BÜTÜN PROJELERDEN YARARLANSIN

Aydın, Hasandede Camisi’ni ziyaret etti Aydın, Hasandede Camisi’ni ziyaret etti

16 Nisan´da yapılacak olan anayasa değişikliği seçimi öncesi AK Parti teşkilatı seçim startını verdi. Bu kapsamda ziyaretlerini hızlandıran AK Parti Milletvekili Abdullah Öztürk,

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme (KOSGEB) Müdürü Ali Sevinç´i makamında ziyaret etti. Esnaflara yönelik verilmesi planlanan ‘Can Suyu´ adı altında KOBİ desteği hakkında bilgi alan Öztürk, “Bu projelerden bütün esnaflarımız yararlansın. Hiçbir esnafımız mağdır olmasın” şeklinde konuştu.

 

YÖNLENDİRİLMESİ GEREKİR

Öztürk, “Yaptığınız çalışmalarınızı takip ediyoruz. Türkiye genelinde 235 bin esnafımıza kredi verilecek. Buraya müracaat eden kişilerin en iyi şekilde bilgilendirilmesi gerekir. Ekonomik anlamda da esnafımıza sıkıntı yaşatılmaması amacıyla elimizden geleni yapmalıyız. İşlerini devam ettirebilmeleri amacıyla bu sıfır faizli kredinin büyük önemi var. Kurum olarak onların dosya hazırlamasındaki işlerinde yönlendirici şekilde davranılması gerekir” ifadesinde bulundu.

 

PROJELERDEN BİLGİLENDİRİN

“235 bindeki payımızı fazla almak için elimizden geleni yapalım. Esnaflarımızı bilinçlendirmek lazım. Evraklarının eksikliklerinin tamamlanması hususunda desteklememiz lazım. Artık Kırıkkale´de halkımızın ve esnaflarımızın yaşadıkları sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz. Sizler yetkili kişiler olarak kabuğunuza kapanmayın. Projelerden esnafımızın haberi olsun” dedi.

 

20 ŞUBAT´A KADAR BAŞVURULAR SÜRECEK

Sevinç, “KOSGEB başvuruları yapılıyor. Şuanda ayın 20´sine kadar bu müracaatlar devam edecek. Mart ayının başlarında ödemeler başlayacak. Kırıkkale´de sayı azdı. Talep çok yüksekti, imkânlar azdı. Bu dönem telafi edilecek. Girişimcilik destekleri de veriyoruz. Yeni iş kurmak isteyenlere proje desteklerimiz artarak devam ediyor. Her yıl miktarda ve işletme sayısında artış devam ediyor. Şuanda Kırıkkale´de de talebin önemli bir kısmı baya şekilde karşılanmış olacaktır” ifadesinde bulundu.

 

BİRLEŞEN 5 İŞLETMEYE 300 BİN TL HİBE

Projeli çalışmaları hakkında bilgi veren Sevinç ise; “3 aynı, 2 farklı işletmemiz bir araya geldiği zaman 300 bin TL hibe, 700 bin TL faizsiz kredi desteği sağlıyoruz. Bu projedeki amacımız, esnaflarımızın bulunduğu şehre ekonomik anlamda katkı sağlamasıdır. Ürettiğimiz bütün projelerimizle esnafımızın yanında olmaya devam ediyoruz” ifadesinde bulundu.