yapan ve şartları uyan bir çok vatandaşın evinin tamir edildiğini,  özellikle dezavantajlı grupta yer alan vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını  acil bir şekilde yerine getirdiklerini  ve proje kapsamında 2017 yılında toplamda   12 evin tamir edildiğini söyledi.

 

HACI TAŞAN ÜSTADIN EMANETLERİ

Kaymakam Muammer KÖKEN ise; İlçemizde abdal aşiret kültürünü sahip vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşamaları için çalışmaktayız. Onlar Keskin´in adını  tüm ülkeye duyuran Hacı TAŞAN gibi üstatların emanetidir. Tamiratı yapılan evlerde özellikle ev kadınlarının mutfaklarının yenilenmesine çok mutlu oldukları ve yüzlerinin güldüğünü görmek bizi de mutlu etmektedir. Ayrıca engelli , yaşlı, gazi ve şehit yakınlarının da evlerinde iyileştirme çalışmaları yapmaktayız.  Önümüzdeki günlerde çocuklu dul kadınlar ve kendi hayatını idame ettirebilen köylerinde evi veya arsası olmayan vatandaşlar için arsa tahsisi ve ev yapımı için proje hazırlıklarına başladıklarını bildirdi