TÜKETİCİ HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ

Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, 15 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası dolayısıyla kendisini makamında ziyarete gelen Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner ve bir grup yönetici kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Haktankaçmaz, Müdür Çetiner´den etkinlik haftası hakkında bilgi aldı. Çetiner, “Birleşmiş Milletler tarafından 1985 yılında alınan bir kararla “Tüketici Hakları Evrensel Beyannamesi” ilan edilerek 15 Mart tarihi “Dünya Tüketici Hakları Günü” olarak kabul edilmiş ve kutlanmaya başlanmıştır. Ülkemizde her yıl 15-21 Mart haftası “Tüketiciyi Koruma Haftası” olarak kutlanmaktadır” dedi.

 

FARKINDALIK ARTIRILACAK

Çetiner, “Müdürlüğümüzün, tüketicilerin aydınlatılması ve bilgilendirilmesi toplantı, panel, konferans ve benzeri faaliyetler düzenlemesi, tüketicinin korunması mevzuatını tanıtması ve gerçekleşen değişiklikleri duyurması görev ve sorumluluğundadır. Müdürlüğümüz bu hafta kapsamında bilinçli tüketim kültürünü yaygınlaştırmak ve tüketicilerin hakları konusundaki farkındalıklarını artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler planlanmıştır.” 

 

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

“Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği ve Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, İlimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına, öğrencilere, halkımıza  “Bilinçli Tüketici, Bilinçli Tüketim” konulu konferans düzenlenecektir. Program Kırıkkale Valiliği konferans salonunda 16 Mart 2017 Perşembe günü saat 14.00 da yapılacaktır. Programa tüm halkımız davetlidir. “

 

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ, BİLİNÇLİ TÜKETİM

“Hafta kapsamında ortaokullar arası “Bilinçli Tüketici, Bilinçli Tüketim” temalı resim yarışması düzenlenmiştir. Yarışma İl Milli Eğitim Müdürlüğünün oluşturduğu jüri tarafından değerlendirilecek ve ilk üçe giren öğrencilere tablet bilgisayar, 4. ve 5. olan öğrencilere de sürpriz hediyeler verilecektir. Ödüller Valilik konferans salonunda 16 Mart 2017 Perşembe günü saat 14.00 da düzenlenecek olan programın sonunda öğrencilere takdim edilecek olup konferans salonunun girişinde resim yarışmasına katılan öğrencilerin resimleri sergilenecektir.

 

TÜKETİCİYİ BİLGİLENDİRME SEFERBERLİĞİ

“15-21 Mart tarihleri arasında Podium ve Altunbilekler Alışveriş Merkezlerinde, Kırıkkale Üniversitesinde, Cumhuriyet Meydanında kurulan stantlarda 6502 sayılı Tüketici Kanunu kapsamında “Tüketici hakları” anlatılacak ve Bakanlığımızın konu ile ilgili hazırladığı broşürlerin dağıtımı yapılacaktır. Bu toplantıdan sonra, Müdürlüğümüzce toplantı, panel, konferans ve benzeri faaliyetleri ve etkinlikler tüm bir yıla yayılarak “Tüketiciyi Bilgilendirme Seferberliği” başlatılacaktır.”

En lezzetli ve değişik salata tarifleri En lezzetli ve değişik salata tarifleri

 

FAALİYETLER VE ETKİNLİKLER yapılacak

“Mart –Aralık 2017 tarihleri arasında İl genelinde yapılacak Tüketiciyi Bilgilendirme  etkinlikleri şunlardır;  2017 yılı içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek Ortaokul ve Liselerde Tüketici Hakem Heyeti raportörlerimizce bilgilendirme sunumları yapılacaktır. Öğrencilere çeşitli hediyeler ve broşürler dağıtılacaktır. 2017 yılı içerisinde, İl merkezinde Sivil Toplum Kuruluşları, Sendikalar, Kamu Kurum ve Kuruluşları, TSO, KESOB, Muhtarlıklar,  Belediyeler, Zabıta Müdürlükleri, gibi birçok kurum ve kuruluş ziyaret edilerek 6502 sayılı Tüketici kanunun ve ilgili yönetmeliklerle ilgili Tüketici Hakem Heyeti raportörlerimizce konferans benzeri faaliyetler ve etkinlikler yapılacaktır.”

 

BİLİNÇLİ TÜKETİMİN ANLAYIŞI

“İlçelerimizde Kaymakamlıklar uhdesinde kurulu bulunan Tüketici Hakem Heyetlerinin program yapmaları için gerekli destek sağlanacak, ilçelerde tüketici bilinci, haklarıyla ilgili şiir, kompozisyon gibi yarışmalar düzenlenerek tüketiciyi aydınlatıcı, eğitici, tüketiciyi koruyucu çalışmaları yapılacaktır Tüm bu etkinliklerle, toplumumuzun her kesiminde tüketici bilincinin ve bilinçli tüketimin anlayışının oluşturulması ve yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır” dedi.