DİTAP ülkemiz tarımına hizmet edecek

 

Kırıkkale Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz dün Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli başkanlığında yapılan telekonferans toplantısına katıldı. Bakanlık tarafından başlatılan ve tarımda dijital çağın başlangıcı olarak büyük kolaylıklar sağlayacak olan DİTAP projesi ve atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması çalışmaları konularında telekonferans toplantısı gerçekleştirildi.

MÜDÜR YILMAZ TELEKONFERANS TOPLANTISINA KATILDI

Bakan Dr. Bekir Pakdemirli başkanlığında yapılan toplantıya Bakan Yardımcıları, Genel Müdürler, Daire Başkanları ile İl, İlçe ve Şube Müdürleri katıldı. Toplantı sonrasında bir değerlendirme yapan İl Müdürü Sırrı Yılmaz; “DİTAP projesi ülkemiz tarımına uzun yıllar hizmet edecek, tarımda dijital çağı başlatacak ve çiftçimizin alın terinin eder fiyattan satılması ile alıcının kaliteli ürüne uygun fiyatla ulaşmasını sağlayacak bir proje. Yine aynı şekilde atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması adına da çok önemli adımlar atılıyor”

Fahiş fiyat artışı yapanlara milyonlarca lira ceza Fahiş fiyat artışı yapanlara milyonlarca lira ceza

 

SAĞLAM ADIMLARLA İLERLİYORUZ

“Türkiye; tarımsal üretimi ile kendi kendisine yetmenin ötesine geçmiş ve güvenilir sağlıklı gıdaya erişimin sürdürülebilirliğinin sağlanması adına sahip olduğu başarı ile küresel boyutta söz sahibi olan bir ülke konumundadır. Sayın Bakanımızın bu konulardaki hassasiyeti ve bu iki proje ile de ülkemizin elverişli her karış toprağında daha çok üretip, hiçbir tarlanın uzak olmadığı, hiçbir pazara erişimin zor olmadığı, alın terinin ve emeğin tam olarak karşılığını bulduğu, kaliteli ve sağlıklı gıdaya erişimin daha da kolay ve sürdürülebilir olduğu bir gıda sektörü inşa ederek, geleceğimiz adına sağlam adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Haber: Ersin Atasayar