Çiğ süt üretimi azaldı! Çiğ süt üretimi azaldı!


Yıllardır büyük tartışma konusu olan, kimi zamanlar il idarecilerinin bile devreye girdiği ekmek fiyatı konusunda tam 'Birlik sağlandı' diye düşünülürken fiyat rekabeti yeniden başladı. Ekmek Üreticileri Federasyonu konuyu yargıya taşımış ve ekmek fiyatının 80 kuruşu olarak belirlendiğini, fiyat tarifesine uymayan fırın ve marketler hakkında yasal süreç başlatılacağı açıklanmıştı.

Fazla zaman geçmedi

Yapılan denetimler sonucunda birçok fırın ve marketin karara uymadığı ve karara uymayan fırıncıların uyarıldığı haberi basında yer almıştı. Denetime katılan zabıta ekipleri işletmelerin camında asılı olan düşük fiyat duyurularını kaldırmıştı. Bu denetimin ardından 10 gün gibi kısa bir zaman geçmesine rağmen fiyat birlikteliği konusunda alınan kararın uygulanmadığı ortaya çıktı. Kimi fırın ve marketlerde 80 kuruş kararına uygun satış yapılırken, kimileri ise 70 ve 50 kuruştan ekmek sattığı öğrenildi. Bu durum fiyat kararını uygulayan fırıncı ve marketlerin tepkisine yol açtı. Elinde kalan ekmeği satmak için bazı fırıncıların günün ilerleyen saatlerinde fiyat indirimine gittiği iddia edildi.

Kalite denetlensin

Vatandaşlar ise ekmek fiyatında yaşanan rekabetin biteceğini düşünmediklerini belirtirken, denetleyici kurumların fiyattan daha çok fırınların hijyen şartlarına ve katkısız ekmek tebliğine uyup uymadığının denetlenmesini istediklerini söylediler. Vatandaşlar belirli aralıklarda basında yer alan denetleme haberlerinde, belirli şartlara uymayan fırıncılara cezai işlem uygulandığı duyurularının kafalarında daha çok soru işareti yarattığını, hijyen şartlarına uymayan fırınların tamamen kapatılması gerektiğini söylediler.