Üniversite öğrencileri çocuklara destek olmak için projeyi hayata geçirdiler 

Evde okul var

Kırıkkale Üniversitesi Öğrencileri Corona virüs günlerinde ilkokul öğrencilerine online eğitim desteği sağlayan ‘Evde Okul var´ projesini hayata geçirdi. Sınıf öğretmenliği bölümü öğrencileri, Çocuklarla birlikte kitap okuyorlar, anlayamadıkları soruları çözüp eksik oldukları konuları tespit ediyorlar.

Kırıkkale'de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi Kırıkkale'de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi

ÖĞRENCİLER PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİLER

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü öğrencileri Topluma Hizmet dersi kapsamında Corona Virüs salgını nedeni ile okula gidemeyen ilkokul öğrencilerine sosyal ve duygusal destek sağlıyor. Yaşadığımız bu zor günler de çocuklara moral vermek ve onlara destek olmak için “ Evde Okul Var” projesini hayata geçirdiler. Çocukların, okula gidemediği bu zor günlerde hem çocukların sorunlarını dinliyorlar hem de onlara yüz yüze eğitim olanağı sağlıyorlar. Çocuklarla birlikte kitap okuyorlar, anlayamadıkları soruları çözüp eksik oldukları konuları tespit ediyorlar. Öğretmen adaylarının bu projedeki asıl amacı çocukların kalbine dokunabilmek, onlara umut vermek ve bu süreci en normal şekilde atlatabilmelerini sağlamak.

TEKNOLOJİDEN YARARLANILDI

Projenin danışmanlığını Doç. Dr. Metin Elkatmış yaparken proje yürütücüleri 2.Sınıf öğrencilerinden Merve Kurtoğlu ve Elif Kanlı katkı sundu. Proje Elkatmış “Uzaktan eğitim günümüz öğrencilerinin eğitim ihtiyacını karşılamada alternatif çözümler sunabilecek bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu salgın sürecinde teknolojinin sağladığı olanaklardan yararlanarak sınıf ortamında bulunamayan uzaktaki öğrencilere eğitim ve öğrenim olanağı sağlamak için yola koyulduk. Özellikle eşit şartlarda eğitim imkanına sahip olamayan ilköğretim öğrencilerinin hayatlarına dokunabilmek ve onlara eşit imkanlar sağlayabilmek adına son derece önemli bir çaba olduğunu düşünüyorum. Burada projenin mimarları olan öğrencilerimi de özverili çabalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.