Toplam 4 milyona yakın kamu görevlisi ve 2 milyona yakın memur emeklisini ilgilendiren Toplu Sözleşme süreci 2 Ağustos´ta başlıyor. Toplu Sözleşme masasında hükümetle pazarlık yetkisine sahip olan Memur-Sen kamu görevlileri için tekliflerini bugün kamuoyuna duyurdu.

 

Ağustos ayında yapılacak toplu pazarlık süreci öncesinde kamuda yetkili sendika MEMUR-SEN tekliflerini açıkladı. MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, “Mutabakatsız geçen 18 ayda, enflasyon, dolar, altın ve diğer parametrelerin yukarı yönlü, alım gücünün ve satın alma paritelerinin aşağı yönlü seyir izlediği bir süreci yaşadık” diye konuştu.

Opel'den mayıs ayı teklifleri Opel'den mayıs ayı teklifleri

 

Daha önce Toplu sözleşme masasında ortak hareket etme kararı alan Memur-Sen ve Kamu-Senin ortak teklifleri 2 Ağustos´ta başlayacak toplu sözleşme masasında görüşülecek.

 

Memur-Sen Genel Merkezi´nde bugün yapılan basın toplantısında taleplerini kamuoyuna duyuran Memur-Sen kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinin; 2022´de yüzde 21, 2023´te yüzde 17 olmak üzere iki yıllık sürede toplamda yüzde 38 artırılmasını, ayrıca toplamda yüzde 6 da refah payı verilmesini ve mutabakat sağlanamayan 5.Dönem Toplu Sözleşmeden kaynaklı geçmiş kayıpların telafisi için 600 TL seyyanen zam ile iyileştirilmesini istedi.

 

Toplu sözleşme teklifleri sürecinde Kamu Sen ile 51 maddede uzlaştıklarını belirten Genel Başkan Yalçın, ayrıca hükümete de ilk teklifini 2 Ağustos´ta yapma çağrısında bulunarak “Zaman ve enerji kaybına mahal vermemek adına Kamu İşvereninden en geç 2 Ağustos´ta ilk oturumda masaya teklif sunmasını istiyor ve bekliyoruz” diye konuştu.